25 / 04 / 2024

Dünyanın en büyük seramik panosu Ortaköy'de açıldı!

Dünyanın en büyük seramik panosu Ortaköy'de açıldı!

İstanbul'un tarihi eserlerinin resmedildiği dünyanın en büyük seramik panosu Ortaköy'de açıldı.   ayda tamamlanan panoda İstanbul'un simgesi olan tarihi eserler resmedildi



İstanbul'un tarihi eserlerinin resmedildiği dünyanın en büyük seramik panosu Ortaköy'de açıldı. Kaleseramik tarafından yapılan 'İstanbul' panosu 85 metre uzunluğu, 5 metre yüksekliği ve 425 metrekarelik alanı ile dünyanın en büyük seramik panosu olma özelliğini taşıyor. 5 ayda tamamlanan panoda İstanbul'un simgesi olan tarihi eserler resmedildi.
Sabah

Basında yer alan diğer haberler:

Dünyanın en büyük seramik panosu Ortaköy'de kuruldu!

Ortaköy"deki Cumhuriyet Caddesi"ni renklendirecek olan panonun açılışında konuşan Başkan Kadir Topbaş, œDünyanın en büyük panosunu, İstanbul"un en önemli yerine kazandırmış olduk dedi

İstanbul Belediyesi ile Kale Grup işbirliğiyle hazırlanan dünyanın en büyük seramik panosunun açılışı dün yapıldı

Ortaköy"deki Cumhuriyet Caddesi"ni renklendirecek olan panonun açılışında konuşan Başkan Kadir Topbaş, œ425 metrekarelik, 85 metre uzunluğunda 5 metre yüksekliğinde devasa, dünyanın en büyük panosunu, İstanbul"un en önemli yerine kazandırmış olduk dedi. Kale Grubu"nun kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur ise panonun hazırlanışında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Milliyet

˜İstanbul" dünyanın en büyük seramik panosu oldu

İstanbul"un simgesi yapıların resmedildiği, dünyanın en büyük seramik panosu œİstanbul, Ortaköy, çırağan çaddesi"nde Kabataş Kültür Merkezi karşısındaki duvara yerleştirildi.

85 metre uzunluğu, 5 metre yüksekliği ile 425 metrekarelik panonun açılışında konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, panoyu kendi buluşları Kaleinterfleks yardımıyla yapan Kale şžirketler Grubu kurucusu İbrahim Bodur"a teşekkür etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, artık ülkelerin sadece ekonomide değil sanatsal etkinliklerle de yarıştığını vurgularken, İbrahim Bodur, panonun bulunduğu duvarın artık œSevgi ve Barış Duvarı olarak anılmasını istedi. İşadamları Rahmi Koç ve Hüsamettin Kavi"nin de katıldığı açılışta, Topbaş, Mutlu ve Bodur, panonun üzerine imza attılar.

Kalesaramik Sanat danışmanı Seramik Sanatçısı Mustafa Tunçalp tarafından tasarlanan ve beş ayda tamamlanan pano üzerinde, İstanbul"un tarihi yapı, çeşme ve cami gibi kültürel zenginliklerleri yer alıyor. Panoda, Kızkulesi, Dikilitaş, Ayasofya, Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Süleymaniye Camii, Zeyrek Camii, Ortaköy Camii, Alman çeşmesi, Sultanahmet çeşmesi, Beyazıt Kulesi, Taksim Atatürk Anıtı gibi İstanbul"un simgeleri haline gelen eserlerin eskizleri bulunuyor. Panoda ayrıca, porselen seramik üzerine seramik boyaları ile çalışılıp fırınlanan panoda, İstanbul"un dokusu olan dalgalar ve kuşlar da yer alıyor. çanakkale Seramik ve Kalebodur"un İstanbul"a armağan ettiği diğer eser ise İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Sarayı"nda bulunuyor. Yine seramik sanatçısı Mustafa Tunçal tarafından tasarlanıp, yenilenen kongre binasının resepiyon katında, karşılıklı iki duvarda bulunan, 12x3 metre boyutlarındaki rölyef seramik panoların üzerinde lale figoürleri ve kuşlar yer alıyor. Panoların toplam alanı 66 metrekareyi buluyor.
Hürriyet/Fatma AKSU


Geri Dön