24 / 04 / 2024

Dragos Royal Towers'ın yüzde 80'i satıldı! 440 bin TL'ye!

Dragos Royal Towers'ın yüzde 80'i satıldı! 440 bin TL'ye!

Dap Yapı, Nisan'da Maltepe'nin en lüks 212 rezidansını satışa çıkaracak



Dubai'den esinlenilerek 'yelken' şeklinde yaptığı Dragos Royal Towers projesinin yüzde 80'ini satan Dap Yapı, Nisan'da Maltepe'nin en lüks 212 rezidansını satışa çıkaracak. Dairelerin yüzde 7'sinin şimdiden satıldığını söyleyen Dap Yapı Başkanı Yılmaz, "Kötümser hava dağıldı, piyasalar önünü görmeye başladı, bu yıl yüzde 20 büyüyeceğiz" dedi.

Çekmeköy bölgesinde, Sarıgazi'nin merkezinde bulunan Centro Futura projesini 8 ayda tamamlayan Dap Yapı'nın 2009'un Mart ayında Kartal'da satışa çıkardığı ve 150 milyon TL'ye malolan Dragos Royal Towers projesinin yüzde 80'inin satışı tamamlandı. Dubai'deki kule projelerine benzerliği ile dikkat çeken ve oradaki Yelken Otel konseptiyle tasarlanan bu projede 4 blokta 212 rezidans daire yer alıyor. Krizde yatırıma dur demediklerini ve kriz olmasına rağmen 2008 satış rakamlarının üzerine çıktıklarını açıklayan Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, projenin 100 metre mesafeyle bölgede denize en yakın proje olduğunu söyledi. Suyun üzerinden cam köprüler geçilerek rezidanslara gidilen projede 88 metrekare daireler 440 bin, 270 metrekare daireler 1 milyon 756 bin TL'den satılıyor.

Maltepe'nin en lüks projesini Nisan sonunda satışa çıkaracaklarını söyleyen Yılmaz, 212 rezidansın yüzde 7'sini ise şimdiden sattıklarını açıkladı. Yılmaz, 60-600 metrekare arasında dairelerin metrekaresinin 4 bin 500 TL olacağını kaydetti. Sektörde kötümser havanın dağıldığını belirten Yılmaz, "Piyasaya güven geldi, piyasa önünü görmeye başladı. 2009'a kıyasla satışlar açıldı. Dap Yapı olarak yüzde 20 büyüme hedefliyoruz, sektörün de yüzde 10 büyümesini öngörüyoruz" dedi.

Kuleler arası göl sefası
Projenin en dikkat çekici özelliğinin tavan yüksekliğinin 2.90 yerine saraylardaki gibi 3.60 olarak tasarlanmasının olduğunu söyleyen Yılmaz, "140, 120 ve 60 metrelik 3 rezidans kulesinde 212 rezidansın yer alacağı proje, Maltepe'nin en yüksek blokları olacak. Kuleler arası göl olacak, sandal sefası yapılacak" diye konuştu. İnşaatın 24 ayda tamamlanacağını kaydeden Yılmaz şöyle devam etti: "9. katında çocuk oyun alanları, 24. katında golf alanları bulunacak. Maltepe'deki bu projeye 100 metre mesafede 6 bin metrekarelik ikinci bir arsamız var. Burada da 30 katlı bir otel yapmayı planlıyoruz. Çağlayan'da da 14 bin metrekarelik bir ofis projemiz var. 2010 sonunda başlamak üzere 300'e yakın ofis inşa edeceğiz."

Dragos Royal Towers, kentsel dönüşüm merkezine çok yakın
Dragos Royal Towers, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) İstanbul Çevre Düzeni Planı'nda kentin üç yeni çekim noktasından biri olarak gösterilen Kartal'da, projesi dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi'ne oldukça yakın bir noktada inşa ediliyor. Maltepe sahil yoluna sadece 100 metre mesafede bulunan E5 karayoluna 2, TEM otoyoluna 5, Kartal vapur ve deniz otobüsü iskelelerine 2.5, Sabiha Gökçen Havaalanı'na ise 8 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Peşinatı 6 ay öteleyebiliyoruz
Dragos Royal Towers projesinde yüzde 25 peşinatı 6 aya kadar öteleyebildiklerini ve esnek ödeme planları oluşturduklarını kaydeden Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Kalanını da banka kredisi olmadan 40 aya kadar bölebiliyoruz" dedi. Kaba inşaatı tamamlanan projede teslimler ise Eylül-Ekim 2010 gibi başlayacak. 3 bin metrekaresi kapalı, kalanı açık olmak üzere 5 bin metrekarelik sosyal tesisi bulunacak projede binaların ultraviyole camla giydirilmesi tasarlanan dış cepheleri, hem daire sakinlerine duvarlardan uzak bir yaşam tarzı vadediyor, hem de sitenin Marmara ve Adalar manzarasından daha fazla yararlanmasını sağlamayı amaçlıyor.
Vatan


Geri Dön