28 / 03 / 2024

Dünyanın en lüks havuzları bu otellerde!

Dünyanın en lüks havuzları bu otellerde!

Üstelik öyle havuzlar var ki, güzellikleriyle denizleri kıskandırıyorlar. İçinde tekneyle gezebileceğiniz havuzlardan şehir manzaralı teras havuzlarına kadar işte dünyanın en lüks havuzları...



Yaz tatili denince akla deniz ve güneş gelir. Fakat dinlenmek için denizin azgın sularıyla boğuşmaktansa sakin suları tercih ediyorsanız o zaman kalacağınız otelin havuzu büyük önem kazanıyor.

GRAN MELIA PALACIAO DE ISORA, İSPANYA

Sonsuzlukta yüzmek isteyenlere

Avrupanın en büyük sonsuzluk havuzu Tenerifede Gran Melia Palacio Otelinde yer alıyor. Nefes kesici görünüme sahip havuz 5 bin metrekare büyüklüğünde. Yüzerken bir yandan Atlantik Okyanusu bir yandan da La Gomera Adasını izliyorsunuz. İsterseniz şezlonglardan birine uzanıp güneşlenebiliyor, isterseniz havuzun etrafında serpiştirilmiş cumbalardan birinin gölgesine sığınabiliyorsunuz.

MARINA BAY SANDS, SİNGAPUR

55. katta havuz keyfi

Yerden 200 metre yükseklikte, Marina Bay Sands Oteline ait Sands SkyPark Havuzu Singapurun muhteşem, fütüristik siluetine bakıyor. Herhangi bir olimpik havuzun üç katı boyuna sahip havuz, otelin 55inci katında. Otelin su konseptli eğlenceleri bu kadarla sınırlı değil; giriş katındaki kanallarla otel içindeki alışveriş merkezini Sampam tekneleriyle gezebiliyorsunuz.

BEAU RIVAGE, MAURITIUS

Muhteşem manzaraya dalın

Hint Okyanusunun cennet adası Mauritiustaki Beau Rivage Oteli, adanın tüm doğal güzelliklerine bakan, billur gibi lagunların kıyısında 2 bin metrekarelik bir havuza sahip ev sahipliği yapıyor. Dinlenmek isteyenler için havuzun çeşitli yerlerinde palmiye ağaçları bulunuyor. Yamacına oturup hem etrafı hem de havuzun dibindeki turkuvaz mozaikleri seyredebiliyorsunuz. Muhteşem havuzun bir tarafınde geleneksel sazdan yapılmış çatılı evler, diğer tarafındaysa bembeyaz kumlu plajlar bulunuyor.

MURANO ORIENTAL RESORT, FAS

Kırmızı sularda yüzün

Fasın tasarım oteli Murano Oriental, lüks bahçeleri, birbirleriyle bağlı terasları ve egzotik dekorasyonuyla özellikle Avrupalı turistlerin ilgi odağı. Marakeşte çölün ortasındaki bir vaha görünümündeki oteli diğerlerinden ayıran en önemli özelliği, 32 metre uzunluğundaki kırmızı çinili havuzu. Gün batımında gökyüzüyle aynı renge bürünen havuz geceleri yapılan özel aydınlatmayla da büyüleyici bir ışık saçıyor.

SIX SENSES HIDEAWAY, TAYLAND

James Bondun havuzu

Genelde Phuketten kalkan özel helikopterlerle gelinen Six Senses Hideaway Yao Naoi Oteli, James Bondun Man with a Golden Gun filmine ev sahipliği yapmıştı. Otelde her villanın kendine özel bir havuzu bulunuyor. Fakat otelin ana havuzu diğerlerinden çok daha dikkat çekici; hem denize sıfır hem de uzunluğu tam 61 metre!

LE GRAY HOTEL, LÜBNAN

Beyrutu sudan seyredin

Beyrutta küçük bir kaçamak isteyenlerin en gözde tercihi lüks Le Gray Hotelin terasındaki havuz. Suya, büyülü leylak rengi bir görünüm vermek için mor seramiklerle kaplı. Havuz Beyrutun heyecan verici mimarisine bakıyor. Bir yandan yüzerken bir yandan Roma ve Fenikelilerden kalan eserleri izleyebiliyorsunuz! Havuz başındaki Pool Lounge da Beyrutun favori buluşma noktalarından biri.

SAN ALFONSO DEL MAR, ŞİLİ

Dünyanın en büyüğü

Şilideki San Alfonso del Mar devremülklerinin havuzu sekiz hektarlık alanı, 250 milyon litrelik su hacmi ve bir kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en büyük yüzme havuzu olarak Guiness Rekorlar Kitabında yer alıyor. Bu havuzu özel yapan tek şey büyüklüğünden dolayı üzerinde teknelerle gezebilmeniz değil; havuzun suyu tropik denizlerin turkuvaz rengi ve berraklığına sahip. Suyun derinliği kimi yerlerde 35 metreyi buluyor. Mekan, devre mülk sistemiyle çalıştığından kiralık ev bulmak için bir yıl önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Saatinizi bir ay sonrasına kurun

Glashütte Senator Diary marka saatler 30 gün sonrasına alarm kurabilmeye olanak sağlıyor. 600 mekanik parçadan oluşan kasasının beyaz ve pembe altın alternatifleri var. Fiyatı 24 bin Euro.

Cahit Akyol - Zeynep Bilgehan / HÜRRİYET PAZAR


Geri Dön