16 / 04 / 2024

ECB faizleri düşürdü!

ECB faizleri düşürdü!

ECB varlık alım programlarına 1 Kasım itibarı ile aylık 20 milyar avro seviyesinde tekrar başlayacak.Avrupa Merkez Bankası, piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranlarını azaltarak varlık alım programına başladı.



Avrupa Merkez Bankası'nda yapılan açıklamada, Yönetim Konseyi'nin bugünkü toplantısında, mevduat faiz oranlarını 10 baz puan düşürme kararı aldığı ve mevduat faizinin yüzde eksi 0,50 olarak belirlendiği kaydedildi.Açıklamada, politika faizinin sıfır ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 0,25'te sabit bırakıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'ndaki habere göre; ECB'nin varlık alım programlarına 1 Kasım itibarı ile aylık 20 milyar avro seviyesinde tekrar başlanacağına dair yapılan açıklamada, söz konusu programın gerektiği sürece devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, varlık alım programı kapsamında vadesi dolan menkul kıymetlerin anaparaları ile yeniden yatırıma devam edileceği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön