19 / 04 / 2024

Dört büyükler taraftar mağazalarını birleştirecek!

Dört büyükler taraftar mağazalarını birleştirecek!

Abdullah Kiğılı, "Dört büyük kulüp aynı mağazada buluşsun" önerisini ortaya attı



Fenerbahçe Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, hazır giyim sektöründeki deneyimini taşıdığı Fenerium'ları atağa geçirmesinin ardından, “Dört büyük kulüp aynı mağazada buluşsun” önerisini ortaya attı. Kiğılı, “Her takım kendi reyonnaa sahip olsun ama aynı çatıda buluşsun” dedi.

FENERIUM'lardan Sorumlu Fenerbahçe Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın taraftar ürünlerinin satıldığı mağazaları tek çatı altında toplamayı önerdi. Kiğılı, “Düşündüğümüz mağaza içi mağaza konsepti. Her takım kendi kasasına, reyonuna sahip olacak ama ortak çatı ile maliyetler azaltılacak. Taraftarın yakınlaşmasını ve futbolda terörün azalmasını da hedefliyoruz. Bu konsepte Federasyonu dahil edip milli takım formalarını da satabiliriz” dedi.

Maliyet tasarrufu

Yıllardır Kiğılı ile hazır giyim sektörünün içinde olduğunu, aynı zamanda spor ve futbolun da içinde yer aldığını hatırlatan Kiğılı, bir yıldır Fenerium'ların başında bulunuyor. “Bu süreçte gördüm ki Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın aynı alışveriş merkezinde ya da aynı caddede mağazaları var” diyen Kiğılı, taraftar ürünlerinin satıldığı mağazaları aynı çatı altında toplama önerisinin Galatasaray yöneticileri tarafından da kabul gördüğünü anlattı. Kiğılı, mağazaların aynı çatı altında toplanmasıyla yapılacak tasarrufla ilgili şöyle konuştu: “Elektrik, vitrin tasarımı, kira giderleri azalır. Genel giderler üçe bölünür, tasarruf edilir. GS'den arkadaşlar prensipte olumlu karşıladı. BJK ile de konuşacağım. Onlar da sıcak bakar diye düşünüyorum. Umarım proje gerçekleşir.”

Milli Takım da mümkün

Ortak mağazaya Futbol Federasyonu'nun da dahil edilebileceğini belirten Kiğılı, böylece giderlerin 4'de bölünebileceğini de söyledi. Bu oluşuma Trabzonspor'u da dahil edebileceklerini kaydeden Kiğılı, “Bu kadar yıllık deneyimimle bunun doğru bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Elbette 3 büyükler ile sınırlı tutmaya gerek yok. Trabzonspor'un taraftar ürünlerini de satabiliriz. Milli Takım'ı da ekleyebiliriz bu projeye” diye konuştu. Kiğılı, İtalya'da Inter ve Milan'ın aynı mağazada ürünlerinin satıldığı mağaza örneklerinin olduğunu da hatırlattı.

Şiddet, terör bitecek

Sporda şiddet ve terör olaylarının giderek arttığına dikkat çeken Kiğılı, şöyle konuştu: “Bu proje gerçekleşince, aynı sporun içinde olan insanlar kulüpleri ayrı da olsa kaynaşmayı öğrenecek. Taraftarı bir araya getirmek için daha güzel bir şey olamaz.”

TS: Ciromuz artar

SÜPER Lig takımlarının tek bir mağazadan satış yapmasının doğru olduğunu söyleyen Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, şu bilgileri verdi: “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu konuda ortak bir çalışma yapılması çok doğru olur. Taraftar ürünlerini tek bir merkezden satışı yapılabilir. Bu konuda Abdullah Kiğılı öncülük etmeli.”

BJK: Teklif gelirse düşünürüz

HENÜZ kulübe bir teklif gelmediğini vurgulayan Beşiktaş Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Doğru olan satış noktalarını tek bir çatı altında toplamaktır. Ancak kulübe henüz bir teklif gelmedi. Eğer teklif gelirse Beşiktaş kulübü olarak biz de değerlendirmemizi yaparız.”

Nasıl çalışacak

Mağaza-içi-mağaza konseptinde her futbol kulübünün kendi taraftar ürünleri satılacak.
Her takımın satış elamanları da ayrı olacak.
Takımların kasası ayrı çalışacak, cirolar karışmayacak.
Hürriyet/Demet Cengiz BİLGİN/Ceyhun KUBURLU


Geri Dön