25 / 04 / 2024

Dünya üzerindeki en pahalı evler!

Dünya üzerindeki en pahalı evler!

Dünyanın en pahalı kentlerinden biri olan Hong Kong’taki ev geçtiğimiz Ağustos ayında metrekare bazında dünyanın en pahalı evinin satışa çıkarılmıştı. İşte dünya üzerindeki en pahalı evler...



Dünyanın en pahalı kentlerinden biri olan Hong Kong’taki ev sahibi olmak hiç kolay değil.Ülkede geçtiğimiz Ağustos ayında metrekare bazında dünyanın en pahalı evinin satışa çıkarılmıştı.

Sun Hung Kai adlı Hong Kong merkezli bir aile inşaat şirketi tarafından satışa çıkarılan bu çatı katı dairenin fiyatı yaklaşık olarak 228 milyon Türk Lirası(62.7 milyon sterlin). Böylece bu küçücük evin metrekaresi yaklaşık 50 bin TL’ye geliyor ve bu özelliği ile de ulaşılması güç bir dünya rekorunu elde ediyor.

Söz konusu ev Twelve Peaks adlı rezidansın 1 numaralı dairesi. Hong Kong’un en gözde bölgelerinden biri olan Victoria Peak’teki rezidansın tüm daireleri ultra lüks standartlarda yapılmış. 12 çok özel daireden oluşan proje sakinlerine 4800 metrekare bahçe, çok geniş teraslardan yararlanma imkanı da veriyor.


Son gelen haber ise daha da şaşırtıcı. Bu kez 25 metrekelik bir apartman dairesi 772 bin dolara yani yaklaşık 1 buçuk milyon Türk lirasına satışa çıkarıldı.

23 katlı apartman ülkenin en gözde bölgelirinde bulunuyor.

Apartman dairesi bir yatak odasından ibaret.

Fahiş fiyata satışa çıkarılmasında en büyük etken ise konumu ve manzarası...


ABD'nin en pahalı evi, henüz 22 yaşındaki genç bir kızın oldu.

The Wall Street Journal'ın haberine göre, Hollywood yapımcısı Aaron Spelling'in dul eşi Candy Spelling tarafından 2 yıl önce satışa çıkarılan Los Angeles Holmby Hills'teki malikane, Formula 1'in İngiliz Patronu Bernie Ecclestone'un kızının oldu.


Malikane, Formula 1 mirasçılarından Petra Ecclestone'a yaklaşık 150 milyon dolara mal oldu.


Gazete, evin ABD'de bugüne kadar satılan en pahalı ev olduğunu açıkladı.

Beş katlı malikanede, 14 yatak odası, 27 banyo, güzellik salonu, golf alanı, 100 arabalık otopark bulunuyor. Yatak odalardan birisi Prens Charles'ı konuk ettiği için ‘Prince Charles Suite’ adıyla anılıyor.

Evin eski sahibesi Candy Spelling oda sayısına ilişkin olarak, “Odaları hiç saymadım. Zaten yanlış insana soruyorsunuz. Ben evdeki oda sayısıyla ilgilenemeyecek kadar meşguldüm” demeciyle hatırlanıyor. ‘

Ecclestone kızına daha önce de İngiltere’de 90 milyon dolara bir başka ev satın almıştı. Petra Ecclestone bir dönem İngiltere’nin ‘en şımartılmış kızı’ lakabını taşıyordu.


Ecclestone yeni evine ağustosta ABD’li girişimci James Stunt ile evlendikten sonra taşınacak. F1’in patronu Bernie Ecclestone’un servetinin 4 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. 


Holmby Hills'de bir süre önce hayatını kaybeden Michael Jackson ile Playboy'un patronu Hugh Hefner'in de malikaneleri bulunuyor.


Milliyet


Geri Dön