26 / 04 / 2024

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında Dolmabahçe-Levazım Tüneli'ni kaleme aldı.



Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, "Dolmabahçe-Levazım Tüneli kaderine mi terk edildi?" yazısında Dolmabahçe-Levazım Tüneli'ndeki çalışmaları kaleme aldı. "Bir önceki dönemde İBB tarafından yapımına başlanan ve İstanbul trafiğine soluk aldırması planlanan Dolmabahçe-Levazım arasını 5 dakikaya düşürecek tünelin çalışmalarının üç yıldır tamamlanmaması vatandaşın tepkisine neden oluyor." diyerek yazısına başlayan Aka, devamında şunları söyledi...

Dolmabahçe-Levazım Tüneli nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

2018 yılında, Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tünellerinin ilk etabının yapımı için Maçka Parkı’nın Beşiktaş Vodafone Park Stadyumu’na bakan girişi panellerle araç ve yaya trafiğine kapatılan Bayıldım yokuşunun hâlâ kapalı olması ve tünellerin hâlâ açılmaması vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Toplam büyüklüğü 140 bin metrekare olan Maçka Parkı’nın 3 bin 500 metrekarelik bölümünde yürütülen çalışmalar kapsamında, alanda bulunan 176 ağaç, Sarıyer Bahçeköy Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı’na taşınmıştı. Çalışmalar bittiğinde, 3 bin 500 metrekarelik alan yeniden yeşillendirilerek eski haline döndürülecekti.

Taksim, Kabataş ve Kağıthane yönünden gelen araçlar Zincirlikuyu, Levent, Etiler ve Ortaköy yönüne kesintisiz bir şekilde ulaşabileceklerdi. Böylece, Dolmabahçe-Levazım arasında 70 dakikayı bulan yolculuk süresi 5 dakikaya inecekti. Tünel, Piyalepaşa-Dolmabahçe Tüneli çıkışından başlayıp, Ortaköy Vadisi’nde son bulacaktı. Trafiği önemli ölçüde rahatlaması amaçlanıyordu. Ancak üç yıldır bitmeyen tünel inşaatından dolayı Beşiktaş’ı Nişantaşı ile bağlayan tüm yolların kitlenmesine sebep oluyor.

Yapımına 2018 yılında başlandı

İBB yönetimi 70 dakikalık mesafeyi 5 dakikaya düşürecek 7.8 kilometrelik Levazım-Dolmabahçe Tüneli çalışmasını devam ettiriyor mu? Yoksa kaderine mi terk ediyor merak konusu. Yeni İBB yönetiminden ise tünelin akıbetine ilişkin olarak iki yıldır herhangi bir açıklama yapılmadı. Vatandaşlar bu tünelin akıbetini merak ediyor ve İBB’den bir açıklama bekliyor.

Dolmabahçe-Levazım tüneli binaları mı çatlatıyor?
 


Geri Dön