19 / 04 / 2024

Düzce'ye yakıt tasarruflu konut yapılacak

Düzce'ye yakıt tasarruflu konut yapılacak

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde yapımına başlanılan 72 konut yüzde 80 yakıt tasarrufu sağlayacak.



Cumayeri ilçesinde Güleryüz İnşaat tarafından 72 adet konut inşaatının yapımına başladı. Şirketin ortağı inşaat mühendisi Saadettin Kürüm, yapılacak konutların yüzde 80 yakıt tasarrufu sağlayacağını ve kışın evin içinde hiçbir ısıtıcı çalışmamasına rağmen sıcaklığın 17 derece olacağını belirtti.

İlk etapta 72 konutun inşaatına başladıklarını belirten Kürüm, şöyle konuştu: "Yaptığımız konutlar tünel kalıp sistemi ile yapılacak olup içten ve dıştan 12 santim izolasyonlu olacak. Kullandığımız izolasyon malzemesi exponde polistrende su buharı ve penton gazı ile üretilmektedir. Üretimde kullanılan gaz malzeme imalatından bir hafta sonra malzemeyi tamamen terk etmektedir. Binada yaptığımız izolasyondan dolayı yüzde 80 yakıt tasarrufu sağlanmaktadır."

Bina tamamen betonarme perde olduğundan dolayı depreme karşı dayanıklı olduğunu belirten Saadettin Kürüm, sözlerine şöyle devam etti: "106 metrekare olacak konutlar tamamen orta gelir tabakasına hitap etmektedir. Her türlü soğuk da kışın hiçbir şey yakılmadığı takdir de evin sıcaklığı 17 derecenin altına düşmektedir. Yazın ise kapı pencere açılmadığı sürece evin sıcaklığı 20 derecenin üstüne çıkmayacaktır." Yapımına başlanılan üç katlı olacak konutların 2009 yılı sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

Sabah

Geri Dön