25 / 04 / 2024

Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında para nereye akıyor?

Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında para nereye akıyor?

Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında güvenli liman bulmaya çalışan, Kur Korumalı Mevduat ile konut yatırımı arasına sıkışan para kendine yeni bir yön arıyor. Altın Fed'in etkisinde, konut tıkandı, kripto paralar krizde, borsada yeni ralli başladı. Peki bu ortamda para nereye akacak?



Yüksek enflasyon ortamında konutun kaçış noktası olmaktan çıkmasının nedeninin fiyatlandırma olduğunu belirten Oğuz, yüksek fiyatlandırmanın konut yatırımını sürdürülebilir olmaktan çıkardığını kaydetti. Kur Korumalı Mevduat Hesaplarıyla konut arasında sıkışan paranın kendine yeni alanlar aradığın vurgulayan Oğuz, kripto paranın da kendi içinde kriz yaşadığını dile getirdi. Paranın riskli varlıklara yöneldiğini aktaran Oğuz, "Para riskli varlıklara yöneliyor. Çünkü sabit getirili enstrümanlarla enflasyonla mücadele edilir gibi değil. Sanayicilere gelince; güçlü kalmayı başaran, yeni hikâye yazabilen yatırımcılar bu dönemde öne çıkabilir. Arazi fiyatları doyuma ulaştı ama büyüme istidadı gösteren start-up’lar çok daha cazip hale gelebiliyor akıllı ve meraklılar için" ifadesini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön