26 / 04 / 2024

Düzce Gümüşova'daki köylerin ulaşım sorunu mecliste!

Düzce Gümüşova'daki köylerin ulaşım sorunu mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce'nin Gümüşova ilçesine bağlı bazı köylerin ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Arslan'a iletti..



Düzce Gümüşova daki köylerin ulaşım sorunu mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce'nin Gümüşova ilçesine bağlı bazı köylerin ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.


Tanal'ın soruları

1) Düzce İli Gümüşova İlçesine bağlı Halilbey Köyüne komşu olan Çukurhan, Beylice ve Soğuksu Köyleri arasında ulaşım nasıl sağlanmaktadır? Ana yoldan köylere ulaşım nasıl sağlanmaktadır?


2) Söz konusu köylere ulaşım sırasında ana yoldan geçiş sırasında can ve mal güvenliğinin sağlanması için alman önlemler nelerdir? Önlem alınmamışsa gerekçesi nedir? Önlemler yetersiz ise arttırmak için gerekli çalışma yapılmış mıdır? Yapılmamış ise gerekçesi nedir?


3) Söz konusu köylere ulaşım sağlanırken vatandaşların duble yoldan geçmek zorunda kaldıkları, vatandaşların, hayvanların kaza nedeniyle öldüğü iddiası doğru mudur?


4) İddia doğru ise ölümlerin önüne geçmek için gerekli çalışmalar yapılmış mıdır? Yapılmamış ise gerekçesi nedir?


5) Ölümlerin önüne geçilmesi için alt geçit yapılması mümkün müdür? Alt geçit yapılması mümkün değilse gerekçesi nedir? İmkanlar dâhilinde alt geçit yapılması mümkün değil ise alternatif başka bir çözüm planı hazırlanmış mıdır? Söz konusu çözüm nedir?


6) Vatandaşlarımızın, hayvanlarımızın ölümüne neden olan ulaşım sorunu Anayasamızın 5.maddesinde düzenlenen Devletin temel amaç ve görevlerine, 23.maddesinde düzenlenen seyahat hürriyetine, 170.maddesinde düzenlenen orman köylüsünün korunması hükümlerine aykırılık değil midir?





Geri Dön