19 / 04 / 2024

Düzce'de imar barışı konuşuldu!

Düzce'de imar barışı konuşuldu!

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ömer Cihangir ve Harita Mühendisleri Onur Kaymak ile Bilgehan Kıy, köy muhtarlarına İmar Barışı hakkında bilgi verdi. 



Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ömer Cihangir ve Harita Mühendisleri Onur Kaymak ile Bilgehan Kıy, köy muhtarlarına imar barışı uygulamasının detaylarını anlattı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, açılış konuşmasını yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Çengel, toplantının köy sakinlerinin kafalarındaki soru işaretlerini gidermek için faydalı olacağını söyledi. Çengel, “Yüzyılın en önemli İmar Barış Yasası ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri bizleri bilgilendirdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah yetkili arkadaşlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda vatandaşlarımıza sağlıklı bilgi akışı sağlarız” şeklinde konuştu.

Yasanın kapsamı ve avantajları ile ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ömer Cihangir ise  “İmar Barışı tamamen vatandaşın beyanına dayalı ve vatandaşın sorunlarını çözme odaklı bir yasa. İmar mevzuatına, ruhsata aykırı yapılara verilecek Yapı Kayıt Belgesi ile vatandaşların sorununu çözmeyi hedefliyoruz. 31 Aralık 2017 tarihine kadar binalarını yapmış bütün vatandaşlarımız bu yasadan faydalanabilir. Bu yasa kat mülkiyetine geçişi mümkün kılıyor. Hazine arazilerinin üzerine yapılmış binalar var. Bunlarda yapı kayıt belgesini aldıktan sonra üzerinde bulunduğu hazine arazisini satın alabilecek. Belediye arazisi üzerinde oturan vatandaşlarımızda bu yasadan faydalanabilecekler. Orman arazileri ve meralarda bulunan binalar için Yapı Kayıt Belgesi alınabilir. Ancak arazinin satışı mümkün değil. Bu tür binalarda Yapı Kayıt Belgesi alınıp daha sonra ecri misil ödenebilir.” dedi.


Geri Dön