24 / 04 / 2024

Ege Bölgesi restorasyon projelerine ödül yağdı!

Ege Bölgesi restorasyon projelerine ödül yağdı!

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Kültürel Mirası Koruma ve Özendirme Yarışması'nın sonuçları belli oldu. Jüri Özel Ödülü,  vizyonel bakış açısı ve güçlü işbirlikleriyle Kula Belediyesi’nin oldu



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Jüri Özel Ödülü, ‘Kula Jeoparkı ve Kentsel Koruma Projeleri’ kapsamında Türkiye’de koruma tartışmaları ve yönelimlerini zenginleştiren vizyonel bakış açısı ve güçlü işbirlikleriyle Kula Belediyesi’nin oldu. Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ödülü, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’in elinden aldı. Başkan Tosun, ilçenin turizmine büyük oranda katkı sağlayan Kula Jeoparkını geliştirmek, tanıtmak ve adını duyurmak için büyük bir çaba sarf ettiklerini belirtti. 

Ödemiş Belediyesi, ‘Bademli Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ ile ‘Ödemiş Kültür Turizm Ofisi’ projeleriyle, ‘Proje Ödülü’ne layık görüldü. Tire Belediyesi, Kutluhan Restorasyonu ile Uygulama Ödülleri kategorisinde ödülün sahibi oldu. 


Urla’nın projeleri listede

Süreklilik dalında Konak Belediyesi ‘Aya Peras Kavi Rum Kilisesi Müştemilatı Restorasyonu’, ‘Kıllıoğlu Hamamı’ ve Roman Kültür Merkezi projeleriyle; Urla Belediyesi de ‘Özbek ve Kamanlı Hamamları Restorasyon’, ‘Hersekzade Hamam Müzesi Teşhir Tanzim’, ‘Tanju Okan’, ‘Zafer Caddesi ve Postahane Sokaklaları Sağlıklaştırma’ projeleriyle yer aldı. Belediye Başkanı Sibel Uyar, kentteki tarihe gösterilen özen ve bu alandaki fiziki çalışmaların ödülle taçlanmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır Belediyesi, Bornova Belediyesi, Didim Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi’ne de tarih ve kültür mirasının korunmasına destek verdikleri için ‘Başarı Ödülü’ verildi.


Geri Dön