27 / 04 / 2024

Düzce Güvenli Konutta Yaşama Hakkı Sergisi 11 Haziran'a kadar açık!

Düzce Güvenli Konutta Yaşama Hakkı Sergisi 11 Haziran'a kadar açık!

Düzce depremi sonrası ‘Güvenli Konutta Yaşama Hakkı’ mücadelesi veren kiracı depremzedelerin gerçek hikâyesi üzerine kurulu sergi sürüyor. Sergi 11 Haziran’a dek her hafta cumartesi günleri gerçekleşecek.



Türkiye’yi sarsan 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinden sonra Düzce’de binlerce konutun hasar görmesi, depremzedeleri mağdur etmişti. Bu süreçte tapusu ya da mülkü olan depremzedelere kredi verilerek veya konut yapılarak yardımcı olunurken kiracılar ise bu olanaklardan mahrum kalmıştı. Düzce Depremzedeler Derneği, bu süreçte çalışmalar yürüterek ‘güvenli konutta yaşama hakkı’ için mücadele etti. Dernek tarafından çeşitli toplantı, miting ve imza kampanyaları düzenlenerek yetkililere depremzedelerin sesi duyurulmaya çalışıldı. Başarıyla sonuçlanan mücadele sonunda depremzedelere arsa tahsis edildi.


17 yıllık mücadele

Depremzedelerin 17 yıllık mücadelesi farklı disiplinlerden bir araya gelmiş gönüllülerden oluşan Düzce Umut Atölyesi tarafından hazırlanan bir sergiyle anlatılıyor. 


Sergide süreci özetleyen bir zaman çizelgesinin yanı sıra sanatsal çalışmalar da yer alıyor. Düzceli kiracıların süreç içinde bilmek zorunda oldukları terimlerden oluşan ‘A’dan Z’ye Mahalle Sözlüğü’ ve mücadeleyi hatırlatan Umut Arşivi, bu çalışmalardan bazıları...


Katılımın herkes açık olduğu atölyeler, 11 Haziran’a dek her hafta cumartesi günleri gerçekleşecek.


Türkiye’ye örnek olması amaçlanıyor


Atölye Düzceli kiracıları örgütleyerek projenin ilerlemesine katkı sağlıyor. ‘Nasıl bir mahalle istiyoruz?’ sorusuna yanıt arayan Oyun atölyeleri düzenleyerek özgür bir ortamda üyelerin fikirlerini öğreniyorlar. Düzce Umut Atölyesi gönüllüleri bu adalet mücadelesinin tüm Türkiye’ye örnek olmasını amaçlıyor.


Milliyet


Geri Dön