26 / 04 / 2024

Dosu Maya'nın Fransızlara satışı tamamlandı!

Dosu Maya'nın Fransızlara satışı tamamlandı!

Dosu Maya’nın Fransız Lesaffre tarafından satın almasına onay verdi. Bu karar sonrasında Yıldız Holding ve Lesaffre, şirketin devri için gerekli işlemleri 29 Aralık tarihinde tamamladı.



Rekabet Dosu Maya, 200’den fazla kişinin çalıştığı lüleburgaz fabrikasında ürettiği yaş mayayı iç pazara tedarik etmenin yanı sıra Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’daki çok sayıda ülkeye de kuru maya ihraç ediyor.


Lesaffre CEO’su Antoine Baule yaptığı yazılı açıklamada, "Lesaffre bu satın alma ile Türkiye’deki varlığını güçlendirirken ve dünyanın bu büyüyen coğrafyasında sürdürdüğü gelişme stratejisine de katkıda bulunacak. Ayrıca bu satın alma sayesinde tüm Dosu Maya müşterileri, Lesaffre kalitesi ve hizmetlerinden, özellikle de İstanbul’da bulunan Baking Center™ tarafından verilecek olan teknik yardım desteğinden istifade edecekler" dedi ve ekledi:


"Biz, Türkiye’de ve bu satınalma sayesinde Türkiye’den daha da artarak ihracat yapacağımız tüm ülkelerde, fırıncılık endüstrisi için önemli bir iş ortağı olmak için her zamankinden daha kararlıyız. Dileğimiz müşterilerimizle yakın ilişkişler kurmak, onlarla uzmanlığımızı ve teknik çözümlerimizi paylaşmaktır." Yıldız Holding Mali İşler Başkanı (CFO) ve Gıda Dışı İşler Başkanı. Dr. Cem Karakaş da, "Dünya çapında lider bir gıda şirketi olmaya odaklanan stratejimizin bir parçası olarak, bu işlemi tamamladığımız için mutluyuz. Dosu yerel ve ihracat pazarlarında müşterileri tarafından yüksek beğeniye sahip bir şirket ve biz Lesaffre’nin Dosu Maya’yı kendi uzmanlık ve Ar-Ge çalışmaları ile bir sonraki aşamaya taşıyacağından eminiz" diye konuştu.


LESAFFRE : 1853 YILINDAN BERİ


Fransa’nın kuzeyinde bir aile şirketi olan Lesaffre, fırıncılığı, beslenmeyi, sağlığı ve yaşayan organizmaların korunmasını teşvik eden çözümleri tasarlayıp, üretiyor ve pazarlıyor.


Açıklamaya göre, 1853 yılında kurulan Lesaffre Grup yaklaşık 40 ülkede 70’den fazla ticari iştirak ile 7,700 kişiyi istihdam ediyor. Şirketin 2013 yılı cirosu yaklaşık 1.5 milyar euro düzeyindeydi.


YILDIZ: ÖNDE GELEN GIDA GRUBU


CEEMEA (Orta ve Doğ Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) bölgesinin önde gelen gıda gruplarından biri olan Yıldız Holding’in başlıca faaliyet alanları bisküvi, çikolata, şekerleme, içecek, süt, yemeklik yağ, ambalaj ve perakende operasyonlarını içeriyor.


Ülker, McVities, Gopa, Turtles ve Jacobs gibi markalarıyla Türkiye’nin en büyük markalı gıdalar oyuncularından olan Yıldız Holding, dünya çapında 72 üretim tesisi ve 48,000 çalışanı ile güçlü üretim ve dağıtım ağına sahip bulunuyor.


Akşam


Geri Dön