28 / 03 / 2024

Dubai Cityscape'te 1.2 milyar liralık talep toplandı!

Dubai Cityscape'te 1.2 milyar liralık talep toplandı!

Bu yıl 15’incisi düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape Global’e katılan Türk şirketler Türkiye’ye mutlu döndü. Sektör temsilcileri, 3 gün boyunca fuarda yabancı yatırımcılarla bir araya geldi.



Bu yıl 15’incisi düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape Global’e katılan Türk şirketler Türkiye’ye mutlu döndü.


15 Temmuz darbe girişimi sonrası yurtdışında tanıtım turlarına çıkmaya karar veren ve ilk adres olarak Dubai’yi seçen sektör temsilcileri, 3 gün boyunca fuarda yabancı yatırımcılarla bir araya geldi. Fuara katılan firmalar ‘İlk hedefimiz ev satmak değil Türkiye’yi anlatmak’ mesajı verse de fuar boyunca yaklaşık 1.2 milyar liralık talep toplandı. Gayrimenkul şirketleri şimdi o yabancıları Türkiye’de ağırlayacak ve rezerve edilen evlerin satışını yapacak.


HANGİ PROJELERİ SEÇTİLER?

Garanti Koza 


Garanti Koza fuarda Bulgaristan’daki 2 projesi ile İstanbul’daki konutlarını tanıttı. Şirket yaklaşık 50 milyon dolarlık talep aldı.


Çalık Gayrimenkul 


Çalık Gayrimenkul fuarda Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile Taksim’de yapılan kentsel yenileme projesi Taksim 360 projesi ve Ataşehir’deki Metropol İstanbul projesi ile yer aldı. Tarlabaşı’ndaki bir adada yer alan 143 daireye Körfez’in 4 büyük ailesi talip oldu. Çalık Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül 100 milyon dolar için satış bağlantısı kurulduğunu söyledi. Aynı projeden 21 milyon dolar değerinde 42 birim için talep geldi. Metropol İstanbul Satış ve Pazarlama Müdürü Hacer Aslankaya Çoruh da 50 milyon dolar değerinde 70 ofis için ön anlaşma yapıldığını açıkladı.


Artaş İnşaat


Artaş İnşaat Cityscape’e 3 milyar 570 milyon dolarlık projesiyle katıldı. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Fuarda ciddi taleple karşılaştık. Şimdi yatırımcıları biz İstanbul’da ağırlayacağız. 70-80 milyon liralık satış yapmayı bekliyoruz. Halkalı’daki Tema İstanbul projemiz ve Atakent 4 projemizdeki konutlar ile Ataköy’deki ofislerimiz fuarda öne çıktı” dedi.


Sinpaş GYO


Sinpaş GYO Bomonti’de yer alan Queen Central Park ve Bursa Modern projeleriyle ilgi çekti. Fuar süresince 400 görüşme gerçekleştirdiklerini belirten yetkililer 90 milyon TL tutarında bir talep oluşturduklarını kaydetti.


Emay İnşaat 


Emay İnşaat fuara Yalova’daki projesiyle katıldı. 400 milyon dolar yatırım yapılacak projede 1001 konut, oteller ve devre mülkler olacağını belirten Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar,“1000’e yakın görüşme yapılıp bilgi verildi. Taleplerin toparlanması ve işlenmesi henüz bitmedi ama 240’ın üzerinde imzalı form doldurmak suretiyle, bireysel ön talep haline gelenler var. Bu talepler satışa dönerse, 50 milyon dolarlık gelir bekliyoruz” dedi. 


Metal Yapı Konut 


Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, İstanbul Küçükçekmece’de yer alan Blue Lake projesi ile Levent’teki İstanbul Tower projelerine Körfez yatırımcısının yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Karali, “Blu Lake projemizde 2.5 milyon dolarlık satış yaptık, 15 milyon dolarlık da talep aldı. İstanbul Tower için de 50 milyon dolarlık talep geldi” dedi.


Siyahkalem 


Siyahkalem fuara Emlak Konut GYO standında katıldı. Zekeriyaköy’deki KÖY projesinden 10 milyon dolarlık satış yapıldığı belirten proje Direktörü, Ogeday Sögüt, “Cityscape’e katılım gösteren projemize ilgi gösteren yatırımcıları Türkiye’ye davet ettik, kendilerini önümüzdeki günlerde Türkiye’de ağırlayacağız” dedi.


Tahincioğlu İnşaat 


Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Türkiye imajını desteklemek adına katıldıkları fuarda 3 projelerini tanıttıklarını söyledi. Farklı ülkelerden değişen yatırımcı ve fonlarla görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Tahincioğlu, “Konut ve ofis projelerimiz ile ilgilenen 32 potansiyel müşterimiz oldu. Ayrıca uluslararası yatırımcılarla birçok anlaşmaya da zemin sunan fuarda, işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulunduk” dedi.


Hürriyet


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Türk gayrimenkul firmaları, Körfez bölgesinin en büyük gayrimenkul fuarı olan Cityscape Global’de her yıl olduğu gibi yoğun ilgiyle karşılaştı.


Bu yıl 15.’si düzenlenen fuara 26 firmayla katılan Türkiye katılımcı sayısında düşüş olsa da projelerin sergilendiği alanları büyüttü. Firmalar sıcak satış yaparken, bölgeden gelen toplam satış talebi 1 milyar 200 milyon liraya ulaştı. İstanbul’a büyük sevgi duyan Körfez yatırımcısının alım hevesi yine kent üzerinde yoğunlaştı. Türk firmaların 15 Temmuz darbe girişimi ardından yabancı yatırımcıyla buluştuğu ilk fuar olan Cityscape Global’de ülke tanıtımına önem veren çalışmalar da yapıldı. Yanı sıra firmalar, yabancıya satış rakamlarını artırmak için tanıtım faaliyetlerini de yoğunlaştırmıştı. 


Sektöre moral oldu

6-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Dubai Cityscape Global’de 1 milyar 200 milyon lirayı geçen satış ve talep faaliyetleri, iç piyasada Emlak Konut GYO’nun düzenlediği kampanyayla birlikte firmalara moral oldu. Körfez yatırımcısı ise yaptığı alımlar ve rezervasyonlarla Türkiye’ye güven mesajını yineledi. Pek çok konut ve ofis projesinden yapılan alımların ve görüşmelerin yanı sıra Körfez yatırımcısı projeleri yerinde görmek üzere İstanbul’a davet edildi. 


İsmi değişti talep patladı

Geçen yıl fuarda lansmanı yapılan Tarlabaşı360 projesi bu yıl değişen ismiyle ve yeni rezidans bölümleriyle Dubai’de yerini aldı. Yeni ismi Taksim360 markasıyla fuarda uluslararası yatırımcımların yoğun ilgisiyle karşılaşan projede 100 milyon dolarlık toplu alım, 21 milyon dolarlık ise bireysel alım talebi oluştu. Körfez yatırımcısının İstanbul’da en sevdiği noktalardan olan Taksim, projede de etkisini gösterdi. Çalık Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül, bölgenin kira getirisinin yatırımcıyı cezbettiğini ifade etti. Çalık’ın Varyap ile ortak projesi olan ve Emlak Konut GYO güvencesiyle yükselen Metropol İstanbul’da ise 50 milyon değerinde talep alındığı açıklandı. 


600 görüşme yaptı

Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, fuarda 600 yatırımcıyla görüşmeler yaptıklarını açıkladı. 100 yatırımcının ise çok ciddi anlamda alım talepleri olduğunu belirten Çetinsaya, “Bölgede çok sevilen bir firmayız. Bu yıl ilk amacımız ülkemizi anlatmaktı. Ancak satış talebi anlamında da çok ciddi yatırımcılarla çok önemli görüşmeler yaptık. 100 milyon liraya yaklaşan bir talep aldık. İstanbul’da bu görüşmeleri sonuçlandıracağız” dedi.  


Bulgaristan’la ‘garanti’ledi

Bulgaristan’da hayata geçireceği projeleri Grand Kanyon Sofya&Swissotel Residences Sofia ve Sofia Square projelerini görücüye çıkaran Garanti Koza, büyük ilgi gördü. Ayrıca İstanbul Esenyurt’taki Swissotel Kozapark projesini de fuarda yatırımcılarla buluşturan firma, toplamda 50 milyon dolarlık satış talebiyle döndü. 


‘Queen’e büyük ilgi 

Sinpaş GYO, Dubai Cityscape 2016’da İstanbul,  Ankara  ve Bursa’da imza attığı projeleriyle yer aldı. Körfez ülkelerinden ziyaretçilerin beğenisine sunulan Şişli Bomonti’deki Queen Central Park projesi fuarda en çok ilgi gören projelerden oldu. Yatırımcılarla 400 görüşme yapılırken,  90 milyon liralık talep oluştuğu belirtildi.


Yalova atağı

Dubai’deki fuarda Körfez yatırımcısının Türkiye’deki gözdelerinden olan Yalova’da gerçekleştireceği projesi KentPlus Yalova Wellness SPA Resort projeni tanıtan Emay İnşaat, bölgeden 50 milyon dolarlık taleple döndü. Bu taleplerin satışa dönmesini beklediklerini belirten Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar, “Proje, denizi, doğayı, termal olanakları sayısı yüksek sosyal aktivitelerle tek arsada buluştuması nedeniyle ilgi çekti. EPP( Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş.) güvencesi ve desteğiyle olması da ilgideki önemli unsur” dedi. 

Fuara katılan Metal Yapı Konut ise 2.5 milyon dolarlık sıcak satış yaptığını açıkladı. Ayrıca 15 milyon dolarlık da talep alındı. İstanbul Tower için alınan talep ise 50 milyon dolara ulaştı. 

Zekeriyaköy’de hayata geçirdiği projesi ‘KÖY’ için fuarda yoğun ilgiyle karşılaşan Siyahkalem ise 10 milyon dolarlık satış talebiyle döndü.


‘Amaç ülkemizi anlatmak oldu’

Körfez bölgesinin pek çok projesinde blok alımlar yaptığı Ağaoğlu, bu yıl fuara ‘Türkiye’yi anlatmak, yatırımcıyı doğru bilgilendirmek’ amaçlarıyla katıldıklarını söyledi. Onlarca yatırımcı grup ve şeyhlerle görüştüğünü anlatan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “İnanın bir dakika stantda durmadım. Yaşanan darbe girişiminin ardından ülkemizi doğru anlatmak için bilgilendirme toplantıları gündemiyle buraya geldik. Amacımız satış değildi. Ülkemiz varsa biz de varız. Alanının uzmanları da bizimle gelerek yatırım fırsatlarını anlattı. Ayrıca satışta olmayan İstanbul Finans Merkezi’nin ön tanıtımını yapmış olduk.  İnanıyoruz ki satışa çıkınca zaten milyonlarca dolarlık satışlar olacak” diye konuştu. 

 

Milliyet



Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Dubai’deki Cityscape Global 2016 emlak fuarında Körfez yatırımcıları Türkiye’ye olan güvenini bir kez daha kanıtladı. 3 gün süren fuarda firmalar 1.2 milyar liralık ön rezervasyon ve satışa imza attı
Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olan ve Dubai'de düzenlenen Cityscape Global'de Türk firmaları Körfez yatırımcısından büyük talep gördü. Türkiye'ye büyük ilgisi olan Körfez yatırımcısının alım hevesi yine İstanbul üzerinde yoğunlaştı. Her yıl yaklaşık 4 milyar dolarlık alım-satım anlaşmasının gerçekleştiği Cityscape Global'de Türk firmaları, 1.2 milyar liralık ön rezervasyon ve satışa imza attı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin Körfez yatırımcısını Türkiye'den uzaklaştıramadığını söyleyen sektör temsilcileri, "Biz bu fuara sadece ülkemizi tanıtmaya geldik, amacımız satış yapmak değildi. Ancak yabancıların yatırım iştahı sürüyor, darbe vız geldi" dedi.

KÖRFEZİN GÜVENİ MORAL OLDU

6-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Dubai Cityscape Global 2016'da 1.2 milyar lirayı geçen satış ve talep faaliyetleri, sadece ülke tanıtımına yoğunlaşan Türk inşaat firmaları için moral oldu. Körfez yatırımcısı ise yaptığı alımlar ve rezervasyonlarla Türkiye'nin geleceğine güvendiğini kanıtladı. Pek çok konut ve ofis projesinden yapılan alımların ve görüşmelerin yanı sıra yatırımcılar projeleri yerinde görmeleri için İstanbul'a davet edildi.

121 MİLYON DOLARLIK İLGİ

Geçen yıl fuarda lansmanı yapılan Tarlabaşı360 projesi bu yıl değişen ismiyle ve yeni rezidans bölümleriyle Dubai'de yerini aldı. Yeni ismi Taksim360 markasıyla fuarda uluslararası yatırımcımların yoğun ilgisiyle karşılaşan projede 100 milyon dolarlık toplu alım, 21 milyon dolarlık ise bireysel alım yapıldı. Körfez yatırımcısının İstanbul'da en sevdiği noktalardan olan Taksim, projede de etkisini gösterdi. Taksim360 markasıyla projenin Türkiye lansmanı ise ekimde yapılacak. Çalık Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül, bölgenin özellikle kira getirisinin yatırımcıyı cezbettiğini ifade etti. Çalık'ın Varyap ile ortak projesi olan ve Emlak Konut GYO güvencesiyle yapılan Metropol İstanbul projesinde ise 50 milyon dolar değerinde bireysel talep alındığı açıklandı.

3 GÜNDE 796 KİŞİYLE GÖRÜŞTÜ

Tahi ncio ğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Türkiye imajını desteklemek adına katıldıkları fuarda Nidakule Ataşehir Batı, Nidakule Finans Merkezi ve Nidapark Kayaşehir projelerini tanıttıklarını ve gün içinde stantlarında 796 kişiyi ağırladıklarını söyledi. Farklı ülkelerden yatırımcı ve fonlarla görüşmeler yaptıklarını belirten Tahincioğlu, "Konut ve ofis projelerimizle ilgilenen 32 potansiyel müşterimiz oldu. Ayrıca uluslararası yatırımcılarla birçok anlaşmaya da zemin sunan fuarda, işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulunduk" diye konuştu.

FİNANS MERKEZİ'NE MİLYONLARCA DOLARLIK TALEP VAR

Her yıl Cityscape'de milyon dolarlık satışlara imza atan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, bu yıl fuara Türkiye'yi anlatmak ve yatırımcıyı doğru bilgilendirmek amacıyla katıldıklarını söyledi. Onlarca yatırımcı grup ve şeyhle görüştüğünü anlatan Ağaoğlu, "Yaşanan darbe girişiminin ardından ülkemizi doğru anlatmak için bilgilendirme buraya geldik. Amacımız satış değildi. Ülkemiz varsa biz de varız. Alanında iyi olan uzmanlar da bizimle gelerek yatırım fırsatlarını anlattı. Bir de burada henüz satışta olmayan İstanbul Finans Merkezi'nin ön tanıtımı oldu. Satışa çıkınca zaten milyonlarca dolarlık alım olur" diye konuştu.

İSTANBUL'A DAVET ETTİ

Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, fuarda 600 yatırımcıyla görüşmeler yaptıklarını açıkladı. 100 yatırımcıdan alım talebi geldiğini belirten Çetinsaya, "Bölgede çok sevilen bir firmayız. Bu yıl ilk amacımız ülkemizi anlatmaktı. Ancak yatırımcılardan 100 milyon dolara yaklaşan bir satış talebi aldık ve çok önemli görüşmeler yaptık. Fuarda satış yapılmıyor, yabancı yatırımcıları İstanbul'a davet ettik" diye konuştu.

YALOVA AŞKINA 50 MİLYON $

Körfez yatırımcısının Türkiye'deki gözdelerinden olan Yalova'da, KentPlus Yalova Wellness SPA Resort projesini gerçekleştirmeye hazırlanan Emay İnşaat, fuardan 50 milyon dolarlık taleple döndü. Taleplerin birkaç aya satışa dönmesini beklediklerini belirten Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar, "Proje deniz, doğa, termal ve sosyal aktiviteleri tek arsada buluştuması nedeniyle ilgi çekti. Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş.'nin (EPP) güvencesi de ilgideki önemli bir unsur oldu" dedi.

KÖY'DE SATIŞ 10 MİLYON DOLAR

Siyahkalem Cityscape Global 2016'ya bu yıl Emlak Konut GYO standında katıldı. Zekeriyaköy'deki KÖY projesinden 10 milyon dolarlık satış yapıldığı belirten Proje Direktörü Ogeday Sögüt, "Cityscape'e katılım gösteren projemize ilgi gösteren yatırımcıları Türkiye'ye davet ettik. Kendilerini önümüzdeki günlerde Türkiye'de ağırlayacağız" şeklinde konuştu.

QUEEN'E YOĞUN TALEP

Sinpaş GYO, Dubai Cityscape 2016'da İstanbul, Ankara ve Bursa'da yaptığı projelerle yer aldı. Körfez ülkelerinden ziyaretçilerin beğenisine sunulan Şişli Bomonti'deki Queen Central Park, fuarda en çok ilgi gören projelerden oldu. Queen Central Park ile Bursa Modern projelerinin maketlerini ziyaret eden yatırımcılarla 400 görüşme yapıldı. Bunun karşılığında ise 90 milyon liralık talep oluştuğu ifade edildi.

50 MİLYON DOLARLIK SATIŞ YAPTI

Bulgaristan'da hayata geçireceği Grand Kanyon Sofya&Swissotel Residences Sofia ve Sofia Square projelerini görücüye çıkaran Garanti Koza, fuarda büyük ilgi gördü. İstanbul Esenyurt'taki Swissotel Kozapark projesini de fuarda yatırımcılarla buluşturan firma, 50 milyon dolarlık satış talebiyle döndü. Firma, Bulgaristan projeleri için 650 milyon euro yatırım yapmayı planlıyor.

Sabah


Haber Vatan'da şöyle yer aldı;


Körfez bölgesinin en büyük gayrimenkul fuarı olan Cityscape Global, 6-8 Eylül tarihleri arasında düzenlendi. Türkiye’deki darbe girişimi sonrası yabancı yatırımcıyla ilk buluşma olan fuarda yatırım talebi yine de azalmadı.

Fuara katılan 26 Türk firması, projelerine büyük talep aldı. Projelere 410 milyon dolar yani 1.2 milyar liralık talep geldi. Cityscape Global’de ülke tanıtımına önem veren çalışmalar da ön plana çıktı. Darbe girişimi sonrasında Cityscape Global’de gelen 1.2 milyar lirayı geçen satış ve talep sektöre de moral oldu. Körfez yatırımcısı yaptığı alımlar ve rezervasyonlarla Türkiye’ye güven mesajını yineledi.

Araplar’ın Yalova ilgisi büyük


Arapların Türkiye’deki gözde bölgelerinden Yalova’da geliştirilen KentPlus Yalova Wellness SPA Resort, 50 milyon dolarlık talep aldı. Bu taleplerin birkaç ay içinde satışa dönmesini beklediklerini belirten Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar, “EPP güvencesi ve desteği olması ilgideki önemli bir unsur olarak öne çıktı” dedi.

100 milyon $’lık toplu alım


Tarlabaşı360 projesi, yeni ismi Taksim360 ve yeni rezidans bölümleriyle Dubai’de tanıtıldı. yerini aldı. Projeye 100 milyon dolarlık toplu alım, 21 milyon dolarlık bireysel alım yapıldı. Taksim360 markasıyla projenin Türkiye lansmanı ekim ayında yapılacak. Çalık Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül, bölgenin özellikle kira getirisinin yatırımcıyı cezbettiğini ifade etti.

Köy’e 10 milyon $


Zekeriyaköy’de hayata geçirdiği projesi ‘KÖY’ için fuarda yoğun ilgiyle karşılaşan Siyahkalem 10 milyon dolarlık satış talebiyle döndü.

Sıcak satış yaptı


Metal Yapı Konut, 2.5 milyon dolarlık sıcak satış yaptığını açıkladı. Ayrıca 15 milyon dolarlık talep alındı. İstanbul Tower projesi için alınan talep 50 milyon dolara ulaştı.

Konut ve ofise 32 müşteri geldi


Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Türkiye imajını desteklemek adına katıldıkları fuarda Nidakule Ataşehir Batı, Nidakule Finans Merkezi ve Nidapark Kayaşehir  projelerini tanıttıklarını söyledi. Tahincioğlu, “Konut ve ofis projelerimiz ile ilgilenen 32 potansiyel müşterimiz oldu” dedi.


 

600 yatırımcıyla görüştü


Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, fuarda 600 yatırımcıyla görüşme yaptıklarını söyledi. Çetinsaya, 100 yatırımcının çok ciddi anlamda alım talepleri olduğunu ifade etti. Çetinsaya, “Bu yıl ilk amacımız ülkemizi anlatmaktı. Ancak satış talebi anlamında da çok ciddi yatırımcılarla çok önemli görüşmeler yaptık. 100 milyon liraya yaklaşan bir talep aldık” dedi.

Kraliçe’ye büyük ilgi


Sinpaş GYO, İstanbul, Ankara ve Bursa’da imza attığı projeleriyle yer aldı. Özellikle Queen Central Park ile Bursa Modern projelerinin maketlerini ziyaret eden yatırımcılarla görüşmelerde 90 milyon liralık talep oluştu.


Bulgaristan farkı


Fuarda Bulgaristan’da hayata geçireceği projeleri Grand Kanyon Sofya&Swissotel Residences Sofia ve Sofia Square ve İstabul’daki Swissotel Kozapark projesini yatırımcılarla buluşturan Garanti Koza, toplamda 50 milyon dolarlık satış talebiyle döndü.


Vatan 

Geri Dön