26 / 04 / 2024

Düzce eski sanayi çarşısına kentsel dönüşüm projesi!

Düzce eski sanayi çarşısına kentsel dönüşüm projesi!

Düzce belediyesi tarafından Uzun Mustafa ile Kültür mahallelerinde bulunan eski sanayi çarşısı olarak adlandırılan bölgede 'Kentsel Dönüşüm’ projesi revize edildi.



Düzce belediyesi tarafından Uzun Mustafa ile Kültür mahalleleri sınırları içinde yer alan ‘eski sanayi çarşısı’ olarak adlandırılan alanda ‘Kentsel Dönüşüm’ projesi uygulanacak. Proje revize edildi. 


Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yeni kentsel dönüşüm projesinin Düzce’nin şehir vizyonuna uygun olarak hazırlandığını vurguladı. Keleş ‘Hiç kimsenin itiraz etmeyeceği bir proje ortaya çıktı' diye konuştu.


'Eski sanayi çarşısı’ olarak adlandırılan 21.640 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesi uygulanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecek planlama için tüm hazırlıklar bitti. 


Aan, eski binaların yoğunluğu, kent merkezine yakın olması, ’sanayi’ kullanımına elverişsizliği, bölgenin kent bütünlüğü içinde değerlendirilmesi amacıyla kentsel dönüşüme girdi.


Mehmet Keleş ‘ Hiç kimsenin itiraz etmeyeceği bir proje ortaya çıktı’ dedi. Başkan Mehmet Keleş proje hakkında şu bilgileri verdi “ Projede spor alanlarını dışarıda bıraktık; sadece sanayi alanlarını aldık. Bu projede her kesim memnun olacak. Hiç kimse mağdur edilmeyecek. Sanayi çarşısındaki işyeri sahipleri şimdiki durumdan daha güzel ve kaliteli mülklere sahip olacaklar. Proje çok güzel hazırlandı; hiç kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum'' ifadelerini kullandı.





Milliyet


Geri Dön