26 / 04 / 2024

Düzce Camikebir'deki dönüşümde sona gelindi!

Düzce Camikebir'deki dönüşümde sona gelindi!

Faruk Özlü, “Camikebir Mahallesi’ndeki 7,6 hektarlık alanda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm tamamlanma aşamasına gelmiştir. Önümüzdeki dönemde, Düzce ve Akçakoca’da 3 adet kentsel dönüşüm projesi hayata geçirmek istiyoruz” dedi.



AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, “Düzce’de ‘şehir-medeniyet-insan’ temeline dayalı bir şehirleşme gerçekleştirmeliyiz. Diğer illerde yaşayanlar ‘Düzce’ye bakalım, nasıl yapıyorlarsa biz de öyle yapalım’ demeli” dedi.


AK parti Düzce Milletvekili ve AK Parti 1’nci sıra Düzce Milletvekili adayı Dr. Faruk Özlü, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Her gittiği yerde bugüne kadar hayata geçirilen ve hedeflenen projelerini tek tek izah eden Özlü, Kentsel Dönüşümle ne kadar yol alındığını ve neler yapılacağını anlattı.


“Düzce’nin sakin şehir konseptine göre, butik bir şehir olarak planlanması gerekmektedir” diye konuşan Özlü, “Bu maksatla, Düzce’nin öncelikle çevreci bir altyapı uygulamasına ve bölge-bölge kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesine ihtiyacı bulunuyor. Kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesinde de mülkiyet sahiplerinin haklarının korunması, ‘taşınacaklara yer bulunarak mağdur edilmemesi dikkat edilmesi gereken iki önemli husustur” dedi.


ŞEHRİN DOKUSU VE KİMLİĞİNİ KORUMAK GEREKİR

Kentsel dönüşümün şehirde var olanı yıkıp, yeniden yapmak olarak algılamaması gerektiğinin altını çizen AK Parti Düzce Milletvekili adayı Faruk Özlü, “Bu düşünce tarzı şehrin kimliğini yok eder. Kentsel dönüşümde dikkat etmemiz gereken önemli hususlardan biri de, binaları ve meydanları ile şehrin dokusunu korumak, konuya bütüncül bir açıdan bakarak aynı zamanda şehrin kimliğini korumak olmalıdır” diye konuştu.


TÜRKİYE’DE 6,5 MİLYON KONUT AFET RİSKİ ALTINDA

Düzce’nin deprem bölgesinde bulunduğuna işaret eden Faruk Özlü,“Depremde insan kaybı açısından ülkemiz Dünyada 3. sırada yer almaktadır. Türkiye’de yaklaşık 19 milyon konut bulunuyor. Bu konutlardan yaklaşık 5 milyonunu iyi durumda olduğu tahmin edilmektedir. Buna göre, 14 milyon konutun afet riski yönünden incelenmesi gerekiyor. Bu verilere göre, ülkemizdeki konut ve yapı stokunun yaklaşık yüzde 40‘ının (6-7 milyon konut) yenilenmesi veya güçlendirilmesi gerekiyor. AK Parti olarak bu konuya büyük önem veriyoruz. Türkiye’de yaklaşık 6,5 milyon konut afet riski altında.2014 sonu itibarıyla 40 ilde 152 farklı alanda yaklaşık 1,1 milyon kişinin yaşadığı 175 bin adet yapıyı içeren 7.162 hektar alanı riskli alan olarak ilan ettik” şeklinde konuştu.


DÜZCE’DE 5 BİN 631 KONUT İNŞA ETTİK

“AK Parti iktidarı döneminde Kentsel Dönüşüm kapsamında kira yardımları, proje giderleri, protokol bedelleri, hizmet alım işleri, kamulaştırma ve yıkım giderleri için yaklaşık 1 milyar 138 milyon TL kaynak tahsis ettik” diyen Özlü,“Ayrıca 14 ilde 42 bin 657 hektar büyüklüğünde 38 ayrı bölgeyi rezerv yapı alanı olarak tespit etik. Geçen 13 yılda Türkiye’nin her yerinde modern kentler inşa ettik.  TOKİ  eliyle Düzce’de 5 bin 631, Türkiye’de 546 bin Konut inşa ettik” dedi.


DÜZCE VE AKÇAKOCA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ HAYATA GEÇECEK

Düzce’de de Kentsel dönüşüm projeleri başladığını belirten Özlü, “Camikebir Mahallesi’ndeki 7,6 hektarlık alanda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm tamamlanma aşamasına gelmiştir. Önümüzdeki dönemde, Düzce ve Akçakoca’da 3 adet kentsel dönüşüm projesi hayata geçirmek istiyoruz” dedi.


ESKİ SANAYİ ALANINDA KONUTLAR, DONATI ALANLARI VE YEŞİL ALANLAR OLACAK

“Bunlardan birincisi, Uzunmustafa ve Kültür Mahallelerinin D-100 karayolunun güney kısmında bulunan, eski sanayi çarşısı olarak adlandırılan, 21 bin 640 hektarlık alandır” diyen AK Parti Düzce Milletvekili Özlü, “Bu alan için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirliği içinde hazırlıklar tamamlandı. Taslak projeye göre, bölgede 800’e yakın konut yapılması, donatı alanları ile yeşil alanların bulunması hedeflendi. Proje Bakanlar Kurulu Kararı aşamasında” ifadelerini kullandı.


AKÇAKOCA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

İkinci kentsel dönüşüm projesinin Akçakoca’da gerçekleşeceğini söyleyen Faruk Özlü,“Bu proje için Bakanlar Kurulu kararını çıkardık. Yani hukuki altyapısı hazır. Bu projede Akçakoca’ya büyük bir meydan, Ticaret alanları, Otopark, alışveriş merkezleri, sosyal tesisler yapılmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


ÇAMKÖY BÖLGESİ DEĞERLENDİRİLMELİ

“Bir üniversite şehri olmasını hedeflediğimiz Düzce’de Konuralp-Üniversite yolu üzerinde Çamköy bölgesinde bulunan 146 dönüm alanda kentsel dönüşüm için çok uygun bir bölge. Burada bir kentsel dönüşüm projesi başlatılması gerekiyor” diye konuşan Özlü, “Kentsel dönüşüm uygulaması için dünyadaki örneklere de bakmalıyız. Ülkemizdeki yapılaşmaya, gecekondulaşmaya benzer problemleri olan İspanya, Güney Kore, Japonya gibi ülkelerdeki uygulamaları incelemeliyiz” dedi.


‘ŞEHİR-MEDENİYET-İNSAN’ TEMELLİ BİR ŞEHİRLEŞMEYİ ESAS ALMALIYIZ

AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü sözlerini şöyle tamamladı; “Düzce’de şehir-medeniyet-insan temeline dayalı bir şehirleşme gerçekleştirmeliyiz. Öylesine güzel bir uygulama gerçekleştirmeliyiz ki diğer illerde yaşayanlar gidip Düzce’ye bakalım nasıl yapıyorlarsa biz de öyle yapalım demeli.”


Hürriyet


Geri Dön