25 / 04 / 2024

Dubrovnik'teki Rixos Libertas açıldı!

Dubrovnik'teki Rixos Libertas açıldı!

Türkiye'de yedi otelle faaliyet gösteren Rixos Otelleri, yurtdışındaki üçüncü oteli Rixos Hotel Libertas Dubrovnik'i önceki gece düzenlenen törenle açtı



Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Zagrep Büyükelçisi Umur Apaydın kurdeleyi birlikte kesti. Çelik ve Apaydın birer konuşma da yaptı. Erol Evgin de geceye şarkılarıyla renk kattı.

Türkiye'de yedi otelle faaliyet gösteren Rixos Otelleri, yurtdışındaki üçüncü oteli Rixos Hotel Libertas Dubrovnik'i önceki gece düzenlenen törenle açtı. Amacımız "Rixos'u dünya markası yapmak" diyen Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, yıl sonunda da Ottoman Palace Dubai'nin açılacağını söyledi

Türkiye'de yedi otelle faaliyet gösteren Rixos otelleri, yurtdışındaki üçüncü oteli Rixos Hotel Libertas Dubrovnik'i önceki gece düzenlenen törenle açtı. 350'ye yakın davetlinin bulunduğu açılış törenine Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Park Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner,  Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Akfen ve TAV'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Koza - İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, Öger Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, işadamları Taylan Bilgel, Zafer Yıldırım, Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ve Atasay Kuyumculuk'un Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer de katıldı.

Dünyadan 40'ın üzerinde basın mensubunun katıldığı gecede senkronize havai fişek gösterisinin ardından şarkıcı Ziynet Sali ve Dansöz Asena da sahne aldı. Geceye Erol Evgin de şarkılarıyla renk kattı.

80 milyon Euro yatırım
Gecede konuşan Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, "Rixos Hotels'in yurtdışındaki üçüncü oteli olan Rixos Libertas Dubrovnik grup içerisinde tarihi ve doğal güzellikleriyle özel bir öneme sahip. Amacımız, Rixos'u dünya markası yapmak" dedi.
Tamince, şunları söyledi:
"2004'te satın aldığımız Libertas'ı 80 milyon Euro'luk yatırımla yeniledik. Rixos'u uluslararası bir markaya dönüştürmek için dünyanın en eski spa'sı olma özelliği bulunan Türk hamamı ile Lalezar adıyla oluşturduğumuz Osmanlı mutfağından oluşan restoranımızı ön plana çıkarıyoruz. 8 bin 500 metrekareye varan hamamlarımızda ut eşliğinde yemek yenilebiliyor."
Kazakistan'daki Rixos President Astana ve Ukrayna'daki Rixos Prykarpattya'nın ardından yurtdışındaki üçüncü otelini Hırvatistan'da devreye sokan Tamince, yıl sonunda da Ottoman Palace Dubai'nin açılacağını belirtti.

Akıllı odaları var
Kazakistan, Libya ve Viyana'daki yeni otel yatırımlarının tamamlanmasıyla yurtdışındaki tesislerinin sayısı 6'ya ulaşacak olan Rixos'un, geçmişi 1300'lü yıllara dayanan Dubrovnik'teki yatırımı, 17 bin 661 metrekare arsa, 54 bin metrekare inşaat alanı üzerine oturuyor.
80 milyon Euro'luk yatırıma mal olan, projesini Tabanlıoğlu Mimarlık'ın yaptığı otelde 250 oda bulunuyor. Otelde iki katlı SPA ve wellness merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzu, güzellik merkezi, fitness salonu ve Türk hamamı da yer alıyor. 14 katlı otel modern tarzda 47 executive oda ve 18 süite sahip. "Akıllı Oda" olarak tasarlanmış odalarda şık mobilyalar, yüksek teknolojili ekipmanlar, klima sistemi, interaktif TV ve minibar bulunuyor.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Dubrovnik'teki Rixos açılışı iş dünyasının zirvesine dönüştü

Adriyatik'in incisi olarak adından sıkça söz ettiren Dubrovnik'e gelme sebebimiz, yıldızı parlayan işadamlarından Fettah Tamince'nin yeni oteli Rixos Libertas'tı. Rixos'u marka haline getiren Tamince'nin Dubrovnik'teki otel açılışına ayrı bir önem verdiğini görüyorum. Tamince, Dubrovnik'teki bu otele bir prestij olarak bakıyor. O nedenle görkemli bir açılıştan kaçınmamış. Bir uçak dolusu Türk, Kazak, Azeri, İngiliz misafiri vardı Tamince'nin. Sadece bu da değil, hafta sonu Türkiye'den kalkan özel uçakların hepsi, hatırı sayılır Türk işadamlarını bu açılışa taşıdı.

HEPSİ DOSTLARIM
Mustafa Koç, Ferit Şahenk, Hamdi Akın, Erdoğan Demirören, Cihan Kamer, Aziz Torun, Mehmet Bayraktar, Fatih Terim, Levent Kızıl, Ömer Kızıl buradaydı. Tamince'nin açılışına futbol dünyasının ilgisi de dikkat çekiciydi. Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Fatih Terim gözüme çarpan ünlüler arasındaydı. Tabii otelde rastladığım Kazakistan, Azerbaycan ve Dubai'nin en zengin işadamlarını da unutmamalıyım. Fettah Tamince'ye bu kadar ismi nasıl olup da aynı tarihe denk düşürdüğünü merak edip soruyorum. 'Hepsi dostlarım' diyor ve günler öncesinden tek tek arayıp en müsait günlerini öğrendiğini söylüyor. Tamince ile konuşurken yanımızda duran kişinin de daha sonra Dubai'nin en zengin işadamlarından biri olduğunu öğreniyorum. Tamince, 'Dubai'deki Osmanlı Sarayı isimli otel yatırımını birlikte yapıyoruz' diyerek ortağından övgüyle söz ediyor. Adriyatik büyüleyici. Tamince'nin oteli de Dubrovnik'te eski şehrin hemen yanında, müthiş bir manzaraya bakıyor. İç savaşta bombalanmış, harap olmuş bir haldeyken Bulgarlarca alınmış. 2004'te devreye Tamince girmiş. Sonrasında birkaç yıl süren izin için yasal süreçlerle uğraşılmış ama sonunda otelin eski bölümleri yenilenmiş. Üstüne ek üç kat ise Tabanlıoğlu Mimarlık'la birlikte yeniden dizayn edilmiş.

KUMARHANE İŞİMİZ DEĞİL
Rixos Libertas'ın içinde bir kumarhane de var ama Fettah Tamince buradan para kazanmayı ümit etmiyor. 'Kumarhaneyi kiraya verdik ama zaten ciddi para üreten bir yer değil. Bizim de bildiğimiz bir iş değil. Dubrovnik yasaları kumarhaneye pek uygun değil. Biz buraya gelirken ezbere gelmedik. Burada kültür turizminden ciddi pay almak istiyoruz.' diyor.Bir yandan Dubai'de, bir yandan Viyana'da, Libya, Bahreyn, Katar Kazakistan ve Türkiye'de kimini henüz açtığı kimini de inşa etmekte olduğu otel projeleriyle baş döndüren Fettah Tamince, turizmde dünyanın her yerinde olma isteğini son yatırımlar perçinliyor. Genç yaşında Fettah Tamince'nin imza attığı bu kadar çok proje insanın başını döndürüyor.

10 OTELİ VAR 4'Ü DE YOLDA
MEVCUT OTELLERİ
* Beldibi / Antalya
* Tekirova / Antalya
* Bodrum / Muğla
* Premium Belek / Antalya
* Astana / Kazakistan
* Konya / Türkiye
* Prykarpattya / Ukrayna
* Libertas / Hırvatistan
* Sungate / Antalya
* Grand /  Ankara 

AÇILACAK OLANLAR
* Almaty/ Kazakistan (2009)
* Otoman Palace (2009)
* Vienna / Avusturya (2010)
* Marine West/Bahreyn (2010)

Şelale Kadak/Sabah

Libertas'a 80 milyon Euro yatırdı hamamına ut eşliğinde yemek koydu     
 
Turizm ve inşaat sektöründe yaptığı yatırımlarla öne çıkan Fettah Tamince'nin oluşturduğu oteller zincirine son olarak Rixos Hotel Libertas Dubrovnik de eklendi

80 milyon Euro'luk yatırımla Hırvatistan'ın Adriyatik sahillerinde gerçekleşen Rixos Libertas'ın açılışında Türk iş dünyası buluştu. Fettah Tamince, "Amacımız, Rixos'u dünya markası yapmak" dedi. Kazakistan'daki Rixos President Astana ve Ukrayna'da ki Rixos Prykarpattya'nın ardından yurtdışındaki üçüncü otelini Hırvatistan'da devreye sokan Tamince, yıl sonunda da Ottoman Palace Dubai'nin açılacağını belirtti.

Kazakistan, Libya ve Viyana'daki yeni otel yatırımlarının tamamlanmasıyla yurtdışındaki tesislerinin sayısı 6'ya ulaşacak olan Rixos'un, geçmişi 1300'lü yıllara dayanan Dubrovnik'teki yatırımı, 17 bin 661 metrekare arsa, 54 bin metrekare inşaat alanı üzerine oturuyor. Projesini Tabanlıoğlu Mimarlık'ın yaptığı otelde 250 oda bulunuyor. Libertas'ın iç savaş döneminde bombalandığını hatırlatan Tamince, şunları söyledi: "2004'te satın aldığımız Libertas'ı 80 milyon Euro'luk yatırımla yeniledik. Rixos'u uluslararası bir markaya dönüştürmek için dünyanın en eski spa'sı olma özelliği bulunan Türk hamamı ile Lalezar adıyla oluşturduğumuz Osmanlı mutfağından oluşan restoranımızı ön plana çıkarıyoruz. 8 bin 500 metrekareye varan hamamlarımızda ud eşliğinde yemek yenilebiliyor."

Kimler katıldı

Rixos Hotel Libertas'ın açılışına Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Demirören Grubu'nun patronu Erdoğan Demirören, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Ciner Grubu'nun Başkanı Turgay Ciner, Akfen ve TAV'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Vural Öger, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener gibi iş dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra eski Bakan Hüseyin Çelik  de katıldı.
Erkan ÇELEBİ/Hürriyet

Adriyatik'teki en lüks otel: Rixos
 
Fettah Tamince'nin Rixos Hotels Grubu, üst gelir grubuna yönelik turizm yatırımlarına son hız devam ediyor. Türkiye'de halen 7 oteli bulunan Rixos'ların yurtdışındaki üçüncü halkası Dubrovnik'e açıldı

Türkiye'nin en büyük otel zincirleri arasında yer alan Rixos Hotels, dünya çapında bir marka olma yolunda önemli adımlar atıyor. Lüks otelciliğin Türkiye'deki en önemli temsilcisi Rixos, zincirine yeni bir halkayı daha Adriyatik'te ekledi. Yurtiçinde 7 oteli bulunan Rixos, yurtdışındaki üçüncü otelini, son yıllarda Akdeniz'in yükselen destinasyonu olan Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde hizmete soktu. Böylece Rixos bünyesindeki otellerin sayısı 10'a ulaştı. Rixos Libertas Dubrovnik, Ardiyatik'in en lüks oteli olarak muhteşem bir geceyle açıldı. Dünya jet-set'inin açılış öncesi tatil rezervasyonlarını yaptırdığı Rixos Libertas Dubrovnik, sahip olduğu lüks, konfor ve servis kalitesiyle Türk turizmi için gönüllü elçilik görevini de üstlenecek. 14 katlı  otel modern tarzda dekore edilirken, 254 oda dahilinde 47 executive oda ve 18 süiti ile hizmet veriyor.

80 MİLYON EURO YATIRIM
Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Rixos Hotels'in yurtdışındaki üçüncü oteli olan Rixos Libertas Dubrovik'in grup içerisinde tarihi ve doğal güzellikleriyle özel bir öneme sahip olacağını söyledi. Otel için 80 milyon euro tutarında yatırım yapıldığına dikkat çeken Tamince '2004 yılında geldiğimde bu şehre aşık olmuştum. 4 yıl önce savaşta tahrip olmuş bu binayı aldık. 2005'te yıkım izni, 2006'da yapım izni aldık. Zor
bir süreç geçirdik. Türk otelciliği için de önemli örneği teşkil edecek' dedi. Otelin hem resort hem de şehir oteli özelliğini taşıdığını ifade eden Tamince, bu nedenle sadece deniz  turizmi ağırlıklı değil, kongre ve toplantı turizmine yönelik de çalıştığını söyledi. Tamince, birçok dünya şirketinin toplantılarını gerçekleştirmek için Rixos Libertas Dubrovnik'i tercih ettiğini dile getirdi. Tamince, Rixos Libertas'ın Türk turistlerin yanı sıra Doğu Avrupa'da önemli bir müşteri potansiyeli olduğunu, Doğu Avrupa'da Rixos markasının çok iyi tanındığını belirtti. Otelin oda fiyatlarının 200-250 euro düzeyinde olacağına dikkat çeken Tamince, bu fiyatın Hırvatistan için çok yüksek bir fiyat olduğunu ifade etti.

Dört otel daha geliyor

RIXOS Hotels'in yurtiçinde toplam yatak kapasitesi 5.534. Yurtdışında ise Kazakistan'da Rixos President Astana, Ukrayna'da Rixos Prykarpattya ve Hırvatistan'da Rixos Libertas Dubrovnik olmak üzere üç otel ile faaliyet gösteriyor. Bu yıl Kazakistan'daki ikinci otel Rixos Almaty ve Dubai'de Ottoman Palace by Rixos'u
hizmete girecek. Avusturya'da Rixos Vienna ve Bahreyn'de Rixos Marina West Bahrain ise 2010 yılında misafirlerini ağırlamaya başlayacak.

İşte Rixos'un zincir halkaları

Rixos Beldibi-Antalya
Rixos Tekirova-Antalya
Rixos Bodrum-Muğla
Rixos Premium Belek-Antalya
Rixos President Astana-Kazakistan
Rixos Konya-Türkiye
Rixos Prykarpattya-Ukrayna
Rixos Libertas Dubrovnik-Hırvatistan
Rixos Sungate-Antalya
Rixos Grand-Ankara
Rixos Almaty-Kazakistan (2009)
Otoman Palace Rixos Dubai (2009)
Rixos Vienna-Avusturya (2010)
Rixos Marine West-Bahreyn (2010)

HIrvatistan'In güney ucunda, Adriyatik Denizi kıyısındaki Dubrovnik, son birkaç yıldır Akdeniz'in en ünlü turistik merkezleri arasında sayılıyor. Dubrovnik mimarisinin en önemli özelliği Rönesans, Gotik ve Barok etkilerinin bulunması. Sahip olduğu bu özelliklerin yanı sıra tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile 'Adriyatik'in İncisi' olarak konumlandırılan Dubrovnik, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde de yer alıyor. Şehrin en özel koyunda yer alan Rixos Libertas Dubrovnik, havalimanına 24 km uzaklıkta ve şehrin sembolü olan Old City'ye de 15 dakika yürüme mesafesinde bulunuyor.

Türk iş dünyası Dubrovnik'i fethetti

 RIXOS Libertas Dubrovnik'in açılışı için çeşitli ülkelerden 300'e yakın avetli geldi.
 DAVETLİLER için hava köprüsü kuruldu. Türk misafirler Dubrovnik'e özel uçakla getirildi.
AÇILIŞ gecesinde, Ziynet Sali, Asena ve Erol Evgin sahne aldı. Ziyafet kusursuzdu.
 RIXOS Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince konuklarla tek tek ilgilendi.
 GECEYE iş dünyasının önemli isimleri de katıldı. Mustafa Koç, Aydın Doğan, Ferit Şahenk, Cihan Kamer, Vural Öger, Hamdi Akın, Turgay Ciner, Akın İpek ve Erdoğan Demirören'in yanı sıra Menderes Türel, Candan Karlıtekin, Fatih Terim, Atıl Kutoğlu gibi isimler de Tamince'nin Dubrovnik'teki VIP konukları arasında yer aldı. l GAZETECİ olarak Mustafa Karaalioğlu, Güneri Cıvaoğlu, Sedat Ergin, İsmail Küçükkaya, Nazlı Ilıcak, Reha Muhtar, M.Ali Birand, Doğan Hızlan, Akif Beki ve Ergun Babahan açılışa geldi.
 MİLLİ Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik açılışta bir konuşma yaptı. Çelik, Türkiye'nin artık ekonomi kahramanlarına ihtiyacı olduğunu belirterek 'Tamince bir dünya markası yaratıyor. 40 yaşına gelmeden büyük bir başarıya imza atıyor. Bu performansı için tebrik ediyorum' dedi.
 AÇILIŞTA 15 dakika süreyle havai fişek gösterisi yapıldı. Konuklar bol bol fotoğraf çekti.
 TESİS bünyesinde iki katlı SPA ve wellness merkezi, açık-kapalı yüzme havuzu, güzellik merkezi, spor salonu, Türk hamamı bulunuyor.
 AKILLI Oda olarak tasarlanmış odalarda şık mobilyalar, yüksek teknoloji ekipmanlar, klima sistemi, interaktif TV ve minibar bulunuyor.
 RIXOS Libertas Dubrovnik'te her çeşit dünya mutfağın yanı sıra beş ayrı bar yer alıyor.
Akşam

Rixos Dubrovnik'e Türk otelciliği kalitesi!
Türkiye'nin en prestijli otel zincirlerinden Rixos Hotels, yurtdışındaki yatırımlarına devam ediyor

Son yıllarda Akdeniz'in en çok ilgi çeken turizm merkezlerinden biri olan Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde, bir Türk girişimi olarak açılan "Rixos Libertas Dubrovnik", "elitist" öezellikleriyle dikkat çekti. 14 katlı olan Rixos Dubrovnik, modern tarzda dekore edildi. Otel, 254 oda dahilinde 47 "executive" oda ve 18 süiti ile hiçmet veriyor.

'Şehre aşık oldum'
Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Rixos Libertas Dubrovik'in grup içerisinde tarihi ve doğal güzellikleriyle özel bir öneme sahip olacağını söyledi. Tamince, "2004 yılında geldiğimde bu şehre aşık olmuştum. 4 yıl önce savaşta tahrip olmuş binayı aldık. 2005'ta yıkım izni, 2006'da yapım izni aldık. Zor bir süreç geçirdik. Türk otelciliği içinde önemli bir örnek teşkil edecek" dedi.

Geceliği 250 Euro
Tamince, Rixos Libetas'ın Türk turistlerin yanı sıra önemli bir müşteri potansiyeli olan Doğu Avrupalı turistlere de hizmet vereceğini, Rixos markasının Doğu Avrupa'da çok iyi tanındığını belirtti. Otelin oda fiyatlarının 200-250 Euro düzeyinde olacağına dikkat çeken Tamince, bu fiyatın Hırvatistan için çok yüksek bir fiyat olduğunu ifade etti.

Türk girişimciler 15 yılda hiçkimsenin yapamadığını yaptı
Türk müteşebbislerin son 15 yılda dünyada hiçkimsenin yapmadığı yaptığını belirten Fettah Tamince, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Dışarıda iş yapınca, hangi ülke ne yapıyor, az çok görüyor, biliyoruz. İtalya'da bir projeyle uğraşıyoruz. Bahreyn'i imzaladık. Kimin ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Türkiye gibi seri hareket eden, Türkiye gibi seri altyapı götüren, personel yetiştiren, pazarı açan ikinci ülke yok. Eleştirel gözle baktığımızda fiyatlar düşük, yükselmiyor ama dünyada rakiplerlı kıyasladığımızda biz çok öndeyiz."

2010 yılı sonunda Rixos otellerinin sayısının 14 olacağını ifade eden Tamince, bu yıl sonuna kadar Rixos Almaty Kazakistan ve Dubai'de Otoman Palace by Rixos'un açılacağını, gelecek yıl sonuna kadar da Rixos Vienna Avusturya ve Rixos Marine West Bahreyn'in faaliyete gireceğini hatırlattı. Son dönemde Libya'da çalışmaları olduğunu kaydeden Tamince "Libya Türkiye'nin en önemli iş ortaklarından biri olabilir. Türk şirketleri yeniden Libya'ya dönmeye başladı" dedi. Tamince, Libya'da bir otel inşa ettiklerini, sahilde bir otel projeleri olduğunu kaydetti.
Gazete Habertürk

Rixos Hırvatistan'ı fethetti 

Rixos, yurtdışındaki 3'üncü otelini Hırvatistan'ın Bodrum'u sayılan Dubrovnik'te muhteşem bir törenle hizmete açtı. Açılış töreni adeta Türk işadamlarının buluştuğu dev bir zirveye dönüştü

Türkiye'nin en büyük otel zincirleri arasında yer alan Rixos Hotels, sadece Türkiye'de değil dünya çapında da marka olma yolunda önemli adımlar atıyor. Lüks otelciliğin önemli bir temsilcilerinden Rixos, zincirine yeni bir halkayı daha Adriyatik'te ekledi. Yurtiçinde 7 oteli bulunan Rixos, Kazakistan'da Rixos President Astana ve Ukrayna'da Rixos Prykarpattya'dan sonra yurtdışındaki üçüncü otelini, son yıllarda Akdeniz'in yükselen destinasyonu olan Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde hizmete soktu. Böylece Rixos bünyesindeki otellerin sayısı 10'a ulaştı. Rixos Libertas Dubrovnik, Ardiyatik'in en lüks oteli olarak `muhteşem' bir geceyle açıldı. Dünya jet-set'inin açılış öncesi tatil rezervasyonlarını yaptırdığı Rixos Libertas Dubrovnik, sahip olduğu lüks, konfor ve servis kalitesiyle Türk turizmi için gönüllü elçilik görevini de üstlenecek. Mimarlığını Murat Tabanlıoğlu'nun yaptığı 14 katlı otel modern tarzda dekore edilirken, 254 oda dahilinde 47 executive oda ve 18 suiti ile hizmet veriyor.

80 MİLYON EURO'LUK YATIRIM YAPILDI

Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Rixos Libertas Dubrovik'in grup içerisinde tarihi ve doğal güzellikleriyle özel bir öneme sahip olacağını söyledi. Otel için 80 milyon Euro tutarında yatırım yapıldığına dikkat çeken Tamince `2004 yılında geldiğimde bu şehre aşık olmuştum. 4 yıl önce savaşta tahrip olmuş bu binayı aldık. 2005'te yıkım izni, 2006'da yapım izni aldık. Zor bir süreç geçirdik. Türk otelciliği için de önemli örneği teşkil edecek' dedi. Otelin hem resort hem de şehir oteli özelliğini taşıdığını ifade eden Tamince, bu nedenle sadece deniz turizmi ağırlıklı değil, kongre ve toplantı turizmine yönelik de çalıştığını söyledi. Tamince, birçok dünya şirketinin toplantılarını gerçekleştirmek için Rixos Libertas Dubrovnik'i tercih ettiğini dile getirdi. Otelin oda fiyatlarının 200-250 Euro düzeyinde olacağına dikkat çeken Fettah Tamince, bu fiyatın Hırvatistan için çok yüksek bir fiyat olduğunu da sözlerine ekledi.

Hizmete giren otel sayısı 10'a ulaştı

Otelin açılışını (soldan sağa) Fettah Tamince, Hüseyin Çelik, Dubrovnik Belediye Başkanı Andro Vlahusic ve Türkiye Büyükelçisi

Umur Apaydın birlikte yaptı.

Rixos Beldibi-Antalya


Rixos Tekirova-Antalya

Rixos Bodrum-Muğla

Rixos Premium Belek-Antalya

Rixos President

Astana-Kazakistan

Rixos Konya-Türkiye

Rixos Prykarpattya-Ukrayna

Rixos Libertas

Dubrovnik-Hırvatistan

Rixos Sungate-Antalya

Rixos Grand-Ankara

Rixos Almaty-Kazakistan (2009)

Otoman Palace by Rixos (2009)

Rixos Vienna-Avusturya (2010)

Rixos Marine

West-Bahreyn (2010)

DÖRT OTEL DAHA GELİYOR

Rixos Hotels'in yurtiçinde Antalya'da Rixos Beldibi, Rixos Tekirova, Rixos Premium Belek, Muğla'da Rixos Premium Bodrum ve Konya'da Rixos Konya ile son olarak Çelikler Yatırım Holding ile birlikte hayata geçirdiği Rixos Grand Ankara ve Beldibi'ndeki Rixos Sungate olmak üzere 7 oteli bulunuyor. Türkiye'deki toplam yatak kapasitesi 5 bin 534. Yurtdışında ise Kazakistan'da Rixos President Astana, Ukrayna'da Rixos Prykarpattya ve Hırvatistan'da Rixos Libertas Dubrovnik olmak üzere üç otel ile faaliyet gösteriyor. Bu yıl Kazakistan'daki ikinci otel Rixos Almaty ve Dubai'de Ottoman Palace by Rixos hizmete girecek. Avusturya'da Rixos Vienna ve Bahreyn'de Rixos Marina West Bahrain ise 2010 yılında misafirlerini ağırlamaya başlayacak. 2010 yılı sonunda Rixos otellerinin sayısının 14 olacağını ifade eden Tamince, bu yıl sonunda kadar Rixos Almaty Kazakistan ve Dubai'de Otoman Palace by Rixos'un açılacağını hatırlatarak Libya'da bir otel inşa ettiklerini, sahilde de bir otel projeleri olduğunu kaydetti. Türk müteşebbisinin son 15 yılda dünyada hiçkimsenin yapamadığını yaptığını belirten Tamince 'Dünyada rakiplerle kıyasladığımızda biz çok öndeyiz' dedi.

300 davetli için hava köprüsü kuruldu

Rixos Libertas Dubrovnik'in açılışı dolasıyla muhteşem bir gece düzenlendi. Açılışa Türkiye'den ağırlıklı olmak üzere 300'e yakın davetli katıldı.

Davetliler için adeta hava köprüsü kuruldu. Misafirler Dubrovnik'e özel uçakla getirildi.

Açılış gecesinde, Türkiye'yi temsilen Ziynet Sali, Asena ve Erol Evgin sahne aldı.

Geceye iş dünyasının önemli isimleri de katıldı. Mustafa Koç, Aydın Doğan, Ferit Şahenk, Cihan Kamer, Vural Öger, Hamdi Akın, Akın İpek, Mahmut Özgener, Levent Kızıl, Turgay Ciner, Erdoğan Demirören gibi işadamları ile gazeteciler Mustafa Karaalioğlu, Güneri Cıvaoğlu, Sedat Ergin, Nazlı Ilıcak, Reha Muhtar'ın yanı sıra Menderes Türel, Candan Karlıtekin, Fatih Terim, Atıl Kutoğlu açılışta yer alan isimler arasındaydı.

Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik de açılışa katılarak bir konuşma yaptı. Çelik konuşmasında, Türkiye'nin artık ekonomi kahramanlarına ihtiyacı olduğunu belirterek `Tamince bir dünya markası yaratıyor. 40 yaşına gelmeden büyük bir başarıya imza atıyor. Tamince'yi bu performansından dolayı tebrik ediyorum' dedi.

`Akıllı oda'larla hizmet verecek

Otelde 254 oda bulunuyor. `Akıllı oda' olarak tasarlanmış odalarda şık mobilyalar, yüksek teknoloji ekipmanlar, klima sistemi, interaktif TV ve minibar bulunuyor.

Rixos Libertas Dubrovnik, çok sayıdaki bar ve restoranında farklı damak zevklerine hitap eden dünya mutfaklarının yanı sıra lokal tatlar da sunuyor. Otel içinde 5 bar yer alıyor.
Belma Toprak/Star


Geri Dön