29 / 03 / 2024

Edirne bisiklet yolu yaz ayına yetiştirilecek!

Edirne bisiklet yolu yaz ayına yetiştirilecek!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Lozan Caddesi üzerinde yapımı devam eden bisiklet yolunu yaz ayına yetiştireceklerini bildirdi. Gürkan, Karaağaç Mahallesi ve Lozan Caddesi'nin bisikletçiler için uygun bir güzergah olduğunu anlattı.



Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin çeşitli noktalarında bisiklet ve yürüyüş yolu yaptıklarını söyledi.


Karaağaç Mahallesi ve Lozan Caddesi'nin bisikletçiler için uygun bir güzergah olduğunu anlatan Gürkan, şunları kaydetti:


"Edirne'den Karaağaç'a gidiş istikametinde yolun sol iç kısmına 6 metre genişliğinde uluslararası standartlara uygun bir bisiklet yolu yapıyoruz. Bu çalışmanın büyük kısmı tamamlandı. Lozan Caddesi üzerinde yapımı devam eden bisiklet yolunu yaza yetiştireceğiz. Yine D-100 karayolu üzerinde, bölge trafik şube müdürlüğü ile Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi arasındaki yolun sağ tarafını geçtiğimiz kışa girerken yeşillendirmiştik. Şimdi orada bir yürüyüş ve bisiklet yolu oluşturacağız. Yolun Edirne istikametindeki sol tarafında daralan yerler var. Oralarda da yeni bir plan yapıyoruz. Orayı da genişletip, vatandaşlarımızın kullanımına açacağız."


Hürriyet 




Geri Dön