18 / 04 / 2024

Dubai'de mutluluğu ölçecekler!

Dubai'de mutluluğu ölçecekler!

B.A.E dünyada eşi olmayan bir uygulamaya geçiyor! Ülkede yaşayan insanlar bundan sonra günlük olarak devlet hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını hükümete online olarak bildirebilecek.



Birleşik Arap Emirlikleri (B.A.E.) dünyada görülmemiş bir uygulamaya imza atıyor. B.A.E’de yaşayan insanlar bundan sonra günlük olarak devlet hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını hükümete online olarak bildirebilecek.


B.A.E. hükümeti bu hizmete ‘mutluluk ölçer’ adını veriyor. Yeni geliştirdikleri mutluluk ölçerle ilgili olarak bilgiler veren B.A.E. Başbakanı Şeyh Muhammed bin Reşit, “Günümüzde insanların beklentileri ve mutluluk alışkanlıkları hızla değişiyor. Biz de bu yüzden hizmetlerimizin kalitesini gün be gün ölçen bir hizmet geliştirdik” açıklamasını yaptı. Amaçlarının insanları daha mutlu etmek olduğunu açıklayan Şeyh Dubai’nin dünyada mutluluk ölçerin ilk olarak kullanılacağı pilot bölge olarak belirlediklerini açıkladı.


Şeyh Muhammed bin Reşit 


Online olarak hizmete sunulacak mutluluk ölçer sayesinde memnun olunmayan devlet hizmetleri geliştirilecek. Şu an belli hizmetler için devreye alınacak olan sistem önümüzdeki yılın sonuna kadar bütün kamu hizmetlerini kapsayacak. Sistemin önümüzdeki yıllarda Dubai’ye gelen turistler için de hizmete alınacak.


Hürriyet




Geri Dön