16 / 04 / 2024

Dragos Royal Towers'ta m²'si 4 bin 900 TL'ye!

Dragos Royal Towers'ta m²'si 4 bin 900 TL'ye!

Dubai'de uygulanan mimari çalışmalardan esinlenerek hazırlanan Dragos Royal Towers, yelken biçiminde projelendirilmiş



Yüksek prim getirisine sahip olan projenin yelkenine rüzgâr değil, para doluyor

Bu Hafta Proje Gezi-Yorum Kartal Dragos'taydı. Kartal Dragos'ta DAP Yapı'nın hayata geçirdiği Dragos Royal Towers projeni şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ile birlikte gezdik. Aracımızla E-5 Karayolu'ndan sahil yoluna indiğimizde köprülü kavşak üzerinde yavaşlayıp Dragos Tepesi'ne doğru bakıyorum. Sahilden tepeye doğru kaos içinde onbinlerce konut birbiri ardına dizilmiş. Sahilin hemen yanında yükselen DAP Yapı'nın projesi Dragos Royal Towers ise mimarisiyle onbinlerce konut arasından farklılığıyla ben buradayım diyor.

Yaşam başlamadan prim rekoru kırıyor

TAMAMLANMAK üzere olan Dragos Royal Towers henüz yaşam başlamadan yatırım amaçlı konut alanlara rekor düzeyde kazanç sağlamış. Mart 2009'da satışa çıktığında metrekare satış fiyatı 4 bin 300-5 bin 600 TL aralığında olan projede bugün 4 bin 900-7 bin TL aralığına ulaşmış. Ziya Bey, yüksek prim kazancını şu iki örnekle anlatıyor. Üst düzey bir yönetici Mart 2009'da 693 bin TL'ye aldığı 165 metrekarlik 3+1 daireyi 7 ay sonra 1 milyon 72 bin TL'den satarak 377 bin TL kazanç sağlamış. Yine aynı dönemde 999 bin TL'ye 222 metrekare 4+1 daire alan ünlü bir futbolcu, dairesini başka bir futbolcu arkadaşına yaklaşık bir yıl sonra 1 milyon 596 bin TL'ye satmış. 

YÜZDE 85'İ SATILDI

Ziya Bey 2009 Mart'ında satışa çıkan projede krize rağmen yüzde 85 satış oranının yakalandığını anlatıyor. Yatırım amaçlı tercih edildiği gibi, ağırlıklı olarak oturum amaçlı alımların yapıldığı projeden daire alanlar arasında çok sayıda futbolcu ve üst düzey yönetici, doktor bulunuyor. Bu özelliği ile Dragos Royal Towers adeta Türk milli futbol takımı kampını andırıyor. Yıl sonunda teslimlere başlanacak proje, sahile 96 adım uzaklığıyla da dikkat çekiyor.

5 bin metrekare DAP Clup

Projede yer alan 5 bin metrekare açık ve kapalı alandan oluşan sosyal tesiste yüzme havuzlarından oyun alanlarına, hamamdan saunaya kadar her türlü aktivite alanı var. Projedeki sosyal tesis DAP Clup adıyla hizmet verecek. Etrafı göllerle çevrili bloklara giriş cam köprülerden sağlanıyor.

BEĞENDİM

Deniz, kara ve raylı ulaşım sistemlerine yakınlığı ile ulaşım kolaylığı sağlıyor. Lebiderya proje, Marmara Denizi'ne ve Adalar manzarasına hakim. Yüksek prim potansiyeli taşıyor Geniş sosyal ve sportif imkânlara sahip.

BEĞENMEDİM

Böylesine lüx bir projede fiziksel engelliler için daha fazla çözüm sunulmalıydı. Tüketicilerin tercihlerini daha sağlıklı yapabilmesi için satış ofisinde örnek daireler bulunmuyor.
Sabah/Bülent YOLDAŞ

0216 517 1 517

www.dragosroyaltowers.com

www.dapyapi.com.tr

[email protected]


Geri Dön