26 / 04 / 2024

Dünyanın en pahalı evi 301 milyon dolara satıldı!

Dünyanın en pahalı evi 301 milyon dolara satıldı!

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan The Chateau Louis XIV isimli şato 301 milyon dolara (883 milyon 864 bin TL) satıldı.




Fransa'nın başkenti Paris'te 2011'de tamamlanan ancak iç mimarisi ve dekorasyonu tamamen 17'nci yüzyıla göre tasarlanan "The Chateau Louis XIV" isimli şato 301 milyon dolara (883 milyon 864 bin TL) satıldı. Şatonun bu zamana kadar satılan en pahalı ev olduğu belirtiliyor. Gayrimenkul satışlarını düzenleyen Christie's International Real Estate firması şatonun satışına aracılık etti. Şatoyu alan kişinin ismi açıklanmadı. İngiliz basını ise alıcının Ortadoğulu olduğunu yazdı. Şatoda gece kulübü, sinema salonu, balo salonu, yüzme havuzu ve şarap mahzeni var.


Sabah 


Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İsmi açıklanmayan bir Ortadoğulu milyarder dünyanın 275 milyon euroya (Yaklaşık 860 milyon TL) Paris’in biraz dışında bulunan Şato 14. Louis isimli evi satın aldı. Yapı bugüne kadar satışı gerçekleşen en pahalı ev oldu. Dünyanın en pahalı evi ise 750 milyon dolar değerindeki Villa Leopolda.


Şato 14. Louis isimli malikane’nin içinde özel sinema salonu ve tenis kortu da bulunuyor.


Paris’in dışında bulunan evin içinde aynı zamanda iki balo salonu ve bir gece kulübü de var. Malikanenin bulunduğu alanda 18. Yüzyılda Fransa Kralı 14. Louis’yi koruyan İsviçre Muhafızları’nın karargahı bulunuyordu.


24 SAAT GÖZETLENİYOR

2.3 dönümlük arazi üzerine kurulan Şato 14. Louis’nin şarap mahzeninde 3000 şişe saklanabiliyor. 3 yılda inşa edilen ve 2011 yılında tamamlanan yapıyı Emad Khashoggi isimli bir Suudi İşadamı yaptı.


Malikane 40 ayrı güvenlik kamerasıyla 24 saat gözetleniyor.


DÜNYANIN EN DEĞERLİ EVİ

Time Dergisi’ne göre dünyanın en pahalı evi Fransız Rivierası'nda bulunan 750 milyon dolar değerindeki Villa Leopolda.


Hürriyet




Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Dünyanın satılan en pahalı evi Fransa'da bulundu. Kral 14'üncü Louis onuruna inşaa edilen Fransa'Da bulundu. Kral 14'üncü Louis onuruna inşa edilen şato, tam 301 milyon dolara yeni sahibinin oldu. 17'inci yüzyıl Fransız mimarisinden esinlenerek inşa edilen şatoda bir ev sineması, balo salonu, yer altı gece kulübü, şarap mahzeni ve duvarları akvaryumlarla çevrili bir oda bulunuyor. 2011'de yapımı tamamlanan şatonun inşaasında çok sayıda altın ve mermer kullanılmış.



Güneş


Geri Dön