18 / 04 / 2024

Döşemealtı Gençlik Merkezi'nin inşaatı başladı!

Döşemealtı Gençlik Merkezi'nin inşaatı başladı!

DÖŞEMEALTI Belediyesi tarafından yaptırılacak gençlik merkezinin yapımına başlandı. Döşemealtı Gençlik Merkezi'nin inşaatı 300 günde tamamlanacak.



Döşemealtı'nda yaşayan başta gençler olmak üzere 7'den 77'ye herkesin yararlanabileceği Gençlik Merkezi, Yeşilbayır Mahallesi Şehit Er Tevfik Cebeci Stadı'nın yanında 6 bin metrekarelik alana inşa ediliyor. Bodrum dahil toplam 3 katlı olarak projelendirilen Döşemealtı Gençlik Merkezi'nin inşaatı 300 günde tamamlanacak. 6 milyon liraya mal olacak merkezde açık ve kapalı yarı olimpik yüzme havuzları, çocuklar için mini havuzlar, engelli vatandaşlar için özel platformlar, dinlenme alanları ve 60 araçlık otopark yer alacak.

HER KATI ÖZEL OLARAK PROJELENDİRİLDİ

Gençlik Merkezi'nin bodrum katında; çok amaçlı eğitim ve gösteri salonu, çeşitli sportif etkinliklerin yapılabileceği oyun alanları, depo ve sığınak var. Binanın birinci katında; yarı olimpik yüzme havuzu, hemşire ve doktor odası, eğitmen odaları, bilgisayar dersliği, idari ofisler, 100 kişi kapasiteli konferans salonu, 2 seminer odası, soyunma odaları ve duş kabinleri olacak. İkinci kat da ise; çok amaçlı plastik sanatlar atölyesi, 2 müzik odası, drama ve tiyatro salonları, mutfak, sergi alanı ve dinlenme bölümleri yer alıyor. 

"GENÇLERİMİZE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Gençlik Merkezi tamamlandığında ilçe de yaşayan vatandaşlar, kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelerini tek bir çatı altında yapma imkanı bulacak. Gençlere yatırımı geleceğe yatırım olarak gördüğünü söyleyen Başkan Turgay Genç, “Döşemealtı büyüyor ve gelişiyor, buna paralel olarak da ihtiyaçlar da çeşitleniyor. Bu sorumluluk duygusuyla yatırımlarımızı planlıyor, projelendiriyor ve çalışıyoruz. İnşaatına başladığımız Gençlik Merkezi ile gençlerimiz okul dışında ki zamanlarını burada kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirme fırsatı bulacak. En önemlisi de gençlerimiz artık kent merkezine gitmek zorunda kalmayacak" dedi.



Hürriyet


Geri Dön