19 / 04 / 2024

Düzce İlim Koleji’nin temeli düzenlenen törenle atıldı!

Düzce İlim Koleji’nin temeli düzenlenen törenle atıldı!

İstanbul’da faaliyet gösteren İlim Eğitim Kurumları bünyesinde kurulan İlim Koleji Düzce Şubesinin temelleri atıldı.



Çay Mahallesi’nde inşaatına başlanan İlim Koleji’nin temel atma törenine Vali Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İlim Koleji Düzce Kurucusu Cemil Keskin, AK Parti Düzce eski Milletvekili İbrahim Korkmaz, daire müdürleri ile davetliler katıldı.

Vali Ali Fidan açılışta yaptığı konuşmada “Düzce’ye böyle bir okulun kazandırılıyor olması bizi mutlu etti. Vatanına, milletine hayırlı nesiller bu okullarda yetişecek. Düzce’mize hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise yaptığı konuşmada özellikle paralel yapı vurgusu yaptı. Keleş, “Düzce’de bu okulun açılması ile yeni bir çehre kazanılacak. Ancak bu okullarda vatanına, milletine ve maneviyatına sahip çıkan gençler yetişecek. Özel bir İmam Hatip Lisesi gibi olacak. Amaç 81 ile hatta yurt dışına yayılmak. Ancak bunu yaparken paralel yapılar oluşturmadan, vatanın ve milletin dirliğine göz dikmeden sadece eğitim amaçlanarak yapmak gerekir. Gözünü vatanın birliğine dikenlerin halleri ortadadır” dedi.

HAZİRAN AYINDA BİTİRİLECEK

İlim Koleji Düzce kurucusu Cemil Keskin ise okulun bazı teknik özellikleri hakkında bilgiler vererek “5 bin metrekare üzerine 30 derslikli olarak kuracağımız okulda anaokulu, ilkokul ve ortaokul seviyesinde öğrenciler eğitim görecekler. Ayrıca içerisinde yüzme havuzu, spor salonu, mescid gibi birçok sosyal donatı bulunacak. İngilizce ve Arapça dersleri ikinci bir dil olarak öğrenciler verilecek” dedi.

Konuşmaların ardından okunan dualarla birlikte İlim Koleji’nin temelleri atıldı.


Hürriyet


Geri Dön