16 / 04 / 2024

Eczacıbaşı, İtalyan seramik şirketi satın alacak!

Eczacıbaşı, İtalyan seramik şirketi satın alacak!

Eczacıbaşı CEOsu Erdal Karamercan 2010da satışların yüzde 17 artışla 2.1 milyar euroya çıktığını, bir İtalyan seramik şirketini satın almak için görüştüklerini söyledi...



Eczacıbaşı Topluluğu CEOsu Erdal Karamercan, geleceğin, kaynak kullanımında çözümler bulunması gereken ve kirlilik yaratanın bedelini ödediği, yani yeşil rekabetin ön plana çıktığı bir dünya olacağını söyledi. Karamercan, Toplumsal ve çevresel riskleri doğru değerlendiren, inovatif ve sürdürülebilir iş modelleriyle fırsat yaratabilen şirketler, yeşil rekabette üstünlük sağlayabilecek dedi.
Karamercan, Eczacıbaşı Topluluğunun 2010 performansını ve 2011 beklentilerini değerlendirdi. Topluluk için 2010un planlanan doğrultuda geçtiğini ifade eden Karamercan, satışların yüzde 17 artışla 2.1 milyar euroya, yurtdışı gelirlerinin de yüzde 15.8 artışla 562 milyon euroya ulaştığını bildirdi.

800 kişiyi işe aldı
Karamercan, Gelirlerimizdeki artışın yanı sıra, geçtiğimiz yıl istihdam rakamlarında da artış sağladık ve çalışan sayımız 9 bin 300den 10 bin 100 kişiye yükseldi. Çalışanlarımızın yüzde 19unu yurtdışı çalışanlarımız oluşturuyor dedi.

Seramikte teknoloji ve inovasyonun beşiği olan İtalyada şirket satın alarak veya stratejik işbirliği oluşturarak, teknoloji ve inovasyona ilk elden sahip olmak istediklerini belirten Karamercan, bu konudaki çalışmalarının sistematik biçimde sürdürüldüğünü anlattı.
Rusyadaki karo seramik fabrikasının yapımının tamamlandığını, bu yılın ilk çeyreğinde tam üretime geçeceğini bildiren Karamercan, Moskova, Kazan, Yekaterinburg ve Serpukhovdaki 4 mağazamız 2010da faaliyete geçti. Yurtiçinde ise 2010da açılan 7 mağazayla birlikte, toplam mağaza sayımızı 20ye yükselterek önemli bir perakende zinciri oluşturduk dedi.

OVP ile paralel gidiyoruz
Bu yıla ilişkin öngörülerini de paylaşan Karamercan, şunları söyledi:
Orta Vadeli Programda (OVP) Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 4.5 ve 2012de yüzde 5 büyüyeceği tahmin ediliyor. Topluluk olarak tahminlerimiz OVP ile paralel. Dolayısıyla, büyüme stratejilerimiz açısından, içinde bulunduğumuz pazarlarda payımızı artırmanın yanı sıra, yeni pazarlarda büyüme ivmemizi artırmak zorundayız.

Polonya ve Ürdüne fabrika kuruluyor
Erdal Karamercan, sağlık grubunda Eczacıbaşı-Monrol Nükleer Ürünlerin konumunu güçlendirmek için üç yeni üretim tesisi yatırımına başlandığını söyledi. Yurtdışında başta 2011de faaliyete geçecek Romanya ve Mısır tesisleri olmak üzere, Polonya, Ürdün ve Bulgaristanda tesis yatırımı çalışmalarının ilerlediğini belirten Karamercan, 2012de 7si yurtiçi, 9u yurtdışı olmak üzere 16 tesiste üretim hedefliyoruz dedi.

Kartalda dünya ölçeğinde proje
Kanyondan sonra ikinci gayrimenkul yatırımını Zekeriyaköyde kurduklarını söyleyen Erdal Karamercan, Ormanada yaşam projemiz, Eczacıbaşı kalitesini yansıtan bir marka olacak. Tamamını 2013 sonuna kadar yerleşime açmayı hedefliyoruz. Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili gelişmeleri yakından izliyoruz. Kartaldaki arazimizin üzerinde de, İstanbulun simgelerinden biri olacak, çağdaş ve dünya ölçeğinde bir eser yaratmayı hedefliyoruz dedi.
Milliyet

 


Geri Dön