19 / 04 / 2024

Edirne'de ev fiyatları arttı!

Edirne'de ev fiyatları arttı!

Edirne’de emlak fiyatları yükselişte. Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker, son 2 yıldır Edirne’de artan emlak fiyatlarını değerlendirdi. 




Edirne’de emlak fiyatları yükselişte. Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker, son 2 yıldır Edirne’de artan emlak fiyatlarını sebepleri ile birlikte açıkladı. 

 

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker, “Yeni arsalar üretilmeyince mevcuttaki arsaların fiyatları 500-600 lirayken bin 200 liraya çıkmaya başladı. Ev satan kendini kasıyor” dedi.

 

“Belediyemiz arsa üretemiyor”
Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Edirne Belediyesi yeni yerlerde arsa üretmesi gerekiyordu. Bunu meclis kararıyla belirli 500-600 dönümlük bir araziyi en son imara açtı. Askı süresinde itirazlar oldu. İtirazlardan sonra tekrar görüşüldü ve asıldı. Ardından tekrar itirazlar oldu. İdare Mahkemesine verildi. Yeni arsalar üretemeyince mevcuttaki arsaların fiyatları 500-600 lirayken bin 200 liraya çıkmaya başladı. Bugün Esentepe mevkisinde, Kıyık’tan otobana doğru olan sağ tarafta arsaların metrekareleri 1000-1500 lira arasında dolaşıyor. Mevcutta da fazla arsa olmayınca, bunları alan müteahhitler demir ve çimentonun da fiyatının yükselmesiyle bunları ev fiyatlarına yansıtmaya başladılar” dedi.

 

Bazı mahallelerin kentsel dönüşüm projesine alınmasının da emlak fiyatlarını yükselttiğini dile getiren Çeker, “Kentsel dönüşümü fırsat olarak bilen kişiler özellikle Binevler tarafında 40-45 senelik eski yapılara, ‘Bizim buralar kentsel dönüşümle yenilecek’ diyerek ev fiyatlarını yükselttiler. Mesela Kaleiçi’nde fiyatlar düşüktü ama burada bulunan ev sahipleri de bu karardan sonra ‘Bizim mahallemiz de kentsel dönüşüme girecektir’ diyerek fiyatları yükseltmeye başladılar” diye konuştu.


Geri Dön