23 / 04 / 2024

Düzce'de yapılacak çocuk oyun parkları için kura çekildi!

Düzce'de yapılacak çocuk oyun parkları için kura çekildi!

Düzce’de 30 köyde yaptırılacak olan çocuk oyun parkları için kura çekildi. Kurada çekilen sıraya göre oyun parkları yapılacak.



Kent yaşam kalitesinin, köylerde yaşayan vatandaşlara da kazandırılması amacıyla 317 bin TL harcanarak Düzce köylerinde kullanılmak üzere 30 adet çocuk oyun parkı ihalesi gerçekleştirildi. Bu kapsamda köy sayısına göre yapılan oranlama sonucunda 23 adeti İlçe köyleri 7 adeti ise Merkez ilçeye ayrıldı. Özel idare meclis salonunda kura çekimi öncesi İl Özel İdare Genel Sekreteri Muharrem Tozan kura çekilişine katılan muhtarlara katılımından dolayı teşekkür ederek Merkezde verilecek olan bu oyun parklarının adaletli dağıtımının yapılabilmesi için, İdaremiz Meclis salonunda Meclis Üyeleri ve Merkez ilçe muhtarlarının da katılımı sağlanarak kura çekimi yapılmasını uygun gördüklerini açıklayıp, yönetimin tek başına bir kişi ile oluşmadığını karar verenler ve karar mekanizmasını uygulayanlar olduğunu muhtarların bunun birinci ayağını oluşturduğunu, İl Özel İdaresi işlerin İcra Makamı ile birlikte raportörlüğünü ve incelemeyi yapan kısmı olduğunu belirterek diyalogdaki sıkıntıların ortadan kalktığında hizmetin daha doğru ve hızlı bir şekilde yürüyeceğini bahsedip muhtarlarımızın istek ve taleplerinin makul olması durumunda imkânlar dâhilinde hizmetlerin süratle gerçekleşeceğini izah ederek ardından kura çekilişi yapıldı.

Yapılan çekiliş sonucunda Merkez ilçe köylerinden Esençam, Köprübaşıömerefendi, Akbıyıklar, Esentepe, Sancakdere, Özyanık ve Kızılcık Köyleri çocuk oyun parkı kurulumu için hak kazanmıştır.


Hürriyet


Geri Dön