20 / 04 / 2024

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

Dünya gündeminde Rus rublesinin değeri konuşuluyor. Rusya Ukrayna Savaşından bir gün önce 81 olan ABD doları/Rus rublesi kuru bugün 76 lirayı gördü. Tü m yaptırımlara rağmen Rus rublesinin değer kaybetmemesi dünya gündeminde yer alıyor. Peki bu gerçek mi yapay mı?



RUBLE İLE ÖDEME YAPILACAK MI?

Rus rublesinin değerlenmesinde bir diğer etken de Rusya'nın "dost olmayan ülkeler" için doğalgaz ödemelerinde euro ve dolar yerine ruble kullanılmasını şart koşması kararıdır.

Avrupa Birliği temsilcileri Rusya'nın ruble ile ödeme kararını uygulamayacaklarını söyleseler de Moskova bu konudaki kararlılığına devam ediyor. AB üyesi Macaristan da ruble olarak ödemeye hazır olduklarını söyledi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; 1 Nisan 2022 tarihi itibarı ile karar kapsamında ilk ödemelerin Mayıs ayının ikinci yarısında yapılması öngörülüyor.

Putin'den ruble kararı! 1 Rus rublesi kaç TL?

Rusya'nın doğal gaz hamlesi sonrası AB rotayı Okyanus Ötesi'ne çevirdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön