19 / 04 / 2024

Dubai'de inşaatlar kesintiye uğruyor

Dubai'de inşaatlar kesintiye uğruyor

Dubai'nin önde gelen geliştiricilerinden olan Nakheel bazı projelerinin beklemede olduğunun ve ilerlemediğinin açığa çıkmasının ardından 500 kişilik bir işgücü kayıplarının olduğunu açıkladı.



Hangi projelerin beklemeye alınacağı konusunda kesin bir isim vermekten kaçınan Nakheel, Palmiye Adaları üzerinde ıslah edilen en büyük alanlardan olan Palm Deira'da faaliyet hızlarının yavaşlayacağını ve bir süre mühendislik çalışmaları ile sınırlı düzeyde devam edeceğini belirten bir açıklama yaptı.

Dubai için tanıdık isimlerden mimar Woods Bagot'un 1 km uzunluktaki Nakheel Kulesi ve Palmiye Adaları projelerinin arkasındaki devlete bağlı geliştirici isimlerden biri ise yaptığı açıklamada 3.000 donanımlı ve kalifiye iş gücünün %15'lik kaybı için "mevcut küresel pazar koşullarında iş kesintisine gitmek, geleceğe yönelik olmazsa olmaz bir sorumluluktu," dedi.

Dubaili diğer geliştiriciler arasında ilk dikkat çeken işgücü kayıpları ise Tameer Holding'in 350 kişilik kadrosundaki %50'lik düşüş ve Damac'ın 200 kişinin işine son verişiydi.

Geçen ay da bir diğer geliştirici Omniyat 60 kişinin işine son verildiğini açıklamıştı.

Bunlar gibi sayısız örneğin görülmeye başlandığı coğrafyada Dubai temelli ve devlet kontrolinde çalışan bir firma olarak Rusya, Hindistan, Suudi Arabistan'da proje geliştiren Dubai World'ün kadro büyüklüğünde küçülmeye gideceklerine yönelik açıklamalar ve haberler yerel basında hız kazanmaya başladı.

Abu Dhabi'nin The National gazetesinin haberine göre ise şu ana kadar Dubaili geliştiricilerce kamuoyuna yansıtılan iş kaybı sayısı 1.000'e yakın.

Geri Dön