25 / 04 / 2024

Dumankaya’nın yeni ciro hedefi 750 milyon TL!

Dumankaya’nın yeni ciro hedefi 750 milyon TL!

Gayrimenkul sektörünün cirosunu en çok artıran şirketi Dumankaya, sürdürülebilir, şeffaf ve yenilikçi iş modelleri ile 2015 yılında hedeflerine ulaşarak sektöre kattığı değerin yanında pek çok başarıya da imza attı.



Hayata geçirdiği projelerle kentin çehresinde, iş yapış modelleri ile de sektörde modern bir değişime imza atan Dumankaya, 2015 yılını küresel ekonomik dalgalanmalara rağmen cirosunu önemli bir ölçüde artırarak kapatıyor. Ulusal ve yurt dışı olmak üzere toplam satış miktarını da bir önceki yıla göre yüzde 131 oranında artıran Dumankaya, 2016 yılı içerisinde 1,2 milyar lirayı aşan yeni yatırımlar yapmaya hazırlanıyor.  2015’teki başarıları sayesinde sağlam adımlarla ilerleyen Dumankaya’nın 2016 ciro hedefi ise 750 milyon TL.


Yarım asırlık tecrübesiyle, insanların temel tüketim ihtiyaçları doğrultusunda güvenli, konforlu, çevreci ve teknolojiyi içinde barındıran yaşam alanları geliştiren Dumankaya, 2015 yılında sergilediği nitelikli konut üretimi, yurt içi ve yurt dışı başarılı satış grafiği ve yenilikçi iş modellerine ek olarak finansal göstergeleriyle de başarısını kanıtlıyor. 


Zorlu rekabet ortamına ve inşaat sektöründeki daralmaya rağmen güçlü finansal sonuçlara imza attıklarını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, Grubun, geçtiğimiz yıl başarılı yönetim anlayışı sonucu kârlılığını da artıran sayılı gayrimenkul markalarından biri olmayı başardığının altını çizdi. 


Barış Dumankaya sözlerine şöyle devam etti: “2015 yılını önemli bir ciro artışı ile kapattık. Özellikle son dört ayda gerçekleştirilen satış başarı oranımız geçen yıla göre %131 oranında artış gösterdi. 2015 yılında toplam 1.199 adet bağımsız bölüm satışı yaparak 463 Milyon TL ciro elde ettik. Müşteri odaklı yaptığımız yatırımların sonucunu artan müşteri trafiğimizde ve satışlarımızda görüyoruz. 2015 yılında satış ofislerimizi 6.491 kişi ziyaret etti. 2014 yılına göre gerçekleştirilen reklam ve pazarlama faaliyetlerinin de etkisi ile ziyaretçi sayımız %17 arttı. Bu başarının arkasında grubun vizyoner bakış açısı, çalışanları ve paydaşları ile ortaya çıkardığı sinerji yatıyor” dedi. 


2015’de Birbirinden Prestijli Ödüller

2015 yılında sektörde pek çok yeniliği hayata geçiren Dumankaya, ödüller konusunda da başarılı bir performans sergiledi. Dumankaya’nın aldığı ödüller ile ilgili de bilgi veren Barış Dumankaya, yıla GFK tarafından gerçekleştirilen Marka İmaj ve Konut Satın Alma Davranışları’na göre “En Beğenilen İnşaat Şirketi” olarak başladıklarını ifade etti.


Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya ayrıca “Superbrand Türkiye tarafından düzenlenen yılın markaları organizasyonunda yılın süper markaları arasında yer aldık. Capital 500 Türkiye listesinde, cirosunu en çok artıran 25 firma arasında 3. sırada yer almayı başardık. Öte yandan yine Fortune Türkiye’nin yaptığı değerlendirmeye göre Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında 224. sıraya yükseldik. Yine Fortune'un "Kârlı Şirketler” başlığında yüzde 71,4 oranı ile özkaynak kârlılığı en yüksek 12. şirket olduk. Marketing Türkiye ve Akademetre’nin ortaklaşa düzenlediği THE ONE AWARDS Bütünleşik Pazarlama Ödülleri kapsamında Dumankaya, 2015’te gayrimenkul sektöründe itibarını en çok artıran marka oldu” dedi.


Dumankaya’nın marka bilinirliği ve beğenisi konusunda önemli yatırım yaptıklarını ve sonuçlarını aldıklarını dile getiren Dumankaya sözlerine şöyle devam etti: “2016 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz Bilinirlik ve Marka Algı Araştırması'nın Nielsen tarafından hazırlanan 2015 sonuçları belli oldu. Buna göre Dumankaya, tüketici beğeni oranını 2014’e göre yükselterek yine açık ara en beğenilen inşaat şirketi oldu, spontan bilinirlikte ise akla gelen ilk iki inşaat şirketinden biri oldu. Katlanarak artan beğeni ve bilinirlik oranlarımızı markaya yaptığımız yatırımların geri dönüşü olarak nitelendirmek gerekiyor.”

2016’dan Umutluyuz

2016’da tüm sektörlerin görüş açısının çok daha net olacağını belirten Barış Dumankaya, iş dünyasının yapacağı atılımlar ve hükümetin gerçekleştireceği reformlarla ülke hedeflerinin yakalanacağına inandıklarını belirtti. 2016’nın Türkiye için reformlarla geçecek, kendine yeni pazarlar arayacağı dinamik bir yıl olacağını da söyleyen Dumankaya, 2016’yı yatırıma devam edecekleri, riskleri fırsata çevirecekleri bir yıl olarak gördüklerini sektörde, şeffaf ve sorumlu duruşlarını koruyacaklarını ifade etti. 

Yeni Projelerle Büyümeye Devam Edeceğiz

Şirket olarak hedeflere ulaşmada en önemli destek noktasını yeni yatırımların oluşturacağına işaret eden Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, bu konuda şu bilgileri verdi: 


“2016 yılında Anadolu yakasında 3 farklı lokasyonda (Kartal sahil, Maltepe, Sancaktepe) Avrupa yakasında 2 farklı lokasyonda (Halkalı, Esenyurt/Bahçeşehir) olmak üzere toplamda 8 farklı projeden konut satışlarımız devam ediyor olacak.” 


2016'da sürdürülebilir büyüme ve verimliliğe odaklanacağız. Bu yıl iki farklı projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yılın ilk yarısında Nisan ayı gibi 385 Milyon TL değerinde Fikirtepe projesini, Ağustos ayında da 800 Milyon TL değerinde Gebze projesini lanse edeceğiz. Artan rekabet ortamında bu yıl da geliştireceğimiz yeni iş yapış modelleri ile güçlenip büyümeyi sürdüreceğiz.  2016 yılında toplam 1,2 Milyar TL civarında yatırım planlıyoruz” dedi.  

Dumankaya Galatasaray’ın Göğsünde

2015 yılında Galatarasay ile çok önemli bir imza attıklarını da belirten Barış Dumankaya, sözlerine şöyle devam etti: “Sektörümüzün önde gelen markalarından biri olarak, futbol camiasının öncü markası Galatasaray ile dinamik yapımıza uyum sağlayan önemli bir anlaşmaya imza attık ve ana sponsor olduk. Biz, sporun bireysel ve toplumsal gelişime büyük katkısı olduğuna yürekten inanıyoruz. Bu anlaşma ile sporun gelişimine destek verirken, stratejik ortağımız Galatasaray’a da en üst düzeyde katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Yanı sıra bu sponsorluk anlaşması ile Dumankaya markasına da paha biçilemez bir yatırım yapmış olduk.”

Al Mazaya ile Yüksek Yatırımlı İşbirliği

Toplantıda Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden Mazaya ile işbirliklerine de değinen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, “Resmi olarak startını Ekim 2014’te verdiğimiz Dumankaya-Al Mazaya işbirliğinin ilk adımı Ritim İstanbul projesinin üzerinde bulunduğu Yapı Merkezi arazisinin satın alınmasıyla atılmıştı. Bu ortaklığı geliştirerek Mazaya ile önümüzdeki dönemlerde daha yüksek yatırım adımlarını kurguluyor olacağız. Önceliğimiz her zamanki gibi İstanbul ve gayrimenkul olacak. Ancak bunlarla sınırlı kalmayabiliriz. Karma projeleri de hayata geçirebiliriz dedi.” Dumankaya, Mazaya ile güçlü ve yatırım gücü yüksek bir ortaklıkları olduğuna işaret etti.

Sektöre Yön Veren İnovatif Çalışmalar

Sektörde değişim ve dönüşüm sürecine uzun zaman önce başladıklarını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, sektörde dijital dönüşüme de liderlik etmek istediklerini belirtti. Bu doğrultuda şirketin tüm iş süreçlerini ve projelerini yenilikçi bir bakış açısıyla yeniden oluşturduklarının altını çizen Barış Dumankaya, “Teknolojiyi verimli olmak ve müşterilerimiz ile sürekli iletişim halinde olmak için önemli bir araç olarak görüyoruz. Ülke’de gayrimenkul sektörüne ve ekonomiye sağladığımız katma değerin sürdürülebilir olması için dünyadaki yenilikleri yakından takip ediyoruz” diye konuştu. 



DUMANKAYA İNŞAAT’IN BAŞARI GRAFİĞİ HIZLA YÜKSELİYOR

Ocak 2015-GfK Marka Bilinirlik Araştırması’na Göre Dumankaya İnşaat En Beğenilen İnşaat Şirketi

Gayrimenkul sektöründe yeniliklerin öncüsü Dumankaya İnşaat adına GfK'nın 2006 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirdiği Marka İmaj ve Konut Satın Alma Davranışları Araştırması'nın 2014 sonuçları sonuçlarına göre Dumankaya İnşaat, en beğenilen inşaat şirketi oldu. Müşterileri için sürekli değer üreten, her bir bireyin şehir yaşamındaki mutluluğunu, konforunu ve yüksek yaşam kalitesini esas alarak kente kimlik katan projeler kazandıran Dumankaya İnşaat, araştırma sonuçlarına göre tüketici beğeni sıralamasında birinci olurken, spontan bilinirlikte ise en çok akla gelen ilk iki markadan biri oldu.


Kasım ve Aralık 2014 tarihleri arasında yapılan araştırma İstanbul genelinde 500 kişi ile gerçekleştirildi. Yüz yüze görüşme tekniği ile yapılan araştırma, marka bilinirliği ve marka beğenisine kadar geniş bir çerçeveyi kapsıyor. 


Ocak 2015-Dumankaya İnşaat 2014 Yılının “Süper Markaları” Arasında Yer Aldı

Faaliyette bulunduğu gayrimenkul sektörünün yenilikçi ve öncü markalarından Dumankaya İnşaat, Türkiye’de 10 yıldan beri faaliyette bulunan Superbrands Türkiye tarafından düzenlenen yılın markaları organizasyonunda Superbrands Ödülü'nü almaya hak kazanarak 2014 yılının süper markaları arasında yer aldı.  


Temmuz 2015-Dumankaya Fortune’un Devler Liginde

Fortune Türkiye dergisi tarafından hazırlanan ve ülkemizde faaliyet gösteren şirketlerin her yıl değerlilik, kârlılık, büyüklük, büyüme hızı gibi farklı kategoriler altında değerlendirildiği Fortune 500 Türkiye’nin Temmuz 2015’te açıklanan 2014 sonuçlarına göre Dumankaya İnşaat, Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında 224. sırada yer alıyor.


Ayrıca bu seneki değerlendirmede Dumankaya İnşaat, faiz ve vergiden önceki kazancını yüzde 886,2 artırarak “En Hızlı Büyüyen Şirketler” başlığında faiz ve vergiden önceki kazancını en çok artıran 5. şirket oldu.


Öte yandan yine Fortune Türkiye’nin yaptığı değerlendirmeye göre Dumankaya İnşaat, “En Kârlı Şirketler” başlığında yüzde 71,4 oranı ile özkaynak kârlılığı en yüksek 12. şirket oldu.


Ağustos 2015-Dumankaya İnşaat Capital 500’de Cirosunu En Çok Arttıran 3. Firma 

Dumankaya İnşaat istikrarlı bir grafik üzerinde seyreden, şeffaflık ve modern kurumsal yönetim ilkeleri doğrultusunda hazırlanan finansal bilgileri ile Capital 500 Türkiye listesinde cirosunu en çok artıran 25 firma arasında 3. sırada yer aldı.  Capital 500 Türkiye’nin Ağustos 2015’te açıklanan 2014 sonuçlarına göre Dumankaya İnşaat ayrıca Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında 299. sırada yer alıyor.


Capital 500 verilerine göre, İstanbul’un yatırım değeri en yüksek semtlerinde yer alan projeleri ile inşaat sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer alan Dumankaya İnşaat, 2014 cirosunda yüzde 264’lük bir artış kaydetti.


Eylül 2015-Dumankaya Forbes’un En Çok Kazandıranları Arasında

İstanbul’un yeni değerlenen bölgelerinde yatırımlarına hız veren Dumankaya İnşaat’ın daire sahibi olmak isteyenler için ortaya koyduğu değer ve yüksek yatırım dönüşlerindeki başarısı Forbes Dergisi’nin Eylül ayı sayısında İstanbul’da satışta olan projeleri inceleyerek en yüksek getiri potansiyeline sahip konut projelerini sıraladığı haber dosyası ile de tescillendi. 50 projenin bulunduğu listede Dumankaya; Ritim İstanbul, Dumankaya Horizon, hi-Fit, Flex Office Bahçeşehir ve Dumakaya Mozaik projeleri ile yer aldı. Dumankaya ayrıca 5 proje ile listede en çok projesi bulunan şirket oldu.


Ocak 2016-Dumankaya İtibarını En Çok Artıran Markalar Arasında

Marketing Türkiye ve Akademetre’nin düzenlediği ve 12 şehirde, 1200 kişiyle yüz yüze gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde; The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri kapsamında Dumankaya, gayrimenkul sektöründe itibarını en çok artıran şirket olarak 1.lik ödülüne layık görüldü.


Ocak 2016-Dumankaya En Beğenilen Marka

2016 yılından bu yana Dumankaya İnşaat adına gerçekleştirilen Bilinirlik ve Marka Algı Araştırması'nın Nielsen tarafından hazırlanan 2015 sonuçları belli oldu. Buna göre Dumankaya, tüketici beğeni oranını 2014’e göre yükselterek yine açık ara en beğenilen inşaat şirketi oldu, spontan bilinirlikte ise akla gelen ilk iki inşaat şirketinden biri oldu.


Web: http://www.dumankaya.com/


Haber Star'da şöyle yer aldı;

Geçtiğimiz yılı 1.199 adet bağımsız birim satışı ve 463 milyon lira ciro ile kapatan Dumankaya bu yıl 750 milyon lira ciro hedeflerken, 1.2 milyar lira değerinde yatırım yapmayı hedefliyor. Yatırımları uzun süredir çalışmaları süren Fikirtepe ve Gebze projeleri oluşturacak. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, zorlu rekabet ortamına ve inşaat sektöründeki daralmaya rağmen güçlü finansal sonuçlara imza attıklarını belirtirken, 2015 yılını önemli bir ciro artışı ile kapattıklarını vurguladı. Dumankaya “Özellikle son 4 ayda gerçekleştirilen satış başarı oranımız geçen yıla göre yüzde 131 artış gösterdi. 2015 yılında toplam 1.199 adet bağımsız bölüm satışı yaparak 463 milyon TL ciro elde ettik. 2015 yılında satış ofislerimizi 6 bin 491 kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayımız yüzde 17 arttı” diye konuştu. Cironun yüzde 93’ünün konut satışı, yüzde 7’sinin de ticari ünitelerden geldiğini belirten Dumankaya, satışların yüzde 19’unun da yabancı yatırımcılara yapıldığını açıkladı.


GEBZE VE FİKİRTEPE

Dumankaya, 2016 yılı hedefleri için Kartal sahil, Maltepe ve  Sancaktepe, Halkalı ve Esenyurt olmak üzere 8 farklı projeden konut satışlarının devam edeceğini belirterek “Bu yıl nisan ayı gibi 385 milyon TL değerinde Fikirtepe projesini, Ağustos ayında da 800 milyon TL değerinde Gebze projesini lanse edeceğiz”dedi.

SPONSORLUK BEDELİ ‘KONUT’ OLDU

2015 yılında Galatarasay ile sponsorluk anlaşması imzaladıklarını hatırlatan Uğur Dumankaya ise “Bu anlaşma ile stratejik ortağımız Galatasaray’a da en üst düzeyde katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu anlaşma ile Dumankaya markasına da paha biçilemez bir yatırım yapmış olduk” dedi. Dumankaya, anlaşma kapsamında sponsorluk bedelinin bir kısmının konut olarak ödendiğini belirtti.

Star 




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


2015'i 463 milyon liralık ciroyla kapatan Dumankaya, bu yıl için hedef büyüttü. 1.2 milyarlık yatırım planlayan şirket, 750 milyon lira ciro hedefliyor

Galatasaray ile yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla gündem yaratan Dumankaya İnşaat, 2015'i 463 milyon liralık satışla kapattı. Bu yıl 750 milyon liralık satış hedefleyen şirket, toplam 1.2 milyarlık yatırım için de kolları sıvadı. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, "Özellikle son 4 ayda iyi bir satış performansı yakaladık. Bu dönemde satışlarımız geçen yıla göre yüzde 131 artış gösterdi. 2015'te toplam bin 199 adet bağımsız bölüm satışı yaparak 463 milyon TL ciro elde ettik. 2015'te satış ofislerimizi 6 bin 491 kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayımız yüzde 17 arttı" diye konuştu. Dumankaya, 2016 yılı hedefleri için şunları söyledi: "Bu yıl sürdürülebilir büyüme ve verimliliğe odaklanacağız. Yılın ilk yarısında nisan ayı gibi 385 milyon TL değerindeki Fikirtepe'yi, ağustosta da 800 milyon liralık Gebze yatırımımızı lanse edeceğiz. Artan rekabet ortamında bu yıl da geliştireceğimiz yeni iş modelleriyle güçlenip büyümeyi sürdüreceğiz. 2016'da toplam 1.2 milyar TL yatırım planlıyoruz." 


Terörün etkisi kalıcı değil


Türkiye'de yaşanan terör saldırılarının tüketicilerin alım kararını etkilediğini anlatan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, "Gayrimenkul artık içe dönük bir sektör olmaktan çıktı. Bizim yabancı müşterilerimizin yüzde 49'u Suudi Arabistan'dan, yüzde 17'si Kuveyt'ten. Rusya krizinden Körfez müşterilerimiz etkilenmişti. Bu tür olaylardan turizm sektörü gibi biz de etkileniyoruz ancak kalıcı olmuyor. Etkisi en fazla bir ay sürüyor" diye konuştu. 


3'üncü Köprü gebze'yi uçuracak


Uğur Dumankaya, Gebze'de hayata geçirmeyi planladıkları proje için şunları söyledi: "Şenpiliç'in 140 dönümlük arazisinde 3 bin 500-4 bin konutluk bir uydukent yapacağız. Dumankaya'nın tarihindeki en büyük ölçekli proje olacak. Bölgenin çok beklediği bir yatırım. Etaplar halinde satışa çıkacağız. İlk etabında bin 500 konut olacak. Özellikle yeni açılacak köprü ile bölge çok gelişecek." Dumankaya, bölgede metrekare fiyatlarının şu anda bin 500-2 bin lira seviyesinde olduğunu, kendilerinin de uygun fiyatlarla satışa çıkacaklarını ifade etti. 


Sponsorluk karşılığı konut


2015 yılında Galatarasay ile sponsorluk anlaşması imzaladıklarını hatırlatan Uğur Dumankaya, "Bu anlaşma ile sporun gelişimine destek verirken, stratejik ortağımız Galatasaray'a da en üst düzeyde katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Ayrıca Dumankaya markasına da paha biçilemez bir yatırım yapmış olduk" dedi. Dumankaya, anlaşma kapsamında sponsorluk bedelinin bir kısmının konut olarak ödendiğini ancak Galatasaray açıklamadıkça bu miktarı açıklayamayacaklarını belirtti. 


Al Mazaya ile hedefimiz büyük


Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden Mazaya ile işbirliklerinin devam ettiğini hatırlatan Dumankaya, "Resmi olarak startı Ekim 2014'te verdiğimiz Dumankaya- Al Mazaya işbirliğinin ilk adımı Ritim İstanbul projesinin üzerinde bulunduğu Yapı Merkezi arazisinin satın alınmasıyla verilmişti. Bu ortaklığı geliştirerek birlikte önümüzdeki dönemlerde daha yüksek yatırım hamlelerini kurguluyor olacağız. Önceliğimiz her zamanki gibi İstanbul ve gayrimenkul olacak. Ancak bunlarla sınırlı kalmayabiliriz. Karma projeleri de hayata geçirebiliriz" diye konuştu. 


Sabah 


Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Bu yıl 1.2 milyar liralık yatım hedefleyen Dumankaya, yıl sonunda 750 milyon liralık ciro hedefliyor. Firma, 2015 yılını 463 milyon liralık ciroyla kapattı.


Dumankaya, 2015 yılını küresel ekonomik dalgalanmalara rağmen cirosunu önemli bir ölçüde artırarak kapatıyor. Ulusal ve yurt dışı olmak üzere toplam satış miktarını da bir önceki yıla göre yüzde 131 oranında artıran Dumankaya, 2016 yılı içerisinde 1,5 milyar lirayı aşan yeni yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. 2015'teki başarıları sayesinde sağlam adımlarla ilerleyen Dumankaya'nın 2016 ciro hedefi ise 750 milyon TL. Zorlu rekabet ortamına ve inşaat sektöründeki daralmaya rağmen güçlü finansal sonuçlara imza attıklarını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, Grubun, geçtiğimiz yıl başarılı yönetim anlayışı sonucu kârlılığını da artıran sayılı gayrimenkul markalarından biri olmayı başardığının altını çizdi. Dumankaya sözlerine şöyle devam etti: “2015 yılını önemli bir ciro artışı ile kapattık. Özellikle son dört ayda gerçekleştirilen satış başarı oranımız geçen yıla göre %131 oranında artış gösterdi. 2015 yılında toplam 1.199 adet bağımsız bölüm satışı yaparak 463 Milyon TL ciro elde ettik. Müşteri odaklı yaptığımız yatırımların sonucunu artan müşteri trafiğimizde ve satışlarımızda görüyoruz. 2015 yılında satış ofislerimizi 6.491 kişi ziyaret etti" diye konuştu.

2016'dan umutluyuz

2016'da tüm sektörlerin görüş açısının çok daha net olacağını belirten Barış Dumankaya, iş dünyasının yapacağı atılımlar ve hükümetin gerçekleştireceği reformlarla ülke hedeflerinin yakalanacağına inandıklarını belirtti. 2016'nın Türkiye için reformlarla geçecek, kendine yeni pazarlar arayacağı dinamik bir yıl olacağını da söyleyen Dumankaya, 2016'yı yatırıma devam edecekleri, riskleri fırsata çevirecekleri bir yıl olarak gördüklerini ve 2016 yılından umutlu olduklarını sözlerine ekledi.





Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Galatasaray'a sponsor olan Dumankaya İnşaat, konut satışlarını 2014'e göre yüzde 131 artırdı. 463 milyon lira ciro elde eden firmanın Gebze'de planladığı karma proje 2015'e yetişseydi ciroları 680 milyon lirayı bulacaktı. Dumankaya'nın halen Horizon, Ritim İstanbul, Modern Vadi ve Mozaik gibi 8 projesinde satış devam ediyor.


Ekim 2015'te Türkiye'nin en büyük spor kulüplerinden Galatasaray'a sponsor olan Dumankaya, geçen yıl sonundaki aldıkları yüksek talebin etkisiyle 2015'te konut satışlarını 2014'e göre yüzde 131 artırdı. Geçen yıl bin 199 bağımsız birim satışı gerçekleştiren Dumankaya, 463 milyon lira ciro elde etti. Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Gebze'de planladıkları karma proje 2015'e yetişseydi cirolarının 680 milyon lirayı bulacağını ifade etti. Ancak bürokratik yavaşlık sebebiyle projenin bu yıla sarktığını belirtti.

Satılan bağımsız birimlerin yüzde 73'ü Anadolu yakasındaki projelerden, yüzde 27'si Avrupa yakasındaki projelerden gerçekleşti. Cironun yüzde 93'ünü konut satışı, yüzde 7'sini ticari birim satışı oluşturdu. Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Barış Dumankaya, satılan bağımsız birimlerin yüzde 19'unu yurtdışındaki müşterilere sattıklarını kaydetti. Müşterilerin yüzde 47'sinin bağımsız birimleri peşin satın aldığını belirten Barış Dumankaya, “Yüzde 38'i banka kredisi ile, yüzde 15'i de Dumankaya vadesi ile satın aldı.” dedi. Geçen yıl Dumankaya'nın satış ofislerini 6 bin 491 kişi ziyaret etti. Bu 2014'e göre yüzde 17 artış anlamına geliyor. Satış ofisine gelen her 5 ziyaretçiden 1'ine satış yaptıklarına dikkat çeken Barış Dumankaya, “Buna kapatma oranı deniyor. Yüzde 20 otomotivde de bu sektörde de ‘başarılı' diye niteleniyor.” dedi. Öte yandan satılan konutların yüzde 36'sının 1+1'ler, yüzde 29'unu 2+1'ler, yüzde 18'ini stüdyo daireler, yüzde 14'ünü 3+1'ler ve yüzde 3'ünü 4+1'ler oluşturdu.


2016'da ciro hedefi 750 milyon TL


Dumankaya'nın halen 8 projesinde satış devam ediyor. Bunlar Horizon, Ritim İstanbul, Miks, Modern Collection, Modern Vadi, hi-Fit, Flex Oficce ve Mozaik. Bunların dışında 2016'da iki de yeni proje satışa çıkaracaklarını açıklayan Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “2016'da ciro hedefimiz 750 milyon TL. Yatırım yapacağımız tutar ise 1,2 milyar lira olacak.” dedi. Nisanda Fikirtepe'de bir projeye başlayacaklarını, ağustosta da Gebze-Çayırova'daki projeyi satışa çıkaracaklarını söyledi. Çayırova'daki projede 3.500-4 bin arasında daire planlanıyor. Yapı Kredi Teknoloji Üssü'nün yanındaki eski Şenpiliç arazisi üzerinde inşa edilecek proje 3 etapta tamamlanacak.  Dumankaya İnşaat, Fikirtepe'de ise 2 adada proje yapacak. İlkine nisanda başlanacak ve 1.200 konut üretilecek. İkinci adada ise hak sahiplerinin yüzde 96'sı ile anlaşıldığı öğrenildi.


Şeffaf ve sorumlu duruşumuzu bozmayacağız


Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, 2016'da belirli riskler olabileceğini ifade ederek, “Şirket olarak malî riskleri ortadan kaldırarak büyümeye devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm önceliğimiz olacak.” dedi. Terör olayları sebebiyle 2015'in riskli bir yıl olduğunu kaydeden Dumankaya, “Dün de yatıp sabah uyandık 4 terör olmuş. Bunlar sektörümüzü de etkiliyor. Rusya krizi de sektörü etkiledi. Nitekim yabancı müşteriler Rusya ile savaş olasılığını akıllarına getirmişti.” ifadelerini kullandı. 2016'da da riskleri minimize ederek büyüyeceklerini kaydeden Dumankaya, “Biz şeffaf ve sorumlu duruşumuzu bozmayacağız. Riskleri fırsata çevireceğiz. Yeni projelerle büyüyeceğiz.” dedi.    



Zaman


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dumankaya, Gebze ve Fikirtepe’de toplam 1.2 milyar liralık yatırıma hazırlanıyor. Bu projelerde yaklaşık 5 bin konut yer alacak. Gebze’deki 4 bin konutluk proje, şirketin bugüne kadarki en büyük yatırımı olacak


Son dönemde Galatasaray ile yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla gündemde olan Dumankaya, geçtiğimiz yılı 1.199 adet bağımsız birim satışı ve 463 milyon lira ciro ile kapattı. Gayrimenkul sektöründe cirosunu en çok artıran şirket olan Dumankaya, 2016 yılı için daha büyük hedefler belirledi. Bu yıl 750 milyon lira ciro hedefleyen Dumankaya, toplam 1.2 milyar lira değerinde 5 bin konutluk yatırıma hazırlanıyor. Projeler, Fikirtepe ve Gebze’de yer alacak. 

 

Yüzde 19’u yabancıya

 

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, zorlu rekabet ortamına ve inşaat sektöründeki daralmaya rağmen güçlü finansal sonuçlara imza attıklarını belirtti. 2015 yılını önemli bir ciro artışı ile kapattıklarını vurgulayan Dumankaya, “Özellikle son 4 ayda yapılan satışlarla, geçen yıla göre yüzde 131 artış yaşandı. 2015 yılında toplam 1.199 adet bağımsız bölüm satışı yaparak 463 milyon TL ciro elde ettik. 2015 yılında satış ofislerimizi 6 bin 491 kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayımız yüzde 17 arttı” diye konuştu.

2016’da tüm sektörlerin görüş açısının çok daha net olacağını ifade eden Barış Dumankaya, 2016’da yatırıma devam edeceklerini söyledi. Dumankaya, 2016 yılı hedefleri için şunları söyledi: “2016 yılında Anadolu yakasında Kartal sahil, Maltepe ve  Sancaktepe, Avrupa yakasında da Halkalı ve Esenyurt olmak üzere 8 farklı projeden konut satışlarımız devam ediyor olacak. 2016’da sürdürülebilir büyüme ve verimliliğe odaklanacağız. Bu yıl 2 farklı projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yılın ilk yarısında Nisan ayı gibi 385 milyon TL değerinde 1.200 konutluk Fikirtepe projesini, Ağustos ayında da 800 milyon TL değerinde 3 bin 500-4 bin konutluk Gebze projesini lanse edeceğiz. Gebze, şirketin bugüne kadar yaptığı en büyük proje olacak. 2016 yılında toplam 1.2 milyar TL yatırım planlıyoruz.”

 

Ortaklığa devam

 

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden Mazaya ile işbirliklerinin devam ettiğini hatırlatan Dumankaya, bu ortaklığı geliştirerek daha yüksek yatırım adımlarını kurgulayacaklarını söyledi.

 

Turizm gibi etkileniyoruz

 

TÜRKİYE’DE yaşanan terör saldırılarının tüketicilerin alım kararını etkilediğini anlatan Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, gayrimenkul artık içe dönük bir sektör olmaktan çıktığını söyledi. Dumankaya, “Bizim yabancı müşterilerimizin yüzde 49’u Suudi Arabistan’dan, yüzde 17’si Kuveyt’ten. Rusya ile uçak krizi çıktığında Körfez müşterilerimiz etkilenmişti. Bu tür olaylardan turizm sektörü gibi gayrimenkul sektörü de etkileniyor ancak kalıcı olmuyor. Etkisi en fazla bir ay, iki ay sürüyor” diye konuştu.


Vatan


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


GALATASARAY ile yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla marka bilinirliliğini arttıran Dumankaya İnşaat , geçtiğimiz yılı 1.199 adet bağımsız birim satışı ve 463 milyon lira ciro ile kapattı. Bu yıl 750 milyon lira ciro hedefleyen Dumankaya, toplam 1.2 milyar lira değerinde yeni yatırıma hazırlanıyor. Gebze’de 140 dönüm arsada orta gelirli için 4 bin konutluk bir proje inşa etmeye hazırlanan şirket, kentsel dönüşüm kapsamında Fikirtepe’de 1200 lüks konut hayata geçirecek. Gebze projesi Şen Piliç arsasında inşa edilecek.


2015’i seçimlere rağmen başarı ile tamamladıklarını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, “2016’da Anadolu yakasında Kartal sahil, Maltepe ve Sancaktepe, Avrupa yakasında da Halkalı ve Esenyurt olmak üzere 8 farklı projede konut satışımız sürecek. 2016’da sürdürülebilir büyüme ve verimliliğe odaklanacağız. Bu yıl 2 farklı projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Nisanda 385 milyon TL’lik Fikirtepe projesini, ağustosta da 800 milyon TL’lık Gebze projesini lanse edeceğiz” dedi.


Ortadoğulu gayrimenkul şirketi Mazaya ortaklığında yeni projeler için çalışmalara başladıklarını belirten Dumankaya, kentsel dönüşüm için Fikirtepe dışında Çekmeköy ve Ümraniye’yi de incelediklerini kaydetti. 2015’i ciro artışı ile kapattıklarını vurgulayan Dumankaya, “Son 4 ayda gerçekleştirilen satış başarı oranımız geçen yıla göre yüzde 131. Ziyaretçi sayımız yüzde 17 arttı” dedi. Cironun yüzde 93’ünün konut satışı, yüzde 7’sinin de ticari ünitelerden geldiğini belirten Dumankaya, satışların yüzde 19’unun da yabancı yatırımcılara yapıldığını ifade etti.


Terörden etkileniyoruz

TÜRKİYE’DE yaşanan terör saldırılarının tüketicilerin alım kararını etkilediğini belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Gayrimenkul artık içe dönük bir sektör olmaktan çıktı. Bizim yabancı müşterilerimizin yüzde 49’u Suudi Arabistan’dan, yüzde 17’si Kuveyt’ten. Rusya krizinde Körfez müşterilerimiz etkilenmişti. Her gün yeni bir kötü haberle güne başlıyoruz. Bu tür olaylardan turizm sektörü gibi biz de etkileniyoruz. Ancak bu etki kalıcı olmuyor, en fazla bir ay sürüyor” dedi. Dumankaya Galatarasay ile yapılan sponsorluk bedelinin bir kısmının konut olarak ödendiğini belirtti.


Hürriyet




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Satış gelirlerini önceki yıla göre yüzde 131 artıran Dumankaya İnşaat, 2016'da 1,5 milyar TL'nin üzerinde yatırıma hazırlanıyor. Şirketin 2016 ciro hedefi 750 milyon TL. Dumaııkaya İnşaat Başkan Yardımcısı Barış Dumankaya, 2015'te bin 199 bağımsız bölüm satışı gerçekleştirerek, 463 milyon TL'lik ciro elde ettiklerini açıkladı. 


1.2 milyar lira yatırım var 

Barış Dumankaya, Nisan'da 385 milyon TL değerindeki Fikirtepe projesini, Ağustos'ta ise 800 milyon TL değerindeki Çayırova - Gebze projesini satışa sunacaklarını kaydetti. Dumankaya İnşaat'm Fikirtepe projesinde 2 adada bin 200 konut, Çayıova projesinde ise 3 etapta 3 bin 500-4 bin konut yer alacak. 

Fiyat lehine döndü. Dumankaya inşaat Başkanı Uğur Dumankaya, 2016'da konut fiyatlarının tüketici lehine gelişeceğinin altını çizerek, "2016 çok kolay bir yıl olmayacak. Üretici tarafında artık yüksek kazançlar olmayacak. Konut fiyatları tüketici lehine bir seviyede olacak" dedi. 


Posta 


Haber Milliyet Gazetesi'de şöyle yer aldı,


2016’da büyüme ve verimliliğe odaklanacaklarını söyleyen Dumankaya İnşaat Başkan Vekili Barış Dumankaya, “Önceliğimiz Fikirtepe ve Gebze. 1.2 milyar TL’lik yatırım yapacağız” dedi


Dumankaya İnşaat, 2016 yılına 1.2 milyar TL’lik yatırım hedefiyle girdi. Geçen yılı 1.199 adet bağımsız birim satışı ve 463 milyon lira ciroyla kapattığını açıklayan firma, yeni yılda ciro hedefini ise 750 milyon TL olarak belirledi.

 

Dumankaya, bu yıl fikirtepe ve Gebze projelerine ağırlık verirken, yatırım için yeni şehir ve ülke arayışına da girdiğini duyurdu.

 

8 projede satışa devam

Yıllık değerlendirme toplantısında konuşan dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, 2016 yılını değerlendirerek, olumlu bir yıl beklediklerini kaydetti. Dumankaya, 2016’da Anadolu yakasında Kartal sahil, Maltepe ve Sancaktepe, Avrupa yakasında da Halkalı ve Esenyurt olmak üzere 8 farklı projeden konut satışlarının devam edeceğini aktardı. 

 

Dumankaya, 2016’da sürdürülebilir büyüme ve verimliliğe odaklanacaklarını da belirterek, “Bu yıl 2 farklı projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yılın ilk yarısında 385 milyon lira değerinde Fikirtepe projesini, ağustos ayında da 800 milyon lira değerinde Gebze projesini lanse edeceğiz. 2016 yılında toplam 1.2 milyar lira yatırım planlıyoruz. 750 milyon TL’lik de ciro hedefliyoruz” dedi. 

 

Ciroda yüzde 131 artış

Barış Dumankaya, zorlu rekabet ortamına ve inşaat sektöründeki daralmaya karşın güçlü finansal sonuçlara imza atarak, 2015 yılını önemli bir ciro artışı ile kapattıklarını aktardı. Dumankaya, “Son 4 ayda gerçekleştirilen satış başarı oranımız geçen yıla göre yüzde 131 artış gösterdi. 2015’de toplam 1.199 adet bağımsız bölüm satışı yaparak 463 milyon TL ciro elde ettik. 2015 yılında satış ofislerimizde ziyaretçi sayımız yüzde 17 arttı” diye konuştu. Cironun yüzde 93’ünün konut satışı, yüzde 7’sinin de ticari ünitelerden geldiğini belirten Dumankaya, satışların yüzde 19’unun da yabancı yatırımcılara yapıldığını açıkladı.

 

Al Mazaya işbirliği tam gaz sürüyor

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden Al Mazaya ile işbirliklerinin devam ettiğini de anımsatan Barış Dumankaya, “Resmi olarak startını Ekim 2014’te verdiğimiz Dumankaya-Al Mazaya işbirliğinin ilk adımı, Ritim İstanbul Projesi’nin arazisini satın alınmasıyla atılmıştı. Mazaya ile önümüzdeki dönemlerde daha yüksek yatırım adımlarını kurgulayacağız. Önceliğimiz her zaman İstanbul ve gayrimenkul olacak. Karma projeler de hayata geçirebiliriz” diye konuştu.

 

Gebze bölgesine uydukent projesi

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya da, daha önce açıkladıkları Gebze projesinin detaylarını paylaştı. Dumankaya, “Şenpiliç’in 140 dönümlük arazisi üzerindeki proje, tarihimizdeki en büyük ölçekli projemiz olacak. Etaplar halinde satılacak. İlk etabında 1.500 konut olacak. Yeni köprü ile bölge çok gelişecek” dedi. Dumankaya, bölgede metrekare fiyatlarının şu anda 1.500-2.000 lira seviyesinde olduğunu aktardı. 


Milliyet



Haber  Ankara  Son Söz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Dumankaya, ulusal ve yurt dışı olmak üzere toplam satış miktarını da bir önceki yıla göre yüzde 131 oranında artırarak, 2016 yılı içerisinde 1.5 milyar lirayı aşan yeni yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. Dumankaya'nm 2016 ciro hedefi ise 750 müyon TL. 

Zorlu rekabet ortamına ve inşaat sektöründeki daralmaya rağmen güçlü finansal sonuçlara imza attıklarını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, Grubun, geçtiğimiz yü başardı yönetim anlayışı sonucu kârlılığını da artıran sayılı gayrimenkul markalarından biri olmayı başardığının altını çizdi. 



Ankara Son Söz


Haber taraf Gazetes'nde şöyle yer aldı;


 Dumankaya İnşaat, düzenlediği basın toplantısıyla şirketin 2015 yılına ilişkin satış verileri ve 2016 yılına ilişkin planları hakkında bilgiler verdi Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, 2015 yılında hayata geçirdikleri "Fifti-Fifti" finansman modeliyle sektördeki satın alma modellerini bir üst seviyeye taşıdıklarını söyledi. Marka algısını güçlendirmek üzere Galatasaray ile sponsorluk anlaşması imzaladıklarını hatırlatan Dumankaya "Galatasaray ile dinamik yapımıza uygun önemli bir sponsorluk anlaşması imzaladık. 20i6'da hem Galatasaray'a hem de spor camiasına en üst düzeyde katkı hedefliyoruz" diye konuştu. 

"2016 YILI KOLAY BİR YIL OLMAYACAK" 

2016 yılının inşaat firmalan açısından zor bir yıl olacağını belirten Barış Dumankaya bu yıl gayrimenkul sektöründe fiyatlann tüketicilerin lehine olacağını söyledi. 


Ortadoğu'daki ortam nedeniyle birçok Arap yatırımcının Türkiye'ye yöneldiğini belirten Dumankaya, başta yüzde 49 ile Suudi Arabistan ve yüzde ile 17 Kuveyt olmak üzere 30'ya yakın ülkeden yatırımcıya konut satışı yaptıklarını vurguladı. 


Dumankaya, belirsizliğin olduğu dönemlerde insanlann temkinli davranıp geçmişi olan firmalara yöneldiğini söylerken, Dumankaya'nın tecrübe ve birikimleriyle arttırılabilir büyümelerinin devam ettireceklerini belirtti. 

2016'DA İKİ YENİ PROJE GELİYOR

2016 yılında toplam 1 milyar 200 milyon liralık yatınmla iki yeni projeyi satışa sunacaklannı açıklayan Uğur Dumankaya, Kadıköy Fikirtepe ve Gebze Çayırova'da toplamda 6ooo'e yakın konut üretmeyi planladıklannı söyledi. 


Dumankaya, Nisan ayında 385 Milyon TL değerinde Fikirtepe projesine start vereceklerini ve Ağustos ayında da 800 Milyon TL değerinde Gebze'deki projeyi satışa sunacaklannı açıkladı. Fikirtepe'de metrekare fiyatlannm 6-7 bin lira seviyesinde olacağını açıklayan Dumankaya, projenin 1200 konutluk bir kentsel dönüşüm projesi olacağını söyledi. 


Dumankaya ayrıca Gebze Çayırova'da Yapı Kredi Bankası'nın yanında yer alan 140 dönümlük Şenpiliç arazisinde inşa edilecek olan yeni projelerinin üç etaptan oluşacağını ve projenin yaklaşık 4500 konuttan oluşacağını söyledi. Bölgede konut metrekare fiyatlannm 1500-2500 TL arasında olduğunu söyleyen Uğur Dumankaya proje satış fiyatlanyla ilgili bilgi vermedi. 

2016 DA HEDEF 750 MİLYON LİRA CİRO 

Dumankaya İnşaat olarak 2016'dan 750 milyon lira ciro hedeflediklerini ve sürdürülebilir büyümenin devam edeceğini söyleyen Banş Dumankaya, 2016'da kentsel dönüşümün kendileri için en önemli maddelerinden biri olacağını söylerken, önümüzdeki 10 yıl kentsel dönüşümün sektördeki en büyük gündem maddesi olacağını belirtti. 


Dünya


Geri Dön