28 / 03 / 2024

Dünyanın en pahalı büyükelçiliği inşa edilecek

Dünyanın en pahalı büyükelçiliği inşa edilecek

ABD, Londra'ya inşa etmeyi planladığı 1 milyar dolarlık yüksek güvenlikli büyükelçilik binasının planlarını açıkladı



Battersea civarındaki çorak bölgeye inşa edilecek kristal küp şeklindeki binanın etrafı suyla dolu bir hendekle çevrilecek. Bölge geçmişte sanayi bölgesi olarak bilinen ancak bugün eşcinsel barlarıyla tanınan bir bölge. Yeni bina, mimar Kieran Timberlake tarafından tasarlandı.

ABD'nin şu anki büyükelçilik binası Mayfair'de Grosvenor Meydanı yakınlarında bulunuyor. Ancak bu bina 2016 yılında boşaltılacak çünkü büyükelçiliğin civarında yaşayanlar 11 Eylül olayları sonrasında alınan aşırı güvenlik önlemleri dolayısıyla şikayetçi durumdaydı.

Daha önce Mayfair'in 100'den fazla sakini, İngiliz Times gazetesine verdikleri tam sayfalık ilanla bu güvenlik önlemlerinin bölgeyi saldırılara karşı daha savunmasız hale getireceği yönünde uyarı yapmışlardı.

DEREBEYİ ŞATOSU GİBİ

Ortaçağ'daki derebeylik şatoları gibi büyükelçilik binasının etradını da 30 metre genişliğinde bir hendek çevirecek. Bu sayede Mayfair sakinlerini rahatsız eden patlama bariyerlerine ve benzeri güvenlik önlemlerine gerek kalmayacak.

ABD'nin Londra büyükelçiliğinden önceki en pahalı binası 600 milyon dolarlık Bağdat büyükelçiliğiydi. Bağdat'taki bina için daha sonra 100 milyon dolar daha harcanmıştı. Şu an inşaat halindeki İslamabad büyükelçiliğinin de 850 milyon dolara mal olacağı tahmin ediliyor.
Hürriyet


Geri Dön