28 / 03 / 2024

Dükkanı kapatan esnafa ödenek verilecek mi?

Dükkanı kapatan esnafa ödenek verilecek mi?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın dükkanı kapanınca açıkta kaldığını, yeni bir işin ucundan tutuncaya kadar makul bir süre esnaf ve sanatkara da ödenek verilmesi gerektiğini bildirdi.



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigortalı çalışanların işsiz kaldığı zaman İşsizlik Sigortası Fonundan bir süre ödenek aldığına dikkati çekerek, esnafın dükkanı kapanınca açıkta kaldığını, yeni bir işin ucundan tutuncaya kadar makul bir süre esnaf ve sanatkara da ödenek verilmesi gerektiğini bildirdi.


Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, esnafın şu an en büyük beklentilerinden birinin "Esnaf İşsizlik Fonu" kurulması olduğunu belirtti.


Sigortalı çalışanların işsiz kaldığı zaman İşsizlik Sigortası Fonundan bir süre ödenek aldığını vurgulayan Palandöken, esnafın dükkanı kapanınca açıkta kaldığını ifade etti.


Palandöken, yeni bir işin ucundan tutuncaya kadar makul bir süre esnaf ve sanatkara da ödenek verilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:


"Esnafın ödeyeceği yüzde 2'lik prime, devlet katkısı da eklendiğinde bu fon kısa zamanda İşsizlik Sigortası Fonu gibi güçlü bir fon olacaktır. Belirli sürelerde fona ödeme yapan esnaf, dükkanını kapatmak zorunda kaldığında alacağı geri ödeme ile zorunlu ihtiyaçlarını en azından bir süre karşılayabilecektir."


Hürriyet


Geri Dön