29 / 03 / 2024

Dubai’den KONUTDER'e iade-i ziyaret!

Dubai’den KONUTDER'e iade-i ziyaret!

Türk inşaat şirketleri eylül başında Cityscape emlak fuarı için Dubai’ye gitmişti, şimdi sıra Dubaili yatırımcılarda. KONUTDER Körfezli yatırımcıları İstanbul’a davet etti. Çalıştay, 12-14 Ekim’de yapılacak.



Türk inşaat şirketleri eylül başında Cityscape emlak fuarı için Dubai’ye gitmişti, şimdi sıra Dubaili yatırımcılarda. KONUTDER Körfezli yatırımcıları İstanbul’a davet etti. 12-14 Ekim’de yapılacak çalıştayda 20 Türk inşaat şirketi Arap yatırımcılarla özel odalarda işbirliği görüşmeleri yapacak.


Gayrimenkul sektörü temsilcileri Körfez’e odaklandı. 8-10 Eylül’de Dubai’de gerçekleşen emlak fuarı Cityscape Global 2015’e katılan Türk İnşaat şirketler hedef büyüttü. Türk şirketler konut satışının yanında ortak iş geliştirme peşinde. Sektöre önderlik yapan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) bu amaçla bir organizasyon yapmaya karar verdi. 12-14 Ekim’de Körfezli yatırımcılar, ticaret ataşeleri ve broker’lar İstanbul’da Türk gayrimenkul sektörü temsilcileri ile buluşacak. Amaçlarının konut satışı olmadığını söyleyen KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Cityscape fuarını organize eden ekip ile çalıştık. Planımız bir kişinin çıkıp saatlerce konuşacağı bir toplantı değil. Türk katılımcı sayısını 20 ile sınırladık. Çünkü özel odalarda Körfez yatırımcısıyla birebir görüşecekler” dedi. 


6 AYDA BİR YAPILACAK


3 gün sürecek toplantı için davetler yapıldı. Dubai fuarına katılan KONUTDER temsilcileri broşürlerle etkinliği duyurdu. Organizasyonun başarılı olması durumunda 6 ayda bir yapılacağını belirten Çelik, “Amaç yabancıya 3-5 ev satışı değil. Ticaret hacmimizi genişletmek istiyoruz. Alt yapısı için uzun süredir çalıştığımız buluşmaya İstanbul Ticaret Odası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türkiye İhracatçılar Meclis, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği de destek veriyor” dedi.


YOLUN BAŞINDAYIZ


Türkiye’nin yabancıya mülk satışında henüz yolun başında olduğunu belirten Ömer Faruk Çelik, “Yılda 550-600 bin yeni ev satışı yapılırken, yabancıya satışın bundan en az yüzde 10 pay alması gerek. Ayda 2 bin ev satışı ile bir yabancı pazardan söz etmek mümkün değil” diye konuştu.



Hürriyet






Geri Dön