25 / 04 / 2024

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

Dünya gündeminde Rus rublesinin değeri konuşuluyor. Rusya Ukrayna Savaşından bir gün önce 81 olan ABD doları/Rus rublesi kuru bugün 76 lirayı gördü. Tü m yaptırımlara rağmen Rus rublesinin değer kaybetmemesi dünya gündeminde yer alıyor. Peki bu gerçek mi yapay mı?



RUS RUBLESİNİN DEĞERİ YAPAY MI?

Bloomberg'e konuşan stratejistler,  Rublenin değerlemesinin güvenilmez olduğunu, döviz kurunun artık serbestçe dalgalanmadığını, sermaye kontrolleri olmasaydı döviz kurunun çok farklı bir noktada olacağını ve rublenin mevcut değerinin Rus ekonomisinin temellerini yansıtmadığını savundu.

Londra'daki Toronto Dominion Bank stratejisti Cristian Maggio, “Rublenin değeri tamamen yapay bir seviyede ve buna çok az itibar edilmeli” dedi.

Londra'dan bir başka analist Piotr Matys de rublenin düzgün işleyen bir piyasaya sahip olmadığının altını çizdi.

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

CARİ FAZLA RUS RUBLESİNİ DESTEKLİYOR

Öte yandan, Rusya'nın ithalatındaki keskin düşüşe rağmen, başta petrol ve doğalgaz olmak üzere ihracatın devam etmesi nedeniyle döviz gelirlerindeki hızlı artışın ve dolayısıyla cari işlemler fazlasının, Rus rublesinin değerlenmesinde etkili olduğu belirtiliyor.

Rusya'nın şartı üzerine dost olmayan ülkeler için doğalgaz ödemeleri Rus rublesi ile mi olacak? Hangi ülkeler Rus rublesi ile ödemeyi kabul etti? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön