26 / 04 / 2024

DYO, toz boya üretimine başladı!

DYO, toz boya üretimine başladı!

İnşaat boyalan ve ısı yalıtım sistemleri, sanayi, mobilya gibi tüm alt sektörlerde üretim yapan DYO, toz boya üretimine de başladı. 2013'te toz boya ve bobin boyaları alanına yatırım kararı alarak 28 milyon TL yatırım gerçekleştirildi...



İnşaat boyalan ve ısı yalıtım sistemleri, sanayi, mobilya gibi tüm alt sektörlerde üretim yapan DYO, toz boya üretimine de başladı. 2013'te toz boya ve bobin boyaları alanına yatırım kararı alarak 28 milyon TL yatırım gerçekleştirdiklerini aktaran Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, yabancı rakiplerin ağırlıkta olduğu toz boya pazarında, yaptıkları yatınm ile en büyük oyuncular arasına girmeyi hedeflediklerini söyledi. 


Toz boya üretimi yapacak fabrika açılışının bu yılın nisan ayında yapıldığını belirterek buradan Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan oluşan geniş bir bölgeye ihracat yapılacağını bildiren Ahmet Yiğitbaşı, "Manisa Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisimiz 10 bin metrekarelik alana kuruldu. Yaşar Holding Boya Grubu olarak boyanın hemen hemen her alanında üretim yapıyoruz. Bu nedenle toz boyada da var olmamız gerektiğine inandık. Fabrikamızın kısa sürede hedeflerine ulaşacağını ve boya grubumuzun, 2013'te yüzde 20'ye yakın büyümeyle ulaştığı 1.1 milyar TL'yi aşan cirosuna önemli katkılar yapacağını düşünüyoruz" diye konuştu. Toz boyanın, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de boya sektörünün dikkat çeken alanlarından biri olduğunu vurgulayan Yiğitbaşı, "Dünyada toz boya pazarının büyüklüğü 5 milyar euro iken, Türkiye'de 2013 yılında 75 bin ton üretim ve 220 milyon euro'luk pazar değerine ulaşıldı. Türkiye, İtalya ve Almanya'dan sonra Avrupa'nın en büyük ## Doğu Avrupa dinamik ve gelecek vaat ediyor. Bu % yönüyle ihracat hedefimizi koruduğumuz bir bölge üçüncü toz boya üreticisi konumunda yer alıyor. DYO, açtığı fabrikasıyla, Türkiye toz boya pazarında, iddialı olacak" dedi. 


40 ülkeye ihracat yapıyor Boya sektöründe DYO ve mobilya boyalarında Dewilux markalı ürünleri 40 ülkeye ihraç ettiklerini ileten Ahmet Yiğitbaşı, Pazar olarak Doğu Avrupa, Ortadoğu, Rusya ve Türk cumhuriyetler ile Kuzey Afrika ülkelerinde güçlü olduklarını dile getirdi. Boya ürünlerini 1980'den bu yana ihraç ettiklerini söyleyen Yiğitbaşı, büyüme ve ihracat planlarında, uluslararası bir boya şirketi olma vizyonundan hareketle, yerinde üretim yapma stratejisinin öne çıktığını, Rusya'da bunu yaptıklarını, bir diğer önemli pazar olan Kuzey ve Orta Afrika bölgesi için merkez olarak kendilerine Mısır'ı seçtiklerini vurguladı. 

Yerinde üretim avantajı ile yurtdışı pazarlarda güçlü bir role sahip olduklarını ifade eden Yiğitbaşı, şunları söyledi: "Rusya ve Mısır'da satış ve üretim olarak faaliyetlerimiz bulunuyor. DYO Afrika şirketi ile Afrika'daki fırsatları değerlendirmeyi hedefliyoruz. Rusya'nın Krasnodar şehrinde bulunan Kemipex Satış, Pazarlama ve Üretim Tesisimiz ile inşaat boyaları, mobilya boyaları ve matbaa mürekkebi üretimi ve dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Rusya pazarındaki payımızı artırmak ve pazarın potansiyelini lehimize kullanmak amacıyla çeşitli yatırımları devreye aldık. 


Önümüzdeki birkaç yıl satış ve pazarlama ağımızı da güçlendirerek daha iddialı bir oyuncu olmayı hedefliyoruz. Rusya geniş coğrafyası, gelir seviyesi ve harcama oranları ile başlı başına büyük bir pazar." Türk cumhuriyetlerinin de üzerinde durulması ve daha etkin olunması gerektiğine işaret eden Yiğitbaşı, Kazakistan, Türkmenistan gibi ülkelerde inşaat sektörünün tetiklediği büyüme ve talep artışının dikkat çekici seviyelerde olduğunu söyledi. 


Büyüme ve ihracat hedeflerini koyarken, pazar araştırmaları da yaptıklarından bahseden Yiğitbaşı, "Yurtdışı büyüme ve ihracatta Avrupa yine bizim için önemli olmaya devam ediyor. Pazar, daha doymuş bir yapıya sahip olmasına rağmen gelişmiş ülkelerde boya tüketim rakamları yüksek seviyelerde. Son dönemdeki hareketlenmeye karşılık Avrupa genelinde durgunluk sürse de Doğu Avrupa daha dinamik ve gelecek vaat ediyor. Bu yönüyle ihracat hedeflerimizi koruduğumuz bir bölge" dedi. Özellikle Irak pazarının ciddi fırsatlar barındırdığına değinen Ahmet Yiğitbaşı, boya ihracatında gelişme potansiyeli yüksek yeni ülkelere ulaşmak ve ihracatlarını artırmak hedefinde olduklarını kaydetti. "Dünya pazarlarında güçlü ve söz sahibi olabilmek için katma değeri yüksek ürünler üretmemiz lazım" diyen Yiğetbaşı, şöyle devam etti: "Yaşar Holding Boya Grubu olarak DYO ve Dewilux markalarımızla bunu başarabiliyoruz. Ar-Ge'de güçlüyüz, inovatif ürünlerimiz var. Sürdürülebilir jDÜyüme hedeflerimizde Ar-Ge'nin ve teknolojinin önemli bir yeri bulunuyor. Sadece inşaat boyalarında değil mobilya, sanayi, toz boya, bobin boyaları ve protective boyalar gibi alanlarda, yüksek katma değerli ürünlere sahibiz. Önümüzdeki yıllarda katma değeri yüksek ürünlerle yurtdışı pazarlara odaklanmak niyetindeyiz." DYO Matbaa Mürekkepleri şirketi ile matbaa mürekkepleri üretimi ve ihracatı da yaptıklarını bildiren Yiğitbaşı, bölgesinin en büyük mürekkep üretim tesislerinden biri olan DYO Matbaa Mürekkepleri'nin Manisa fabrikasından özellikle Ortadoğu'ya önemdi miktarda ihracat yaptıklarını bildirdi. 


Dünya 


Geri Dön