26 / 04 / 2024

Dünyagöz Hastanesi, İzmir'de açılıyor!

Dünyagöz Hastanesi, İzmir'de açılıyor!

Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, "Hastanemiz şehir içinde en az 5 bin metrekare kapalı alana sahip bir binada olacak" dedi



İzmir, dev bir sağlık yatırımına daha evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye ve yurtdışında 16 merkezde göz hastanesi ve kliniklerle hizmet veren ve bugüne kadar alanında 300 milyon dolarlık yatırıma imza atan Dünyagöz, İzmir'e de hastane kuracak. Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, İzmirlilere de hizmet vermekten mutluluk duyacaklarını söyledi. 5-6 aydır hastane ruhsatı sahipleri ile görüştüklerini belirten Kapıcıoğlu, "Hastanemiz şehir içinde en az 5 bin metrekare kapalı alana sahip bir binada olacak. Toplam 15 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız" dedi. Kapıcıoğlu ile Dünyagöz'ün kuruluş hikayesini, bugünlere gelişini ve İzmir'deki yatırımını konuştuk.

HIZLI BÜYÜME
* Sayın Kapıcıoğlu, alanında çok başarılı işlere imza atan Dünyagöz'ün kuruluş hikayesini anlatır mısınız?
Benim asıl işim inşaat. Bugün de halen bu sektörde faaliyetlerime devam ediyorum. Bugüne kadar birçok konut, işyeri, villa projesine imza attım. 1995 yılında ise Türkiye'nin önde gelen göz doktorları göz hastanesi projesini bana getirdiler. Teklif benim çok ilgimi çekti. Türkiye'de ilk olacak Dünyagöz Hastanesi'ni 8.5 milyon dolarlık yatırımla 1996'da İstanbul Levent'te kurarak sektöre adım attık.
* Dünyagöz bugün alanında bir marka, kuruluştan bugünlere nasıl geldiniz?
İlk hastanemizi açtıktan sonra bizim de öngörümüzün üstünde bir ilgi ile karşılaştık. Yurtiçinden ve yurtdışından hasta akmaya başladı. Bu ilgi bizi hızlı bir yatırım sürecine soktu. Yeni hastaneler birbirini izledi. Yurtdışında da klinikler açmaya başladık. Bugün yurtiçi ve yurtdışında 16 merkezde hastane ve kliniklerimizle hizmet veriyoruz. Bugüne kadar toplam 300 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdik.
* Hızlı büyümeniz yurtdışında da dikkat çekti sanırım, bu yıl Kuveytli bir grupla ortaklık yaptınız. Bu konuda neler söylersiniz?
Kuveyt'in en büyük ve güçlü bankası olarak bilinen National Bank of Kuwait'e bağlı NBK Capital ile ortak olduk. Mayıs ayında yaptığımız anlaşma ile grup, Dünyagöz Hastanesi'nin yüzde 30 hissedarı oldu. Biz buradan gelen kaynak ile yurtdışı kredilerini kapattık. Ayrıca yeni yatırımlara yöneldik. Hızlı bir şekildre büyümeye devam edeceğiz.

250 KİŞİYE İSTİHDAM
* Yeni yatırımlardan bahsettiniz. İzmir'e de hastane kurma planınız olduğu biliniyor. Bu planlarınız hakkında bilgi verir misiniz?
Şu andaki yatırım önceliğimiz de İzmir. Biz İzmir'e 2007 yılının sonunda geldik. Çok yer araştırdık ve bulduk. Ancak, 2008 yılı Şubat ayında Sağlık Bakanlığı'nın çıkardığı yönetmelik yeni hastane ruhsatı vermeyi durdurdu. Bu nedenle yatırıma başlayamadık. Daha sonra ise, hastane ve ruhsat devri gündeme geldi. 5-6 aydır hastane ruhsatı sahipleri ile görüşüyoruz. Bu görüşmeler 1-2 ay içinde sonuçlanacak. İzmir'e müjdeyi vereceğiz. Hastanemiz şehir içinde en az 5 bin metrekare kapalı alana sahip bir binada olacak. Toplam 15 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız. 4 ameliyathane ve 40 yatak kapasitemiz olacak. Yaklaşık 250 kişiye de istihdam sağlayacağız.
*  İzmir  dışındaki diğer yatırımlarınız hakkında bilgi verir misiniz?
Biz bugüne kader 300 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdik. Önümüzdeki 2 yıl içinde 50 milyon dolarlık yatırım yapacağız. İzmir dışında Bursa, Adana, Gaziantep, Kayseri ve Samsun'da hastane kuracağız. Yeni hastanelerimizle birlikte Türkiye'de 70 milyona ulaşacağız. Ayrıca, Kiev ve Moskova'da da kliniklerimizi açacağız.

HEDEF 40 BİN HASTA
* Yurtdışı operasyonlarınız nasıl gidiyor?
Belçika, Hollanda, Berlin, Köln, Arnavutluk ve İngiltere'de kliniklerimiz buluyor. Bu kliniklerden Türkiye'deki hastanelerimize geçen yıl 17 bin hasta getirerek ameliyat ettik. Antalya hastanemizin de devreye girmesi ile gelecek yıl 40 bin hastaya ulaşmayı planlıyoruz. Kiev ve Moskova kliniklerimizin de devreye girmesiyle bu sayı daha da büyüyecek. Bu sayede Dünyagöz markasını da dünya markası haline getirmeyi hedefliyoruz.
* Biraz da içinde bulunduğunuz sağlık sektörünü değerlendirir misiniz? Eksiklikler var mı, neler yapılmalı?
Sağlık sektörü hata kaldırmayan bir sektör. Parayı ve cebini doldurmayı düşünenler kalıcı olamaz. Sektörde kalıcılık için iyi bir altyapı ve marka olunması gerekiyor. Sektörde yer alanların kendilerini yenilemesi şart. Bu sektörde teknolojiye ayak uydurmayan, değişimleri önceden göremeyenlerin şansı yok. Biz bugüne kadar bunlara çok dikkat ettik. Türkiye'de sağlık sektöründe şu anda sıkıntılar var ama devlet kendi hastanelerini yenilemeye başladı. Sektörde doğrular yapıldığı kadar yanlışlıklar da yapılıyor. Ama sıkı bir denetim var. Hiç bir şeyin gözden kaçması mümkün değil. Biraz zaman alabilir ancak sistemin yerine oturacağına inanıyorum.

14 yılda 300 milyon dolar yatırım
Dünyagöz ilk hastanesini 1996 yılında Levent'te hizmete açtı. 14 yılda hızlı bir büyüme gerçekleştiren Dünyagöz Hastaneler Grubu bugün yurtiçi ve yurtdışında 16 noktada faaliyet gösteriyor. Yurtiçinde hastane açan grup yurtdışında klinikler açıp yurtdışından hasta getirerek göz konusunda en ileri ameliyatları gerçekleştiriyor. 1 aylık bebeğe bile katarakt ameliyatı gerçekleştiriyor. 2 yıl içinde 50 milyon dolarlık yatırıma imza atacak grup. Yurtiçinde İzmir, Bursa, Gaziantep, Kayseri ve Samsun hastaneleri yurtdışında ise Kiev ve Moskova kliniklerini hizmete açacak.
MURAT ŞAHİN/Yeni Asır 


Geri Dön