25 / 04 / 2024

Düzce’de 3 adet yeni OSB inşa edilecek!

Düzce’de 3 adet yeni OSB inşa edilecek!

Ak Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, “Gençlerimize iş imkanı sağlamak, ticaret ve sanayimizi geliştirmek maksadıyla önümüzdeki dönemde Düzce’de 3 adet yeni OSB projesini hayata geçireceğiz” dedi.



Ak Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, “Gençlerimize iş imkanı sağlamak, ticaret ve sanayimizi geliştirmek maksadıyla önümüzdeki dönemde Düzce’de 3 adet yeni OSB projesini hayata geçireceğiz” dedi.


AK Parti Düzce Milletvekili ve birinci sıra Milletvekili adayı Dr. Faruk Özlü Organize Sanayi Bölgeleriyle ilgili bilgiler verdi.


Düzce’de AK Parti iktidarı döneminde hayata geçirilen 2 adet OSB’de (Organize Sanayi Bölgesi) 6 bin kişinin üzerinde kişiye iş imkanı sağlandığını ifade eden Özlü, Akçakoca, Gümüşova ve Çilimli’de yapılacak Organize Sanayi Bölgelerinde de toplamda 10 bin kişiye yeni iş imkanı sağlanacağını söyledi.

“AK Parti olarak sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek, kentleşmeyi yönlendirmek için Organize Sanayi Bölgelerine büyük önem yeriyoruz” diyen Faruk Özlü, “bugün Türkiye’de alt yapısı mevcut 153 OSB’nin 88’i bizim dönemimizde hayata geçirilmiştir. Türkiye’de 2002’ye kadar her yıl ortalama 2 OSB tamamlanırken, AK Parti döneminde 9 OSB tamamlanmıştır. Diğer taraftan, üstyapı ve altyapı inşaatı tamamlanan 448 Sanayi Sitesinin 99’u da bizim dönemimizde yapılmıştır” ifadelerini kullandı.


6 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLADIK

AK Parti iktidarı döneminde Düzce’de 2 adet OSB projesinin hayata geçirildiğinin altını çizen AK Parti Düzce Milletvekili Özlü, “Bu projeler için yaklaşık 31 milyon TL kredi kullandırdık. Bugün 60 adet parselde üretime geçilmiş bulunuyor. Bu projeleri hayata geçirerek 6000’in üzerinde insana iş imkanı sağladık. 173 hektar alan üzerine kurulan 1.OSB’de yaklaşık 5 bin 500, 81 hektar alan üzerine kurulan 2.OSB’de ise yaklaşık 600 kişi çalışıyor” dedi.


AKÇAKOCA’DA 488 YENİ İŞYERİ

Akçakoca’yı da unutmadıklarını belirten Faruk Özlü, “Diğer taraftan Akçakoca’da toplam 488 iş yerinden oluşan 2 adet Sanayi Sitesi de bizim dönemimizde hayata geçirildi. Bu siteler için bugünün fiyatları ile yaklaşık 22 milyon TL kredi sağlandı. Burada bugün bin 500’e yakın kişi çalışıyor” şeklinde konuştu.


3 ADET YENİ OSB HAYATA GEÇECEK, BAKANLIK ONAYI ALINDI

“Gençlerimize iş imkanı sağlamak, ticaret ve sanayi geliştirmek maksadıyla önümüzdeki dönemde Düzce’de 3 adet yeni OSB projesini hayata geçireceğiz” ifadelerini kullanan Özlü, “Bunlardan ilki tek bir sanayi dalına odaklanacak ilk etapta 88.5 hektar alan üzerinde kurulacak ve 3 binin üzerinde kişiye iş imkanı sağlayacak Akçakoca İhtisas OSB olacak. Diğeri 134 hektarlık alanda faaliyet gösterecek ve tamamlandığında yaklaşık 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak Gümüşova İslah OSB. Her ikisi içinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı alındı. Üçüncü yeni OSB Çilimli’de kurulacak. Çilimli OSB yaklaşık 95 hektar alan üzerinde kurulacak ve tamamlandığında yaklaşık 3 bin kişiye iş imkanı sağlayacak” dedi.

AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü son olarak, mevcutlar ve yeni kurulacaklarla birlikte Düzce’de toplam 5 Organize Sanayi Bölgesi olacağını da sözlerine ekledi.


Milliyet


Geri Dön