28 / 03 / 2024

Ege Botanik konutları elektriği ucuz kullanacak!

Ege Botanik konutları elektriği ucuz kullanacak!

78 daireli Ege Botanik Konutları, yıllık tüketimi 100 bin kilovatsaati geçince EPDK'dan aldığı 'serbest tüketici belgesi' ile indirim aldı



Ankara'da, 78 daireli Ege Botanik Konutları, yıllık tüketimi 100 bin kilovatsaati geçince EPDK'dan aldığı 'serbest tüketici belgesi' ile santral sahibi işletmelerle pazarlık masasına oturdu. Ege Botanik'e % 12 indirim önerilirken, sitenin yetkilileri ise en fazla indirimi yapan şirketle anlaşacaklarını açıkladı.

Ankara'da 78 dairenin bulunduğu Ege Botanik Konutları, ucuz elektrik için Türkiye'nin her yanındaki benzer nitelikteki sitelere örnek olacak bir yola başvurdu. Ege Botanik sitesi, ortak kullanım alanları ile birlikte tüketilen elektriğin yıllık 100 bin kilovatsaati geçtiğini belgeledi. Ucuz elektrik için santral sahibi işletmecilerle pazarlığa oturdu. ABD'li AES-İÇTAŞ, yüzde 12 indirimli elektrik sağlama teklifinde bulundu.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), yıllık 100 bin kilovatsaat elektrik tüketenlere, en ucuz kaynaktan elektrik alma olanağı sunması konut sahiplerini harekete geçirdi. Ankara'da, 78 daireli Ege Botanik Konutları, ortak kullanım alanı olarak geçen 'havuz, kalorifer sistemi, asansör, diafon, bahçe aydınlatması ve zil tesisatı'nda tüketilen elektriği birleştirdi. Ege Botanik Konutları, Ankara'nın elektrik dağıtımını gerçekleştiren Başkent Elektrik'e başvurdu. Başkent Elektrik, Ege Botanik Konutları'nın, ortak kullanım alanı olarak gösterdiği birimlerde yıllık tüketiminin 100 bin kilovat saati geçtiğini hesapladı ve "Serbest tüketici kapsamına giriyorsunuz" belgesi verdi.

İŞLETMELERLE PAZARLIK YAPIYOR
Ege Botanik, bu belgeyle birlikte elektriğini en ucuz kaynaktan sağlamak için santral sahibi işletmelerle pazarlık masasına oturdu, teklif aldı. Ege Botanik'e, ABD'li AES-İÇTAŞ ortaklığı, TEDAŞ'ın mesken tarifesinden yüzde 12 indirimli elektrik sağlama teklifinde bulundu. Ege Botanik yetkilileri, diğer işletmelerle de görüştüklerini belirterek, "En çok indirimi hangi şirket verirse, elektriği ondan alacağız" dedi.

Turizm ve bankacılık ucuz elektrik peşinde
EPDK'nın serbest tüketici sayılmak için konulan yıllık tüketim limitini 100 bin kilovat saate düşürmesiyle Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Akenerji ile anlaşarak yaklaşık 2 bin üye kuruluşuna yüzde 22 ila 27 arasında indirim sağlamıştı. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği da (TUROB) 4 dağıtım şirketiyle pazarlık masasına oturmuştu. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ise üye 45 bankanın 9 bin şubesinde talep birleştirip elektriği daha ucuza mal etmek için çalışma başlattı.

Aylık fatura 2 bin 500 TL
Enerji uzmanları, EPDK'nın belirdiği serbest tüketici sınırının yıllık 100 bin kilovatsaat olduğunu işaret ederek, "Aylık, 8 bin ile 8 bin 500 bin megavat düzeyinde tüketimi olanlar,
serbest tüketici kapsamına giriyor. Aylık harcama tutarı, 2 bin 200 ile 2 bin 500 lira arasında değişir" dedi.
Olcay Aydilek/Habertürk


Geri Dön