25 / 04 / 2024

Düzce'de imar barışı başvuruları başladı!

Düzce'de imar barışı başvuruları başladı!

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal, imar barışı adı altında uygulanmaya başlayan 3194 sayılı İmar Kanunu’nun geçici 16. Maddesi hakkında bilgiler verdi. 



Başvuru yapmak isteyenlerin 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiği dile getiren Nurhan Kartal, il müdürlüğü bünyesinde barış masası oluşturduklarını ve 10 personelin görev yaptığını açıkladılar. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre hükümetin devreye soktuğu imar barışı uygulamasına başvurular başladı. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan ve 18 Mayıs 2018 de çıkarılan kanunla ve 06 Haziran 2018 tarihinde yayınlanan tebliğle 3194 sayılı İmar Kanununun Geçici 16. Maddesi kapsamında ülke genelinde imar mevzuatına aykırılığı bulunan yapıların kayıt altına alınması ve imar mevzuatından kaynaklanan bir takım sıkıntıların çözümü noktasında yapılara yapı kayıt belgesi verilecektir” ifadelerinde bulundu.

İl Müdürü Kartal, müracaat yerleri hakkında bilgiler vererek “Yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, Bakanlık” E-DEVLET” sistemi üzerinden müracaatta bulunulabileceği gibi Bakanlıkça yetkilendirilen kurum ve kuruluşlara, ilçelerde ise Tapu müdürlüklerine doğrudan başvurmak suretiyle de müracaatta bulunabilecektir. Belgelerin onay işlemleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılacaktır” dediler. 

Kartal, bazı yapılara kayıt belgesi düzenlenemeyeceğini vurgulayarak “Üçüncü şahıslara ait özel mülkiyete konu taşınmazlar üzerindeki yapılar. Kesinleşmiş imar planında sosyal donatı alanı olarak belirtilmiş ve Maliye Bakanlığınca aynı amaçla değerlendirilmek üzere ilgili kurumlara tahsis edilmiş Hazineye ait taşınmazlar üzerinde bulunan yapılar” şeklinde konuştu.
 


Geri Dön