19 / 03 / 2024

Dubai'deki bin metrelik gökdelenin 26'ncı katına gelindi!

Dubai'deki bin metrelik gökdelenin 26'ncı katına gelindi!

Dünyanın en uzun binası olan Dubai'deki 827 metrelik Burç Halifenin tahtı sallanıyor.2020'de bitmesi hedeflenen gökdelenin inşası 2.2 milyar dolar tutacak. Çalışmaları önceden başlayan gökdelen inşaatında 26. kata gelindi.



DÜNYANIN en uzun binası olan Dubai'deki 827 metrelik Burç Halifenin tahtı sallanıyor. Suudi Arabistan. Cidde'de bin metrelik bir gökdelenin yapımı için iki Suudi şirketi arasında anlaşma sağlandığını açıkladı. 2020'de bitmesi hedeflenen gökdelenin inşası 2.2 milyar dolar tutacak. Çalışmaları önceden başlayan gökdelen inşaatında 26. kata gelindi. 


Hürriyet 



Haber, Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


SUUDİ Arabistan hükümeti, dünyanın en uzun gökdelen projesine finansman sağlayacağını açıkladı. Cidde'ye inşa edilecek "Cidde Tovver" adındaki gökdelen 1 kilometre yüksekliğe ulaşacak. 1 milyar 230 milyon dolara mal olması beklenen Cidde Tovver, Cidde City adındaki büyük inşaat projesinin bir parçası olacak. 

Toplam projenin maliyetinin 2.2 milyar doları bulması bekleniyor. 200 katlı projenin inşaatı başlamış ve 26'ncı kata ulaşılmıştı. Kulenin tamamlanmasının ise 2020'yi bulacağı belirtiliyor. Halen dünyanın en yüksek binası, Dubai'deki 827 metrelik Burj Khalifa binası. 


Habertürk


Geri Dön