16 / 04 / 2024

Efes olmadan UNESCO Kültür Mirası listesi eksik kalır!

Efes olmadan UNESCO Kültür Mirası listesi eksik kalır!

Bergama'nın Dünya Kültür Mirası'na girmesinde etkin rol oynayan Yaşagül Ekinci Danışan, Efes için yapılması gerekenleri anlattı. Danışan, Efes'in önemli tarihinden de bahsetti.



UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi adayı Efes Antik Kenti için hazırlıkları sürdüren Selçuk Belediyesi'ne tecrübe desteği geldi. Geçtiğimiz yıl UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne 999'uncu olarak giren Bergama'da sürecin Alan Yönetimi Başkanlığını yapan Yaşagül Ekinci Danışan, listeye giden yolculuğu ve sonraki aşamaları konferansta anlattı. 



Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Efes olmadan UNESCO Kültür Mirası Listesi'nin eksik kaldığını, bu yıl yapılacak seçimlerle Selçuk'un listedeki yerini alacağını söyledi. 


Planlar onaylandı 

Bergama Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Alan Yönetimi Başkanı Yaşagül Ekinci Danışan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne 999. sırada giren Bergama'nın listeye giriş sürecini anlattı. Efes'in UNESCO Kültür Mirası Listesine girme sürecinde sona gelindiğini kaydeden Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, "Süreç, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Selçuk Belediyesi ve Selçuk Müze Müdürlüğü ile birlikte yürütülüyor. Efes Antik Kentine ait koruma amaçlı imar planı ve alan yönetimi planı onaylandı. Bu yıl Efes'in UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'nde yerini alacağı bir yıl olacak" dedi. 


Milliyet Ege


Geri Dön