23 / 04 / 2024

Dünyanın en pahalı 10 yerleşim bölgesi!

Dünyanın en pahalı 10 yerleşim bölgesi!

İşte dünya jet-set"inin yaşamak için olduğu kadar yatırım amaçlı olarak da mülk edindiği dünyanın en pahalı 10 yerleşim bölgesi...



Ne global ekonomik kriz, ne de emlak sektöründeki durgunluk bu semtleri ve sakinlerini etkiliyor. İşte dünya jet-set"inin yaşamak için olduğu kadar yatırım amaçlı olarak da mülk edindiği dünyanın en pahalı 10 yerleşim bölgesi...

SAHİPLERİ KENDİNİ SIR GİBİ SAKLIYOR

1. KENSINGTON PALACE GARDENS
Londra, İngiltere
Ortalama ev fiyatı: 85 milyon dolar
Kensington High Street ile Notting Hill arasında konumlanan yaklaşık 8 kilometrelik bu cadde Londra"nın konut yerleşimleri içinde adeta pahalı bir mücevher niteliğinde. Cadde boyunca sıralanan lüks konutlar, bunlardan birine sahip olduklarını sır gibi saklayan zengin İngilizlerin yanı sıra, pek çok Ortadoğulu ve İsveçli büyük işadamlarını da ağırlıyor. Bölgeden ev alan kesim, bunu aynı zamanda uzun vadeli çok iyi bir yatırım olarak da görüyor.
ABD BAşžKANI BUSH DA BURADA

2. JÜPİTER ADALARI
Florida, ABD
Ortalama ev fiyatı: 5.6 milyon dolar
Göz alıcı Palm Beach"e sadece 40 dakika mesafedeki Jüpiter Adaları, Forbes dergisinin haberine göre ABD"nin en pahalı bölgesi. Adalarda sürpriz olmayacak bir biçimde 27 kilometre uzunluğundaki plajların etrafında konumlanan şahane villalar, yat kulüpleri ve golf kursları ile çevrelenmiş durumda. Dünyanın en zengin ailelerinin yaşadığı Jüpiter Adaları"nın en ünlü sakinleri arasında ise eski ABD Başkanı George Bush da bulunuyor.
STRESLİ İşž ADAMLARININ MABEDİ

3. BELLE HAVEN
Greenwich, ABD
Ortalama ev fiyatı: 5 milyon dolar
Belle Haven, temiz caddeleri, çiçek kokulu parkları, golf kursları, yat kulüpleri, özellikle yaz aylarında aktivitelerle dolup taşan liman bölgesi ve olağanüstü plajıyla New Yorklu işadamları için küçük kasaba özlemlerini giderdikleri bir sığınak görevi görüyor. Manhattan"ın iş merkezlerine sadece 50 dakika mesafede olan bölge, dünyanın en stresli iş adamları için adeta bir kaçış güzergahı. Kentin en zengin semti olan Belle Haven"da 5 milyon doları gözden çıkarmadan herhangi bir eve sahip olabilmek mümkün değil.
VİKTORYEN TARZDAKİ MUHTEşžEM EVLER

4. PACIFIC HEIGHTS
San Francisco, ABD
Ortalama ev fiyatı: 4.5 milyon dolar
Pacific Heights bölgesi Golden Gate Köprüsü ve koyunun olağanüstü manzarasına hakim konumu ile San Francisco"nun en ileri gelen ailelerine, ünlü yıldızlara ve işadamlarına ev sahipliği yapıyor. Zamanlarının büyük çoğunluğunu ünlü Fillmore Street"in lüks mağazalarından alışveriş yapıp, gurme restoranlarında yemek yiyerek geçiren Pacific Heights sakinleri, günün ardından Viktoryen tarzdaki muhteşem evlerine dönüyorlar. Temmuz akşamlarında ise Batı Sahili"nde ünlü Fillmore Street Caz Festivali"ndeki müzik ziyafetlerini kaçırmıyorlar.
HONG KONG'UN İSMİYLE MÜSTESNA BÖLGESİ

5. VICTORIA PEAK
Hong Kong, çin
Ortalama ev fiyatı: 3.5 milyon dolar
Hong Kong"un ismiyle müstesna bölgesi Victoria Peak, yüksek rakımı nedeniyle hareketli liman şehrinin eşsiz güzelliğine hakim bir manzara avantajına sahip. Wok formundaki ilginç strüktürüyle Ripley"s Believe or Not! ve Madame Tussaud Müzesi gibi ünlü alışveriş ve eğlence mekanlarını bünyesinde barındıran Peak Tower, bölgenin odak noktasını oluşturuyor. Semtin şanslı sakinleri ise milyon dolarlık evlerinden dışarı çıktıklarında kartpostalvari görüntüler eşliğinde Victoria Peak bahçelerinde yürüyüşler yapmaktan müthiş keyif alıyor.
HOLLYWOOD YILDIZLARININ YAZLIĞI

6. SEA ISLAND
Georgia, ABD
Ortalama ev fiyatı: 2.23 milyon dolar
Doğal güzellikleriyle nesillerdir Amerika"nın ultra-zengin kesiminin ilgisini üzerinde toplayan Georgia"nın kiralık geniş sayfiye evleri yüksek sezonda adeta yok satıyor. Sea Island"ın yüksek sınıf karakteri, Addison Mizner tasarımı lüks evleri, rengarenk yapıları ve golf kursları dünyaca tanınıyor. Hollywood yıldızlarının yazlık olarak kullandıkları bölgede her an sevdiğiniz bir aktöre veya aktriste at binerken, golf oynarken ya da kano ile gezerken rastlayabilmeniz mümkün.
ATEşžE UçAN JAPONLAR

7. SHIBUYA
Tokyo, Japonya
Ortalama ev fiyatı: 1,8 milyon Dolar
Tokyo"nun batısında yer alan Shibuya, alışveriş ve eğlence dünyasının parlak ışıklarına adeta ateşe uçan kelebekler gibi kapılan Japonlar için en yeni çekim merkezi. Japon Olimpiyat Stadyumu"nun, dev alışveriş merkezlerinin ve Japon ulusal tv ve radyo kanalı NHK"nın bulunduğu bölge ultralüks evleri ve zengin semt sakinleriyle de tüm dünyanın ilgisini üzerinde topluyor.
ROBERT DE NIRO RESTORAN AçTI

8. TRIBECA
New York, ABD
Ortalama ev fiyatı: 1.76 milyon dolar
New York"un eski bohem cumhuriyeti ve sanatçı diyarı Tribeca, popüler restoranları, şık butikleri, iyi okulları ve diğer avantajları ile trendy bir semte dönüşüyor. Yüksek gelir grubundan avukatlar, doktorlar ve bankerler sanatçıların tahliye olduğu loftları satın alarak, bu eski endüstriyel alanları pasından arındırıp parlatıyorlar. Robert de Niro"nun Nobu ve Tribeca Grill adında iki restoran açtığı bölge aynı zamanda prestijli Tribeca film festivaline de ev sahipliği yapıyor.
GÜNEY KALİFORNİYA'NIN ASIL CENNETİ

9. LA JOLLA
San Diego, ABD
Ortalama ev fiyatı: 1.7 milyon dolar
Yaygın inanışın tam tersine, Güney Kaliforniya"nın cenneti aslında Beverly Hills değildir. Zengin sınıfın popüler semti, kaliteli yaşamın neredeyse anayasal bir zorunluluk olduğu San Diego ve onun eşsiz La Jolla bölgesidir. Pasifik Okyanusu"na 11 kilometre boyunca enfes plajları bulunan La Jolla lüks butikleri, semt sakinlerinin neredeyse şato büyüklüğündeki motoryatları, şık restoranları, Güney Kaliforniya klasiği olan gölgeli kemerli yolları ve İspanyol-Amerikan tarzı serin mimarisi ile ünlü.
BİR YANINIZDA EYFEL, DİĞERİNDE INVALIDES

10. YEDİNCİ BÖLGE
Paris, Fransa
Ortalama ev fiyatı: 1.2 milyon dolar
Hayal edin: Uyanıyor, yerinizden kalkıp pencereyi açıyorsunuz¦ Bir yanınızda tüm haşmetiyle Eyfel Kulesi, öte yanda meşhur Invalides¦ Evinizle Musee d"Orsay arasında sadece bir dizi şahane restoran var, o kadar¦ Paris"in sadece œcrܨme de la crܨme tabakasının yaşayabildiği bu şahane semtte ev fiyatlarını hayal etmek pek kolay değil! Sıkı durun: Bu rüya semtte Parizyen bir hayatın metrekaresi minimum 750 Dolar.

KENARA GELECEK KONULAR

1. DEKORASYON TARZIM
œSiyah, gold, antrasit ve beyaz renklerini hayatım boyunca sevdim. Bunları parlak sarı, lacivert veya zümrüt yeşiliyle karıştırırım. Pirinç, mermer,   eski yün, kadife ve eskimiş ağır deri dokulardan vazgeçemem. Alışveriş yapmaktan en keyif aldığım şehirler Paris ve New York tabi i ki. Nedeni çok basit: Her tarza, isteğe uygun muhteşem şeylerle dolu oldukları için. Yeni evimize taşınırken en önemli mobilyaların bazılarını özel sipariş, bazılarını hazır olarak Autoban"dan aldık. Autoban"ın teferruatsız, temiz hatlı ama aynı zamanda sıcak da olabilen tasarımlarını seviyorum.
Aslı Abbasoğlu, Beymen Blender

2. TASARIM
FIRFIRLI KOLTUK
Japon tasarımcı Tokujin Yoshioka"nın imzasını taşıyan Bouquet koltuk, fırfırlı yüzeyiyle insanı kendine çeken bir çiçek buketini andırıyor. Beş farklı renk seçeneği bulunan bu koltuğu Moroso markasıyla Haaz ya da Onur Concept"te bulabilirsiniz.

3. YAPI
DUVAR FİKİRLERİ
 Evinizde hayal ettiğiniz duvarları,   dekoratif duvar panelleri ile yaratın¦ Bir günde monte olabilen tuğla görünümlü Artstone panelleriyle kentte bir çiftlik evi atmosferi yaratmak mümkün.
www.artstone.com.tr

4. YENİ
şžAşžI BAK şžAşžIR
Türkiye'de 'tasarım ortağı' No:3 aracılığıyla satışa sunulan Sixinch, hayal gücünün sınırlarını zorlamayı motto haline getiren bir marka. Belçika'da 'wow factor' denilen şaşırma etkisini tasarımlarına ve üretimine yansıtan Sixinch, Avrupa'nın en yenilikçi çizgilerine sahip. Sixinch'in tasarımcıları, œEsneğiz ve limitlerimiz yok. şžekilden boyuta ve renge her şey mümkün. diyor.
www.no3.com.tr

Yasemin Aksoy/Milliyet


Geri Dön