04 / 05 / 2024

Dün deniz, kara ve havada trafik durma noktasına geldi!

Dün deniz, kara ve havada trafik durma noktasına geldi!

Kurban Bayramı’nı memleketleri ya da tatil yörelerinde geçirmek isteyenlerin büyük kentlerden çıkışıyla perşembe gecesi başlayan ‘çıldırtıcı’ trafik yoğunluğu, dün de devam etti. Trafik birçok yerde durma noktasına geldi.



Bayram tatilcilerinin dün öğle saatlerinden itibaren yola çıkmasıyla, Kocaeli TEM Otoyolu’nda trafik İstanbul’dan  Ankara  yönüne çok yavaş seyretti. TEM otoyolunda oluşan yoğunluğa yakalanmak istemeyen birçok sürücü D-100 karayolunu tercih edince, burada da trafik yoğunluğu oluştu. Bolu Dağı kesiminde, Ankara istikametindeki Sarıçökek, 1’inci, 2’nci ve 3’üncü viyadüklerle Bolu Dağı Tüneli arasında arızalanan araçlar ulaşımı durma noktasına getirdi.


Atatürk Havalimanı'nda bayram yoğunluğu

DENİZ YOĞUN


Kurban Bayramı tatilini Güney Marmara ve Ege’de geçirmek isteyenlerin tercih ettiği İstanbul- Bandırma deniz ulaşımında da dün akşam saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Bandırma- İstanbul Yenikapı arasında sefer yapan feribot ve deniz otobüslerindeki yoğunluk üzerine, günde 2 olan sefer sayısı önceki gün 4’e, dün de 11’e çıkarıldı. Çanakkale’nin Gelibolu ve Lapseki iskelelerinde de yoğunluk nedeniyle karşılıklı deniz ulaşımı seferleri, tarifesiz gerçekleştiriliyor.


İstanbul trafiği havadan denetlendi

HAVADA TRAFİK ARTTI

İstanbul Atatürk Havalimanı terminalinde de arife günü, Türkiye’den gidenlerle transit yolcular birleşince, tüm kafe ve restoranlar dolup taştı, duty free mağazaları ile hediyelik eşya satan mağazalar önünde uzun kuyruklar oluştu. Salonların bazı bölümlerinde insanlar yerlerde oturmak zorunda kaldı. Yaklaşık 95 bin kişinin yurtiçi ve yurtdışına gideceği belirtilen Atatürk Havalimanı’nda yolcu trafiğinde yüzde 11 artış meydana geldi.

Hürriyet


Geri Dön