16 / 04 / 2024

Edirne'de 1. Murat Mahallesi'ndeki kaçak yapılar yıkıldı!

Edirne'de 1. Murat Mahallesi'ndeki kaçak yapılar yıkıldı!

Edirne 1. Murat Mahallesi'ndeki çay bahçesine gelen Edirne Belediyesi ekipleri, kaçak yapının çevresine güvenlik şeridi çektikten sonra yıkımı gerçekleştirdi.



1. Murat Mahallesi'ndeki çay bahçesine gelen Edirne Belediyesi ekipleri, çay bahçesi işletmesine bitişik kapalı alanlardaki sandalye ve masaları bahçeye çıkardı.


Ekipler, iş makinesi ile kaçak yapının çevresine güvenlik şeridi çektikten sonra yıkımı gerçekleştirdi.


Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri de burada hazır bulundu.


Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Dinçer Asar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Zübeyde Hanım Parkı" olarak adlandırılan yerin belediyenin kiracısı olduğunu söyledi.


Kiracının bin 273 metrekare izinsiz inşaat yaptığını belirten Asar, "İçerisinde 32 metrekareden biraz büyük büfesi ve iki adet çardağa olması gerekmektedir. Ancak burada bin 273 metrekare, belediyeden izni olmayan ve ruhsatsız alanlar yapılmıştır. Bununla ilgili belediyeye ve savcılığa şikayetler gelmiştir." diye konuştu.


Mahkeme kararının yapıların "kaçak ve ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıkımın yapılması yönünde çıktığını aktaran Asar, "Mevcut kiracımızın kiracılığını sonlandırmak ile ilgili bir işlemimiz yok. Yalnızca kiracımızın yapmış olduğu izinsiz yapıları yıkmakla ilgili bir işlemimiz var. Bu alanla ilgili bir imar planı değişikliğimiz veya buranın park dışında kullanımı ile ilgili belediye olarak herhangi bir tasarrufumuz yok. Böyle bir niyetimiz de yok. Düzenlemeler yapıldıktan sonra park olarak kullanılmaya devam edecektir." şeklinde konuştu.


Çay bahçesi çalışanı Hasan Çekili ise Edirne'de çok sayıda kaçak yapı olduğunu diğer kaçak yapıların da yıkılması gerektiğini savundu.


Çay bahçesinin kapalı alanlarını bir günde yapmadıklarını kiracısı oldukları için belediyeye bilgi verdiklerini iddia eden Çekili, belediyenin konuyla ilgili açıklama yapması gerektiğini kaydetti.


Milliyet 


Geri Dön