25 / 04 / 2024

E-Mak, İnşaat ve Madencilik Fuarı BAUMA 2016'da sergilendi!

E-Mak, İnşaat ve Madencilik Fuarı BAUMA 2016'da sergilendi!

Simge Group bünyesindeki E-Mak Münih’teki "İnşaat ve Madencilik Fuarı BAUMA 2016"da en yeni ve en teknolojik ürünlerini sergiledi. E-Mak’ın 600 ton ağırlığındaki entegre asfalt üretim sistemi büyük ilgi gördü.



Asfalt makineleri üretiminde geliştirdiği teknolojisiyle dünya markalarının radarına giren Simge Group bünyesindeki E-Mak, dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan Münih’teki İnşaat ve Madencilik Fuarı BAUMA 2016‘da geliştirdiği en yeni ve en ileri teknoloji ürünleri ile sektördeki gücünü gösterdi. E-Mak’ın 60 TIR’la taşınan 600 ton ağırlığında ve 32 metre yüksekliğindeki geri dönüşüm sistemli entegre asfalt üretim fabrikaları fuarda ilgi odağı oldu.


Simge Group Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer, dünyanın en büyük inşaat ve iş makineleri fuarında 5’inci kez yer aldıklarını, ilginin katlanarak arttığını ve teknolojik yenilikleri ile fark yarattıklarını söyledi. 


MÜNİH Asfalt makineleri üretiminde geliştirdiği teknolojisiyle dünya markalarının radarına giren Simge Group bünyesindeki E-Mak, dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan Münih'teki İnşaat ve Madencilik Fuarı BAUMA 2016'da geliştirdiği en yeni ve en ileri teknoloji ürünleri ile sektördeki gücünü gösterdi. E-Mak'ın 60 TIR'la taşınan 600ton ağırlığında ve 32 metre yüksekliğindeki geri dönüşüm sistemli entegre asfalt üretim fabrikaları fuarda ilgi odağı oldu. 

Simge Group Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer, dünyalım en büyük inşaat ve iş makineleri fuarında 5'inci kez yer aldıklarını, ilginin katlanarak arttığını ve teknolojik yenilikleri ile fark yarattıklarını söyledi. BAUMA'da kendilerini bir nevi olimpiyatlara çıkmış sporcu olarak gördüklerini belirten Gencer, "Burada dünyanın en büyük firmalarıyla yarışıyoruz. Yıllardır Türkiye'nin gururu olmak için çalıştık ve bunu da çok şükür başardığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. İnsan gücümüz, altyapımız ve teknolojimiz ile dünya markaları ile yarışır hale geldik. 

Yakından takip edilen bir marka olduk. Pazarda şu anda dünyanın ilk 3 firması arasındayız" diye konuştu. Fuarın son derece faydalı geçtiğini bildiren Gencer, "Bu fuarda bir araya geldiğimiz müşterilerimizin övgü dolu sözleri bizlere gelecek için umut verdi. Bu durum geliştirdiğimiz teknolojinin yanında 24 saat müşterilerimizin hizmetinde olan servis departmanımızın özveri ve samimiyetinden kaynaklanmaktadır" dedi. 

'Almanlar teknoloji ithalatı yapan firmaları ülkeye ihanet olarak algılıyor' Almanya'ya ilk ihracatlarım 2010 yıllında gerçekleştirmekte iken son anda bilinmeyen bir sebeple anlaşmanın engellendiğini ifade eden Gencer, "Anlaşmanın engellenmesi bizi çok üzdü. Bir süre sonra neden engellendiğini bizimle laf arasında paylaşan Almanya'nın önde gelen müteahhidi şunları söyledi: 'Eğer bu tesisi Türkiye'den ithal edersem Almanya'ya ihanet etmiş olacağım bana söylendi. İhracat Almanya'nın can damarıdır. Bu tesisi Türkiye'den ithal ederek Almanya'nın can damarına zarar vermekle itham edüdim. Fiyatınızın ve ürününüzün iyi olmasına rağmen üzülerek sizinle bu işi yapamayacağımı belirtiyorum.' Bunu duyduğumuzda önce çok şaşırdık. 

Sonra da Almanya'nın neden bu kadar başarılı olduğunu anladık ve saygı duyduk. Ancak milli bilince sahip olunduğunda dünya çapında markaların ortaya çıkabildiğini kavradık. Umarım Türkiye'de de kısa zamanda böyle bir bilince ulaşılır. Gerçek milliyetçiE-MAK'ın standını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Avrupa Parlamentosu Milletvekili İsmail Ertuğ, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa TSO Başkanı İbrahim Burkay ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar başta olmak üzere çok sayıda davetli ziyaret etti. 

E-Mak, asfalt teknolojisinde dünyada ilk 3 firma arasında Simge Group Yönetim Kurulu Başkam Nezir Gencer, dünyanın en büyük inşaat ve iş makineleri fuarında 5'inci kez yer aldıklarını belirtirken "İnsan gücümüz, alt yapımız ve teknolojimiz ile dünya markaları ile yarışır hale geldik" dedi. 

'Avrupa'da satılmayan tesisleri Türkiye'ye veriyorlar" Asfalt üretiminde yarı yarıya enerji tasarrufu' lik ve vatanseverlik kendi üreticinize inanmak ve desteklemekten geçer. Gerisi laftır. Biz her zaman ülkemize inanıyor ve güveniyoruz. Yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. E-Mak olarak Türkiye'nin ve dünyanın birçok noktasında büyük işler başaran müteahhitlerimizin yanındayız. Buradan kendilerine sesleniyorum. 

Lütfen siz de ülkenize güvenin" diye konuştu. 

'Yan sanayi şirketleri için de büyük işler çıkacak' Asfalt ve yol makineleri sektörünün katma değeri yüksek ve önü açık olduğunu ifade eden Gencer, "Bu sektörün ilerlemesi çok yavaştır. Uçağın burnunu kaldırmasına benzer. 

Burnu kalktıktan sonra yükselmesi de çok hızlı olacaktır. Dünya daha yola yeni başlıyor. Avrupa ülkeleri yoruldu ve imalat yapamamaktadır. 

Türkiye bu açıdan konumu itibariyle de son derece avantajlı. Önümüzde büyük fırsat var. Yan sanayiye de çok büyük iş çıkar buradan. Ülkemize katma değer sağlayacak bir sektör. 

Karlılık tasarım ve düşünceyi yaratmaktan geçer. Hiç kimse bize şunu üretin veya montajını yapın diye taşeronluk teklif etmiyor. Tüm tasarımlarımız, üretimlerimiz ve stratejilerimiz bize ait. Dolayısıyla ihracat kilogram fiyatımız yaklaşık 7 dolar. 

Ülkemize hem döviz beraberinde prestij de kazandırıyoruz. Çünkü biz bir marka yaratıyoruz" dedi. 

E-Mak olarak, yüzde 95 yerlilik oranıyla, yılda 50 adet asfalt plenti ürettiklerini, ulaştıkları teknolojik üstünlükle her geçen gün pazardan daha fazla pay aldıklarını dile getiren Gencer, "İç piyasada yerli ürün kullanımı artarak devam ediyor. Yabancı üreticilerle zorlu bir mücadele içindeyiz. Ama biz yılmadan mücadeleye devam ediyoruz ve pazarımızı büyütüyoruz" dedi. 

Türkiye'de tam anlamıyla yerli ürünü koruyan kanun olmadığını iddia eden Nezir Gencer, Avrupa'yı örnek göstererek şunları söyledi: "Avrupa'nın sanayisini ayakta tutan sanayi milliyetçiliğidir. Öyle kriterler koyarlar ki ithalat yapmanız imkansızlaşır. Ama görüntüde kanunen serbest ticaret ülkeleridir. Bizde de yerli üreticinin desteklenmesine yönelik olumlu çalışmalar yürütülüyor. Ancak ithalat lobisi de boş durmuyor. Türkiye'ye Avrupa markası adı altında standartların çok altında, kendi ülkelerinde kabul görmeyen uyduruk makineleri satıyorlar. Burada esas görev bürokrat ve siyasilerimize düşüyor. Doğru kararlar alacakları yönünde kendilerine inanıyor ve güveniyoruz." 50 Yılda üretilen asfalt plenti sayısı 7 DOLAR İhracat kilogram fiyatı Ürettikleri asfalt plentlerinde enerji kullanımında rekor seviyede bir enerji tasarrufu sağlamayı başardıklarını, enerji tasarrufu yanında aynı oranlarda kükürt dioksit ve toz saliminin da azaldığını ifade eden Simge Group Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer şunları kaydetti: "Dünya çapında patentlediğimiz teknolojimiz Simge Challenger ile Avrupalının bugün ortalama 1 ton asfalt üretmeR için Mjgndığı enerjiyi yarı yarıya düşürdük. Ayrıca yeni tasarladığımız özel izolasyonlu bitüm tanklarımız ile bir ton asfaltın bitümünü hazırlamak için kullanılacak enerjinin maliyetini de neredeyse dörtte birine düşürdük. 

Bunun dünyada benzer örnekleri var ama biz bunu bir adım daha ileriye götürdük." Gencer, Bauma Fuarı için 1.5 milyon euroluk bir harcama gerçekleştirdiklerini belirterek "E-MAK olarak bu fuarı çok önemsiyoruz. Bauma sürekliliğin sembolü olan bir fuar. Biz de 500 metrekarelik alanlardan 1500 metrekarelik alanlara geldik. Burası için markaların olimpiyatları diyebiliriz. Burada olmak ülkenizin nerede olduğunu gösteriyor" dedi. 

Gencer, iç pazarın yanında Ortadoğu. Avrupa. Afrika, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Avrupa'ya ihracat yaptıklarını sözlerine ekledi.  



Dünya


Geri Dön