25 / 04 / 2024

Dünyanın en yüksek binasına 3 katlı asansör yapılacak!

 Dünyanın en yüksek binasına 3 katlı asansör yapılacak!

Kraliyet Kulesi 1000 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek binası olacak, projede dünyada ilk kez 3 katlı asansör kullanılacak




Dünyadaki en yüksek 10 binanın 8’inde Otis’in çalıştığım belirten Bora Gülan, halen proje çalışmaları devam eden Sudi Arabistan'ın Cidde kentinde yapılacak dünyanın en yüksek binası olması planlanan Kraliyet Kulesi (Kingdom Tower) için teklif verdiklerini belirtti. 1.000 metrelik yüksekliğiyle Dubai’deki 828 metrelik ‘Burj Khalifa’yi geride bırakacak ‘Kraliyet Kulesi’, Cidde’nin kuzeyinde yaklaşık 5,3 milyon metrekare alana inşa edilecek Kraliyet Şehri’nin ilk aşaması ve merkezi olacak.

1.000 metrelik yükseklikte dikey trafiğin sağlanmasının önemine işaret eden Gülan bu yüzden ilk kez 3 katlı asansör modelini kullanacağız dedi. Gülan Türkiye’de de Levent’de yapılan bir proje için de çift katlı asansör uygulaması yapacaklarını ifade etti.


Yönlendirme yapacak reklam da alacak


 Bu yeni nesil asansörler insan hayatını nasıl etkileyecek?

-Enerji tasarrufu sağlayan, daha konforlu sistemlerin dışında, daha hızlı binaların düşey trafiğini en iyi şekilde organize edebilen sistemler de var. Yüksek katil binalarda kullandığımız bu sistemlerde aynı kuyuda 2 yada 3 katlı kabinler de kullanabiliyoruz. Aksi takdirde yüksek binalarda asansörler için ayrılan çekirdek alanı çok artabiliyor. Bir başka yenilik ise asansöre binmeden önce yönlendirme sistemleri kullanılması. Bu sayede asansöre binecek kişi kartını sisteme okutarak en uygun asansöre yönlendiriliyor. Ayrıca günümüzde asansörler pazarlama alanında da etkin olarak kullanılmaya başlandı. Kabinlere yerleştirilen ekranlar sayesinde şirketler diledikleri bilgiyi paylaşabiliyorlar.

Hürriyet



Geri Dön