20 / 04 / 2024

Düşük faiz konuta doping etkisi yapar!

Düşük faiz konuta doping etkisi yapar!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2017’de Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörünün yükselişini sürdüreceğini öngördüklerini ifade etti.



Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; 2017 yılında Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörünün yükselişini sürdüreceğini öngördüklerini hatırlatan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Dediğimiz gibi oldu. Türkiye, inşaatta son yıllarda güçlü bir çizgi yakaladı ve yükselişine devam ediyor. Ekonomik veriler sektörün büyüdüğünü gösteriyor. Türkiye İstatistik Kurumu 1 Ocak-30 Kasım tarihleri arasında ülke genelinde satılan konut sayısını 1 milyon 276 bin 350 olarak açıkladı. Bu yükselişin aralıkta da devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

 

2018 yılında ise hükümetin düşük faiz oranlarıyla konut alımını kolaylaştıracak adımlar atacağına inandıklarını kaydeden Çetinsaya, böylelikle yatırımcının ‘güvenli liman’ olarak gördüğü gayrimenkule yatırımını sürdüreceğini söyledi. Çetinsaya, “Ve yine inanıyoruz ki; Türkiye 2018 yılında da güçlü ekonomisi ve alt yapısıyla inşaat sektöründeki yeni yatırımları ve diğer dinamikleriyle büyümesine devam edecektir. Böylelikle inşaat sektörünün, ekonominin lokomotifi olmaya devam edeceğini ve sektör oyuncularının büyük projelerini ve yatırımlarını hayata geçireceğini düşünüyorum. Talep de tekrar canlanarak sektör oyuncularına yeni projeler için motivasyon olacaktır” dedi.


Geri Dön