24 / 04 / 2024

Domuz gribi Mardan Palace'ı vurdu

Domuz gribi Mardan Palace'ı vurdu

Rusya'nın en zengin işadamlarını listesine 45'inci sıradan giren Telman İsmailov'un  başı "zenginlik gösterisi" yüzünden epeyce derde girdi



Çok zenginlerin paralarının çok konuşulmasından pek hoşlanmazlar. Malum bizde bir laf vardır: "Çok laf yalansız, çok para haramsız olmaz." Bu atasözünün Rusya'da karşılığı  var mı bilmiyorum ama, olsa iyi olurdu. Zira Rusya'nın en zengin işadamlarını listesine 45'inci sıradan giren Telman İsmailov'un  başı "zenginlik gösterisi" yüzünden epeyce derde girdi. Gösteri Türkiye'de olunca, Rusya Başbakanı Putin'in, "çelik yumruğu" işadamının tepesine inmekte gecikmedi. İsmailov, Antalya'da yaptığı Mardan Palace oteline görkemli bir açılış yaptı. 1 milyar pound'luk yatırımla!.. Açılış 20-25 milyon dolara mal oldu. İsmailov, Hollwood yıldızlarının da katıldığı bu parıltılı açılıştan sonra karanlığa doğru sürüklendi.

Banka hesapları donduruldu
Putin açılıştan yalnızca 18 gün sonra, "Küresel krizde Rusya'dan kazandığın paraları nasıl Türkiye'de yersin" cümlesini etmişcesine, İsmailov'un "Çerkizovsky Pazarı"na baskın düzenledi. 2 milyar dolar değerinde kaçak mal bulunduğu iddiasıyla, İsmailov'a davalar açıldı, banka hesapları donduruldu. İsmailov'un başına gelenleri siyasi nedenlerle açıklayanlar da oluyor. İsmailov'un Putin yönetimi ile anlaşamayan Moskova Belediye Başkanı Yuril Lujkov  ile yakın olduğu ileri sürülüyor. Rusya'da "Putin rakibine İsmailov üzerinden saldırıyor" yorumları yapılıyor. İsmailov'un, Putin iktidarında sürgüne gönderilen ya da mahkûm edilen Rus oligarkları gibi bir medya patronu olduğunu da ben hatırlatayım.
Her neyse; İsmailov'un peşini aksilikler bırakmıyor. Evli oğlu Alekber ile yanından ayrılmayan bekâr oğlu Sarkhan önceki hafta İsveç'te günlük kirası 16 bin euro olan Bugatti Veyron marka lüks otomobil ile sokak rallisi yaparken yaralamalı bir kazaya neden oldular. İsviçre, İsmailov'un oğullarını tanık olarak dinledikten sonra, serbest bıraktı. İsmailov geleceğini öylesine çocuklarına bağlamış bir baba ki, şirketine çocukları ve kendi isminin baş harflerinden oluşan AST ismini vermiş. Şimdi Rusya'da İsmailov'un çok sevdiği oğulları referans alınarak, "şımarık oligark çocukları" aleyhine kamuoyu yaratılıyor.
Sanki Rusya'da 1991'den sonra üretilen "Yeni Rus" fıkralarını hiç duymadılar! İsmailov'un başındaki bunca dert varken, ben size yatırım haberi vereceğim! Açıkçası insanlar zor durumdayken moral ararlar ya, bana biraz öyle geldi. Aksi halde İsmailov'un bitip tükenmek bilmez para kaynakları ve cesaretini haber yapmak gerekecek. Mardan Palace Genel Müdürü Cumhur Özen "İstanbul ve Soçi'de Mardan Palace açmak için yer bakıyoruz" diyor.
Özen, Palace'ın bu bayramda "domuz gribi" mağduru olduğunu söylüyor, Otel dolmamış. Yılbaşı için rezervasyonlar ise şimdiden dolmaya başlamış. Antalya'ya yapılan yatırımın 70 yılda geri döneceğini söyleyen Özen, Arap ülkeleri, Rusya ve Çin'e dikkat çekiyor. Ellerinde turist vizesi olan 7 milyon turiste hazırlanıyor.

Kraliyet aileleri pişti oldu
Mardan Palace'ın en pahalı odasının 14 bin euro olduğunu belirten Özen, bayramda oda-kahvaltı tek kişilik fiyatlarının 260 bin liraya kadar düştüğünü belirtiyor.  Antalya'daki yatırım sürecinde, Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı'ndan destek aldıklarını söyleyen Özen, konsept turizmine vurgu yapıyor. Özen "Antalya'ya yalnızca tatil için gelinmiyor. Yaşlılar sezonu var; kışı geçiriyorlar. Spor kulüpleri kampa geliyor" diyor. Özen'in unutulmaz Mardan anıları olabileceğini de düşünüyorum. Anlatıyor:
"Bir keresinde dünyanın çeşitli yerlerinden 12 kraliyet ailesi aynı anda otelimizde tatil yaptılar. Ayrı ayrı yemek odaları hazırlattım, salonları böldüm."
Madem bir Türk atasözü ile yazıya girdik, bitirirken de aynı yoldan gidelim: Krallara layık bir otel olduklarını gösteriyorlar.
Serpil Yılmaz/Milliyet


Geri Dön