29 / 03 / 2024

Dörtyol Belediye Meclisi 12. birleşimini yaptı!

Dörtyol Belediye Meclisi 12. birleşimini yaptı!

Yaşar Toksoy; "Meclisin ruhuna uygun yeni bir meclis salonu yapacağız" Dörtyol Belediye Meclisi 2014 yılı kasım ayı 12. meclis birleşimini önceki gün meclis üyelerinin tamamının iştirakiyle yaptı.



Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu. Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy'un başkanlığında gerçekleştirilen birleşimde 

açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, kasım ayı çalışma döneminin ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olması temennisinde bulunduktan sonra gündeme alınması istenilen konuların görüşülmesine geçildi. 


Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, öncesinde de dar ve yetersiz olan Dörtyol Belediye Meclis salonunun Büyükşehir Yasasıyla birlikte üye sayısının arttığı, birim amirleriyle birlikte salonun hem oturma düzeni, hem de ses düzeni bakımından yetersiz kaldığını ifade ederek; "Değerli meclis üyesi arkadaşlarım, beldelerimizin mahalleye dönüşmesiyle birlikte Dörtyol Belediye Meclis üye sayısı 31 'e yükseldi. Bu artışın yanı sıra konusuyla ilgili olarak birim müdürlerimizin ve Fen İşleri Müdürlüğü görevlileri ile Şehir Plancısı' nın da meclis birleşimlerinde hazır bulunması gerekiyor. Basın kuruluşlarımızın temsilcilerini de bu sayıya dahil ettiğimizde bu salonda verilen hizmet ilçemizin büyüklüğüne ve meclisimizin ruhuna yakışmamakta. Hal böyle iken vatandaşlarımıza açık olması gereken meclis birleşimlerinde misafir bulundurmamız imkansız. Tüm bu olumsuzluklar nedeniyle belediye binamızın en üst katında her siyasi parti için odaları tahsis edilmiş, lavaboları, dinlenme salonu, bekleme salonu, ses düzeni kurulmuş, gerekli teknik donanımı içerisinde olan yeni bir meclis salonunu önümüzdeki günlerde hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi. 



Dörtyol Belediye Meclisi daha sonra 4. gündem maddesi olarak daha önce 116 sayı numarası ile alınan meclis kararının iptalinin görüşmesine geçti. Meclis 116 sayılı meclis kararını oy birliği ile iptal etti. Aynı madde ile ilgili olarak görüşülen gündemin 5. maddesinde ise sıcak asfalt yapım işi için İller Bankasından kredi borçlanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 



Meclis gündeminin 6. maddesi olarak Yeşilköy Belediyesinin 23 karar sayı numarasıyla Belediyeye ait Üsküdar Bilgi evinin kullanımının 49 yıllığına Gökkuşağı Derneğine verilmiş olmasını, tahsisin yapılmış olmasına rağmen binanın kullanılmaya başlanmadığını, böyle bir tahsisin yasalarla uyuşmadığını da dikkate alarak meclis kararının iptalini görüştü ve karar oy birliği ile iptal edilerek Bilgi Evi Dörtyol Belediyesine geçti. 



Meclis gündeminin 7. maddesinde ise adeta yılan hikayesine dönen semt pazarı konusunu görüştü. Meclis tarafından belirlenen yerin pazarcı esnafına yetmediği belirtildikten sonra yeni bir yer belirlenmesi için İmar Komisyonuna havle edilmesi teklif edildi ve teklif meclis üyelerinin o birliğiyle kabul edildi. 



Dörtyol Belediye Meclisi gündeminin 8 maddesinde 1/1000' lik planlar üzerindeki imar plan notlarının yeniden düzenlenmesini ve değişikliklerini görüştü. Meclis üyelerine yapılmak istenen not değişikliği hakkında bilgi verildikten sonra imar komisyonuna havalesi talep edildi ve talep oy birliği ile kabul edildi. 


Gündemin 9. maddesinde ise Belediye'nin yapmayı planladığı yatırımlar için kaynak oluşturmak amacıyla ikisi Numune evler, biri Sanayi mahallesi ve biri de Kışlalar mahallesinde olmak üzere dört adet arsa satışı için encümene yetki verilmesi imar komisyonuna oy birliği ile havale edildi. 


Meclis gündeminin 10. maddesi olan plan tadilat dosyaları kap-samında 5 adet dosyayı görüşerek karara bağladı. 3 adet plan tadilat dosyası görüşülmek üzere imar komisyonuna oy birliği ile havale edilirken, iki adet plan tadilat dosyası ise İmar komisyonunun görüşleri doğrultusunda vatandaşın aleyhine oy birliği ile reddedildi. 


Gündemin 11. Maddesi olarak Belediye Memurlarına verilecek Sosyal Denge Tazminatı için Yetkili Sendika ile protokol yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi de meclis üyelerinin oybirliğiyle karara bağlandı. Meclis gündeminin 12. ve son maddesinde ise ilçedeki en büyük sorunlardan biri olan çöplerin toplanmasındaki düzensizlikleri görüştü. 


Dörtyol Belediye Başkanı YaşarToksoy çöpleri toplamakla sorumlu olan yüklenici firma yetkilileri ile geçen 7 aylık süre zarfında defalarca görüşme yaptıklarını ama olumlu bir sonuç alamadıklarını belirterek; "Bu görevin doğru yapıldığını denetlemek ve yürütmek yetkisi 30 Mart 2014 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyemize geçmiştir. Fakat bu süre zarfında ilçemizde bu konuda büyük sıkıntılar yaşanmakta olduğundan biz müdahale etmek durumunda kaldık. Yüklenici firmanın bize olan yaklaşımı hiç de olumlu ve yapıcı değil. 



Belediye meclisimiz Çevre Komisyonu marifetiyle bu konuda gerekli ön çalışmayı yapacak ve ilçedeki olumsuzluğu rapor haline getirecek. Sonrasında gerekli hukuki yaptırım ne ise onu yapacağız. Bu konuda idarenin iradesi ortaya konacaktır. Bundan hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. İlçemizin pislik içerisinde kalmasına ve vatandaşlarımızın sağlığının tehdit edilmesine göz yummamız yada görmezden gelmemiz söz konusu dahi olamaz."dedi. Dörtyol Belediye Meclisi  1 Aralık 2014 tarihinde yeniden toplanmak üzere meclis birleşimine son verdi. 


Dağyeli


Geri Dön