26 / 04 / 2024

Dubai hükümeti, Dubai World'e 9.5 milyar dolar verecek!

Dubai hükümeti, Dubai World'e 9.5 milyar dolar verecek!

Dubai hükümeti, borçlarını yeniden yapılandırma içinde bulunan Dubai World Holding'e 9.5 milyar dolara kadar para aktaracak



9.5 milyar doların, 5.7 milyar dolarının yeni fon olduğu, geri kalanının da Abu Dabi'nin desteğiyle Dubai'nin iç kaynaklarından karşılanacağı kaydedildi. Dubai World'ün yaklaşık 60 milyar dolar borcu bulunuyor.
Milliyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Dubai World'e 9.5 milyar dolarlık devlet yardımı
DUBAİ hükümeti, borç yükü altındaki Dubai World şirketinin sermayesine aktarılması ve iştiraki Nakheel'in tahvillerinin tümüyle geri ödenmesi için 9.5 milyar dolarlık yeni kaynak sağlanmasına dayalı planını açıkladı. Dubai hükümeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, toplamı 9.5 milyar dolar olan fonun büyük bölümünün Abu Dhabi'den daha önce sağlanan krediden kalan 5.7 milyar dolardan oluştuğu ve Dubai hükümetinin iç kaynaklarının da miktara dahil olduğu belirtildi. Devlet denetimindeki yatırım şirketi Dubai World borç geri ödemeleri için kreditörlerden 8 yıl süre istedi. Dubai World Kasım ayında 60 milyar dolara yaklaşan borçlarının 6 ay kadar ertelenmesini talep ettiğinde dünya borsalarında şok yaratmıştı.
Sabah


Geri Dön